Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Overige Hulpteugels

Bekijk hier hulpmiddelen om de houding van jouw paard te verbeteren zoals de gogue, chambon en driehoeksteugel. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Kerbl Driehoeksteugel Zwart
€ 22,99€ 20,99-9%

Kerbl Driehoeksteugel Zwart

(5)
Waldhausen Driehoeksteugel W-TrainRein
€ 39,95€ 38,99-2%

Waldhausen Driehoeksteugel W-TrainRein

(1)
Norton Gogue Pro met Pulleys Havana
Vanaf€ 54,99-1%

Norton Gogue Pro met Pulleys Havana

(0)
Horka Gogue Zwart/Zilver Full
€ 41,95

Horka Gogue Zwart/Zilver Full

(8)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Gogue

De gogue is een hulpmiddel om de houding van het paard te verbeteren tijdens het rijden of longeren. Het is voor een paard belangrijk om te leren om voorwaarts en neerwaarts te lopen voor correct ruggebruik. De gogue loopt van de singel naar het hoofd waar het een driehoek vormt tussen het bit en het kopstuk zonder hier vast te zitten en geeft daarmee het paard wel voldoende bewegingsvrijheid. Zodra het paard zijn/haar hoofd opricht geeft de teugel druk achter de oren waardoor het paard het hoofd weer naar beneden zal brengen. Het voordeel van de gogue is dat je zelf niks in handen hebt en dus ook niet kan storen als ruiter. Wanneer het paard in de juiste houding loopt, geeft de gogue ook geen druk.

Chambon

De chambon wordt vergelijkbaar bevestigd als de gogue, alleen zit de teugel aan het bit vast vanuit het kopstuk en heeft daardoor niet de vrije driehoek werking. Deze teugel kan ook bij zowel het rijden als longeren gebruikt worden. Waar bij de gogue alleen druk achter de oren wordt gegeven bij het oprichten van het hoofd, wordt bij de chambon ook druk op de mondhoeken gegeven.

Driehoeksteugel

De driehoeksteugel wordt bevestigd aan de onderkant van de singel en loopt dan door de bitringen naar de zijkant van de singel. Deze teugel geeft het paard de ruimte om voorwaarts-neerwaarts te gaan zonder vast te zitten aan het bit. De driehoeksteugel geeft vooral druk op de mondhoeken en minder direct achter de oren. Ook bij deze teugel hoeft de ruiter niks vast te houden en kan daardoor aan de eigen houding werken.

Wil je graag een andere hulpteugel, neem dan eens een kijkje bij bijzetteugels, borsttuigen, halsverlengers, martingalen, slofteugels en thiedemann teugels. Voor aanbiedingen en kortingsacties kun je terecht op de sale en/of outlet pagina.