Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Puur Natuur Urogeni / Blaas en Nieren Paard/Pony 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Blaas en Nieren Paard en Pony 100ml.
Ondersteuning van een gezonde blaas en nieren.

Samenstelling
Extracten van Asperge (Asparagus officinalis), Berendruif (Arctostaphylos uva ursi), Berk (Betula alba), Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Guldenroede (Solidago virgaurea), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Kattensnor (Orthosiphonstamineus) en een verdund extract van Zuurbes (Berberis vulgaris). Alcohol 35% v/v.

Over de bestanddelen
Asperge (Asparagus officinalis) heeft een reinigende werking. Aspergeswortels zijn vooral bekend om hun diuretische werking, te gebruiken bij vochtophoping en (blaas-)stenen. Het is ook een hulpmiddel bij vermageringskuren en heeft mogelijk een bloeddrukverlagende werking. Verder is ook gebleken dat asperge een goede anti-oxydantwerking heeft, al is dat bijna vanzelfsprekend voor de meeste geneeskrachtige planten.

Berendruif (Arctostaphylos uva ursi) heeft een reinigende werking op de urinewegen. Berk (Betula alba) werkt vochtafdrijvend. Doorstimulatie van de urineproductie worden bacterien en afvalstoffen uitgescheiden. Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) De eigenschappen van Hydrastis canadensis zijn voornamelijk toe te schrijven aan de alkaloiden berberine en hydrastine die ongeveer 5% van de wortel uitmaken en aan canadine, dat in lagere concentraties aanwezig is. Van deze alkaloiden is over berberine het meest bekend. Dit alkaloide, dat verantwoordelijk is voor de gele kleur van Hydrastis canadensis, heeft een rustgevende invloed op de blaas en nieren. Hydrastis werkt ookstimulerend op het immuunsysteem. De soortnaam Hydrastis komt van het Griekse hydra dat water betekent en verwijst naar de gunstige invloed die het kruid heeft op de slijmvliezen van het lichaam en met name die van de urinewegen. Guldenroede (Solidago virgaurea) wordt humaan veel ingezet bij blaas- en nierstenen. Ter verlichting. Kattenklauw (Uncaria tomentosa) werkt weerstandsverhogend.

Kattensnor (Orthosiphonstamineus) ondersteunt de nierfunctie. Bij kramp. Zuurbes (Berberis vulgaris) deze plant wordt humaan ingezet bij nierzwakte, niergruis en bemoeilijkte urinelozing.

Dosering
- Optimale dosering is 2-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 15 druppels.
- Hond 10-25kg: 10 druppels.
- Kat: 3 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.

Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.
Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Voor de blaas kan het gegeven worden in combinatie met Puur Natuur Cranberry compleet, voor een gezonde blaas. Voor het goed functioneren van de nieren in combinatie met Puur Natuur Nier. Verder zorgt Puur Natuur Omega-3 olie voor een goede conditie van de niercellen en blaaswand, dit kan bij alle blaas- en nierproblemen ter ondersteuning worden gegeven.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

17 reviews
 • Makkelijk te doseren (6)
 • Werkt écht (4)
 • Eet het makkelijk op stukje brood (1)
 • Stinkt wel (1)

T uit Alstätte op 7-10-2021

Ja, ik raad dit product aan

Goed

Deed wat het moest doen. Paard at het makkelijk door het voer.

 • Makkelijk te doseren
 • Stinkt wel

Sandra uit Zandvoort op 3-10-2020

Ja, ik raad dit product aan

Werkt snel, neemt het in op stukje brood

Onze oude ruin was gevoelig in de nierstreek, de chiropractor adviseerde PUUR Urogeni, en de klachten waren snel beter. Voortaan hou ik het in de gaten en geef het zodra ze weer gevoelig is!

 • Eet het makkelijk op stukje brood
 • Werkt écht
 • Makkelijk te doseren

Gabriella uit Heemskerk op 16-5-2018

Ja, ik raad dit product aan

Fantastisch product

Gebruik het voor beide van mijn honden en ik zie duidelijk verbetering in het lopen en opstaan

 • Werkt écht
 • Makkelijk te doseren

Betteke uit Hellendoorn op 27-1-2018

Ja, ik raad dit product aan

Lijkt te werken

Sinds mijn paard na de training dit middel krijgt lijkt hij minder gevoelig te zijn op zijn rug net achter het zadel (waar de nieren zitten). In de periode dat ik het niet heb bijgevoerd leek het paard minder goed in z'n vel te zitten en wat moeite te hebben met plassen.

Lida uit Egmond aan den hoef op 19-11-2017

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk toe te dienen

Flesje druppelt goed. Makkelijk in gebruik en werkt goed.

 • Werkt écht
 • Makkelijk te doseren

Jytte uit Venlo op 11-5-2017

Ja, ik raad dit product aan

Het werkt echt!

Inmiddels mijn tweede flesje besteld. Mijn pony heeft last van troebel in de urine na een blaasontsteking, sinds ik dit gebruik zijn de klachten weg.

 • Makkelijk te doseren
 • Werkt écht