Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi bestaat 25 jaar! Bekijk onze speciale acties! >

Agradi bestaat 25 jaar! Bekijk onze speciale acties! >

Kottas over dressuur

 2
 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Kottas over dressuur is een bundeling van de praktijkervaringen en de filosofie van een van de meest gewaardeerde, internationale trainers van deze tijd, Arthur Kottas Heldenberg.
zijn filosofie: 'Ik zie het paard altijd als een partner. Hij moet langzaam en geduldig worden getraind.' dit boek is leerzaam voor iedereen die dit standpunt onderschrijft en de klassieke grondbeginselen van de dressuur verder wil ontwikkelen.
Eerst onderstreept de auteur het belang van de juiste houding en een grondig begrip van de hulpen van de ruiter voordat deze begint met het trainen van het paard. Daarna belicht hij de waarde van het opbouwen van een goede band met het paard, het verbeteren van zijn mentale reacties en het ontwikkelen van zijn lichaam door werk aan de hand, alvorens een begin wordt gemaakt met het werk onder het zadel.
Hieruit voortvloeiend benadrukt Kottas de onontbeerlijke ontwikkeling van de basisgangen en de waarde van laterale oefeningen voor de training van het paard.
Vervolgens worden gevorderde oefeningen besproken, waaronder vliegende galopwissels, pirouettes, piaffe en passage.
Het boek biedt veel uitleg, gebaseerd op de ervaring van de auteur, over hoe bepaalde oefeningen tot in detail moeten worden uitgevoerd. ook worden een aantal veelvoorkomende problemen geanalyseerd en de oplossingen hiervoor worden geboden.
Arthur Kottas Heldenberg werd geboren in Wenen in 1945. Zijn ouders bezaten de oudste manege van de stad en hij begon met rijden op zijn eigen pony toen hij tweeënhalf jaar oud was.
In 1960 slaagde hij erin toe te treden tot de Spaanse Rijschool als een élève (leerling). Hij ging snel vooruit en werd Bereiter Anwärter in 1964 en Bereiter in 1969. In 1981 werd hij Oberbereiter en in 1983 Rittmeister. Vanaf 1995 tot aan zijn pensionering bij de Spaanse rijshool in 2002, was hij Erster Oberbereiter.
De afgelopen jaren wordt Arthur veel gevraagd als trainer en geeft hij overal ter wereld clinics. Met een trainingsfilosofie en rijstijl die stevig verankerd zijn in de principes van de Spaanse Rijschool, is hij een enthousiast pleitbezorger van de ware, klassieke rijkunst.

Auteur: Arthur Kottas-Heldenberg
Jaar van verschijning: 2011
Aantal pagina's: 208
Taal: Nederlands
Hardcover

Specificaties

 • Artikelnummer: 9510939
 • Merk: Agradi

Bekijk meer

Reviews

2 reviews
 • Duidelijk (1)

Catho uit Hechtel op 17-10-2014

Ja, ik raad dit product aan

Goed boek

Heel aangenaam geschreven boek, heel helder en duidelijk, goede ondersteuning voor een training.

 • Duidelijk

Renate op 15-7-2013

Ja, ik raad dit product aan