Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Bliksem

Bliksembeveiliging voor je afrastering koop je voordelig online bij Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
Aantal per pagina:
24

Afrastering dient altijd te worden beveiligd tegen inslag van bliksem. Dit is ook ten zeerste aan te raden om overbelasting van het afrastermateriaal te voorkomen. Het is natuurlijk ook belangrijk voor de veiligheid van zowel mens als dier. Agradi heeft in deze productcategorie verschillende producten verkrijgbaar die hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Ondanks dat veel schrikdraadapparaten uitgerust zijn met een ingebouwde bliksembeveiliger, is het vaak geen overbodige luxe om het apparaat extra te beschermen. Een bliksembeveiliger voorkomt dat het apparaat beschadigd wordt, voornamelijk bij zware blikseminslag. Bij een blikseminslag zoekt de bliksem een uitweg naar de aarde, dit kan alleen via de aarding van de afrastering.

Echter is alleen het plaatsen van een bliksembeveiliger vaak niet voldoende. Het soort draad van de afrastering speelt namelijk ook een rol in de gevoeligheid voor een blikseminslag. Een afrastering welke bestaat uit een gladde draad is vaak extra gevoelig voor bliksem. Dit komt doordat dit soort draad voortdurend bliksem aantrekt en veelal in de buurt van de bodem loopt. Met dank aan de goede geleiding van dit soort draad zal een blikseminslag het schikapparaat kunnen bereiken, wat schade kan veroorzaken.

In deze productcategorie kan men onder andere kiezen voor de Ako Bliksembeveiliger. Dit apparaat beschermt het weide stroomapparaat tegen te hoge spanning, ook wel piekspanning genoemd. Deze piekspanning kan onder andere voorkomen bij een blikseminslag. Wanneer dit apparaat op de afrastering bevestigd is, wordt de spanning bij een blikseminslag naar de grond geleid. Hierdoor wordt het apparaat ontzien en zal de schade beperkt blijven. Het product kan gemonteerd worden tussen het stroomapparaat en de geleider (draad, koord of lint) en wordt vervolgens aangesloten op een aardpen. Dit product is eenvoudig te monteren op een bestaande afrastering.

Een tweede optie waarvoor men kan kiezen is de Ako Bliksembeveiliger Mechanisch. Ook dit product is eenvoudig te monteren op een bestaande afrastering. Deze bliksembeveiliger kan op een afrasterpaal bevestigd worden, waarna het product direct zijn werk doet. Door deze beveiliger wordt het afrasterapparaat beschermd als de bliksem in de afrastering slaat. Ook dit product geleid de spanning naar de grond, waardoor het apparaat beschermd wordt.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen, zo ook onder de categorie Bliksembeveiliging. Voor meer informatie over hoe elektrische afrastering werk, kun je op de pagina Afrastering terecht. Tenslotte kun je voor afrasteringsmaterialen die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze Sale pagina. Neem ook snel een kijkje in de andere categorieën voor verdere beveiliging van de afrastering! De afrastering kan beveiligd worden tegen diefstal, daarnaast kan de medemens beschermd worden door waarschuwingsbordjes op te hangen.