Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

Puur Natuur Respi Herbs / Luchtwegkruiden Paard/Pony 500g

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Luchtwegkruiden Paard en Pony 500gr.
Kruidenmengsel voor gezonde luchtwegen.

Samenstelling per 7½ gram

Fenegriek (Trigonella foenumgraecum), Hyssop (Hyssopus officinalis), Venkel (Foeniculum vulgare) en Zoethout (Glycyrrhiza glabra).

Over de bestanddelen
Hyssopus officinalis (Hysop) is een kruid dat van oudsher gebruikt wordt en werd gezien als reinigingskruid. Hysop is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en Midden-Azie en werd via Benedictijnse monniken in de tiende eeuw naar Midden-Europa gebracht. Het aromatische kruid werd hier in de Middeleeuwen een zeer populair keukenkruid. Tegenwoordig wordt Hysop als geneeskrachtig kruid gebruikt. Hysopstaat bekend om zijn desinfecterende werking. De werking lijkt sterk op die van Echte salie. Foeniculum vulgare gemalen (Venkelzaad) voor de bronchiën. Voor gezonde slijmvliezen, het ophoesten van slijm, werkt slijmoplossend en geeft verlichting. Glycyrrhiza glabra gemalen (Zoethout)stimuleert de aanmaak van slijm zodat dit makkelijker opgehoest kan worden en werkt verlichtend. Trigonella foenum-graecum (Foenegriekzaad) voor schone luchtwegen.

Dosering
- Optimale dosering is 1x daags toedienen.
- Paard: 2 maatscheppen.
- Pony: 1½ maatscheppen.
- 1 maatschep bevat ongeveer 7½ gram.

Toediening
Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig de kruiden zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.
Luchtwegproblemen bij het paard komen zeer regelmatig voor, van een onschuldig kuchje of neusuitvloeiing tot een chronische hoest. De oorzaak van luchtwegproblemen kan verschillen. Soms raken de luchtwegen geïrriteerd door een stoffige of onfrisse (stal-) omgeving maar ook een virale of bacteriële infectie kan luchtwegproblemen veroorzaken. Paarden worden regelmatig aan virussen en bacteriën blootgesteld, bijvoorbeeld door deelname aan wedstrijden of de komst van een nieuw paard opstal. Infectieziekten worden meestal veroorzaakt door een virus en soms door een bacterie. In enkele gevallen kan de infectie worden veroorzaakt door longwormen of schimmels. Als een paard blijft hoesten en continue neusuitvloeiing heeft die niet doorzichtig is, raadpleeg dan altijd het dierenarts. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een zichzelf instandhoudende -bacteriële- infectie en heeft het paard eventueel reguliere medicatie nodig. Verkoudheid Wanneer het paard doorzichtige neusuitvloeiing heeft en andere paarden opstal ook, eventueel in combinatie met kuchen is de kans groot dat het gaat om een virusinfectie. (Griep)virusinfecties komen veel voor. Vaak gaat het hierbij om onschuldige virussen. Een griepvirus uit zich meestal in koorts, een natte neus, een loszittende hoest en/of sloom gedrag. Ondersteun het paard met weerstandverhogende middelen. Een eenvoudige verkoudheid is meestal met een week over. Een goed en volledig herstel is een absolute voorwaarde voor het voorkomen van nare en langdurige complicaties. Een virus tast namelijk het slijmvlies in de luchtwegen aan en maakt de weg vrij voor bacteriën, en dan kan een luchtwegaandoening chronisch worden.

Preventie

Voorkom een verkoudheid door een paard na het rijden niet nat weg te zetten,stap lang uit (droog het paard desnoods af) en stem de dikte van de deken af op het paard, de conditie van de vacht en de temperatuur. Met een te dunne deken wordt een grote aanslag gedaan op de energiehuishouding van het paard en met een te dikke deken wordt het paard te nat van het zweet. Zet een paard niet op de tocht stalklimaat Houd de stal zo vrij mogelijk van stof en ammoniak. Verwijder regelmatig stof (ook van de balken) en spinnenwebben. strooi de stal op als het paard niet in de buurt is en verwijder dagelijks de mest en urineplekken. Voor paarden met een stofallergie, vermijdt een bedekking met stro, kies voor vlas of rubberen matten. Rust, geef een verkouden, hoestend paard extra rust, liefst in de buitenlucht en anders in een goed geventileerde stal of een buitenstal. Pas het trainingsschema aan. stofvrij hooi. Schimmelsporen in het hooi vormen een belangrijke bedreiging voor het ontwikkelen van een allergische reactie. Gebruik uitsluitend hooi van goede kwaliteit. Week het hooi in water voordat u het geeft. Bij luchtwegaandoeningen is voldoende frisse lucht belangrijk. Vermijd stof.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Puur Natuur Luchtwegen, druppelpreparaat, ondersteunt met name de voorste luchtwegen. Puur Natuur Pollen geeft pollen,stuifmeel en grassen minder kans. Puur Natuur Weerstand, Puur Natuur Vitaminen en Mineralen en/of Puur Natuur L-Lysine compleet ondersteunen de weerstand en een goed functionerend immuunsysteem. Puur Natuur Echina extra, een fytotherapeutische druppel voor extra weerstand.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 500 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

20 reviews
 • Doet zijn werk (10)
 • Makkelijk te geven, over het voer (9)
 • Ruikt heerlijk (3)
 • Misschien ook een kleinere verpakking maken (2)
 • Evt. navulzakken maken ipv de 'dozen' (1)

Flore uit Beauvechain op 9-4-2022

Werkte niet

Het werkte helaas niet bij mijn paardje met een aanhoudende hoest en benauwdheid. Ze vond het ook niet zo lekker. Jammer!

Manon op 23-11-2021

Ja, ik raad dit product aan

Werkt erg goed!

Mijn paard heeft gevoelige luchtwegen en kucht regelmatig. Met het geven van dit product is het binnen no time weer over.

 • Makkelijk te geven, over het voer
 • Doet zijn werk

Margreeth uit Pieterburen op 21-12-2020

Ja, ik raad dit product aan

Werkt erg goed

Werkt prima en stuk goedkoper dan poeder via de dierenarts. Meestal werkt het heel snel

 • Makkelijk te geven, over het voer
 • Doet zijn werk

An uit Maasmechelen op 2-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

Goed opneembaar

Heb dit gegeven aan een paard dat last had van een hoestje en werkt goed

 • Doet zijn werk

Kimberley uit Epe op 9-6-2020

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed!

Welsh pony met stofallergie, in het voorjaar vaak benauwd via da respiherb advies en werkt goed!

 • Makkelijk te geven, over het voer
 • Doet zijn werk

Jose uit Lommel op 8-4-2020

Ja, ik raad dit product aan

Deed waarvoor ik het had gekocht

Heeft mijn shet goed geholpen toen hij een aanhoudend kuchje had.