Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 25% KORTING op diverse categorieën! Actievoorwaarden >>

NU tot 25% KORTING op diverse categorieën! Actievoorwaarden >>

Muilkorven

In deze productcategorie vindt je verschillende muilkorven voor jouw hond. Misschien bijt je hond het interieur wel kapot als het baasje van huis is.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Kerbl Muilkorf Nylon Zwart
  vanaf € 4,49 -15%

  Kerbl Muilkorf Nylon Zwart

  (7)
 2. Sale
  Beeztees Veiligheidsmuilband Zwart
  vanaf € 4,49 -10%

  Beeztees Veiligheidsmuilband Zwart

  (15)
 3. Sale
  Kerbl Muilkof Kunststof Bruin
  vanaf € 4,40 -17%

  Kerbl Muilkof Kunststof Bruin

  (20)
 4. Outlet
  Mikkie Muilband Snuitje
  € 17,59 € 9,67 -45%

  Mikkie Muilband Snuitje

  (1)
 5. Kerbl Muilkorf Zwart
  € 24,99

  Kerbl Muilkorf Zwart

  (0)
 6. Sale
  Beeztees Comfort Muilband Verstelbaar Zwart
  vanaf € 7,10 -10%

  Beeztees Comfort Muilband Verstelbaar Zwart

  (14)
 7. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Of soms kunnen honden met andere honden niet goed overweg. Het is natuurlijk erg vervelend als je hond agressief reageert op alles wat voorbij komt tijdens het uitlaten. Dit kan leiden tot veel irritatie. Dus is het in sommige situaties ook noodzakelijk om een muilkorf door je hond te laten dragen.

Muilkorven kunnen erg van elkaar verschillen. Sommige zitten erg strak om de bek, zodat ze niet meer kunnen eten of drinken. Het is dan ook van belang dat je deze types muilkorf alleen omdoet wanneer er toezicht is. Maar er zijn ook muilkorven beschikbaar die de bek wel bijna volledig afsluiten, waardoor drinken en eventueel braken niet meer mogelijk is. Dit kan tot gevaar leiden wanneer deze niet onder toezicht gebruikt wordt. Sommige muilkorven zijn verstelbaar. Dus wanneer jij je trouwe viervoeter hebt uitgelaten kun je deze vervolgens iets losser zetten zodat je hond nog gemakkelijk kan eten en drinken.

Wanneer je naar het buitenland gaat moet je er wel rekening mee houden dat het dragen van een muilkorf in sommige landen verplicht is. Het gaat dan meestal om een bepaald ras; zoals de American Staffordshire Terrier, mastiff of de rottweiler, maar dat is niet altijd zo. In sommige landen willen ze dat je een muilkorf op zak moet hebben. Meestal gaat het dan om openbare plekken waar de muilkorf verplicht is. In ieder geval zijn er redenen genoeg om een muilkorf aan te schaffen.

Want als je deze regels niet goed naleeft, dan heb je kans dat ze beslag leggen op je hond, wat natuurlijk niet de bedoeling is. In Nederland is het dragen van een muilkorf niet verplicht voor je hond. Echter in sommige gemeentes moeten ze aangelijnd worden. Hiervoor zul je bij je eigen gemeente moeten informeren over wat voor regels ze hanteren.