Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Touwen met Paniekhaak

Met meer dan 170 producten op deze pagina, heeft Agradi het grootste assortiment aan halstertouwen met paniekhaak! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Kerbl Touw Katoen met Paniekhaak Zwart 2m
€ 8,28€ 8,19-1%

Kerbl Touw Katoen met Paniekhaak Zwart 2m

(7)
HKM Halstertouw Aken Paniekhaak Bruin 180cm
€ 6,95€ 6,82-2%

HKM Halstertouw Aken Paniekhaak Bruin 180cm

(24)
Sale
Norton Halstertouw Paniekhaak Zwart 2m
€ 8,78€ 6,99-20%

Norton Halstertouw Paniekhaak Zwart 2m

(6)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Het nut van een halstertouw

Het halstertouw heeft als functie om een paard te kunnen leiden en vastzetten, zonder dat je hoeft vast te pakken aan het halster of hoofdstel. Het vasthouden aan het halster kan tot gevaarlijke situaties leiden wanneer een paard schrikt. Je kan bijvoorbeeld vast blijven haken in de ogen van het halster. Een halstertouw is daarom een stuk veiliger met vasthouden, zeker als er ook een paniekhaak aan vast zit. De paniekhaak schiet los wanneer er een bepaalde druk op komt en je kunt hem makkelijk zelf snel losmaken. Dit is handig wanneer jouw paard bijvoorbeeld in paniek raakt wanneer hij/zij vast staat op de poetsplaats en gaat hangen. Het hangen kan zorgen voor blessures in de nek en daarom is het zaak om het paard dan zo snel mogelijk los te halen. Wil je graag een halstertouw met een haak die niet opengaat bij druk, kijk dan bij touwen met musketonhaak.

Verschillende soorten halstertouwen met paniekhaken

Aangezien iedereen een andere smaak heeft, hebben we in ons assortiment diverse touwen van verschillende materialen en met diverse lengtes. Zo zijn de meeste halstertouwen rond de 2 meter, maar er zijn ook halstertouwen van ongeveer 3 of 4 meter. Deze langere halstertouwen worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld grondwerk, om zo de afstand met het paard te kunnen vergroten zonder contact te verliezen met het paard. De halstertouwen zijn er in allerlei kleuren zoals zwart, blauw, wit, roze, paars, groen, rood, grijs, oranje en multicolor. Er is ook keuze uit zilver, koper en messing voor de paniekhaken, hierdoor kan jij altijd het juiste halstertouw vinden matchend bij jouw halster.

Mocht jouw paniekhaak kapot zijn gegaan kun je deze ook los bestellen bij halster onderdelen. Wil je weten of jouw halstertouw met matchend halster in de aanbieding is? Neem dan eens een kijkje op onze sale en/of outlet pagina.