Outlet

Teugels

 1. € 29,95
  Anky Teugels Lederen Met Stops Zwart
  (1)
 2. Sale
  € 27,95 € 26,55 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Ronde Gespen Zwart/Zilver
  (9)
 3. Sale
  € 34,95 € 33,20 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Anti-slip e Sluiting bruin/zilver
  (3)
 4. Sale
  € 34,95 € 33,20 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Anti-slip e Sluiting Zwart/Zilver
  (3)
 5. Sale
  € 11,99 € 11,39 -5%
  Shires Hulpteugel Black
  (2)
 6. Sale
  € 27,95 € 26,55 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Ronde Gespen Zwart/Goud
  (9)
 7. Sale
  € 27,95 € 26,55 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Ronde Gespen Tobacco/Koper
  (9)
 8. Sale
  € 34,95 € 33,20 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Anti-slip e Sluiting Tobacco
  (3)
 9. Sale
  € 27,95 € 26,55 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Ronde Gespen Tobacco/Goud
  (9)
 10. Sale
  € 34,95 € 33,20 -5%
  BR Teugel Linnen 19mm Anti-slip e Sluiting Bruin/Goud
  (3)
Aantal per pagina:
20 100

De meeste hoofdstellen worden inclusief teugels verkocht. Maar niet ieder hoofdstel is inclusief teugels, let dus goed op wanneer je een nieuw hoofdstel koopt wat je erbij kan verwachten.
Agradi heeft behalve vele merken ook vele verschillende soorten teugels in het assortiment. Het merk geeft vaak iets over de kwaliteit aan, dat er zo veel soorten zijn wil aangeven dat een teugel heel persoonlijk is. Het gaat dan vooral over het materiaal en de grip.

De maat van de teugel

Teugels kan je krijgen in shetmaat tot en met xfull. Er zitten maten in de teugels om er voor te zorgen dat er niet teveel lengte over is, dat gaat namelijk klem tussen je zadel zitten, dat je lengte te kort komt waardoor je paard zijn hals niet volledig kan strekken. De juiste maat teugel geeft dus gemak aan zowel ruiter als paard.

Verschillende materialen van de teugel

Veruit de meeste teugels zijn van leer. Wanneer ze dat niet zijn zie je ze ook van kunstleder, ofwel vegan leer. In de minderheid zijn de teugels van touw. Vaak geven recreatieruiters hier de voorkeur aan. Met een touwteugel heb je net iets mer om vast te pakken, wat een ergonomische uitwerking heeft en met name zijn voordelen krijgt bij het rijden van lange afstanden. het leukse van een touwteugel is dat je deze in vele verschillende kleuren kan bestellen.

Grip

Grip is een heel belangrijk punt bij teugels en is ook meteen het meest persoonlijke punt bij een keuze. De meeste hoofdstellen worden standaard voorzien van een webband ofwel linnen teugel. Deze teugel geeft meer grip dan een volledig lederen teugel, maar het nadeel is dat ze in het begin vrij stug zijn. Rijdt je langer met de teugel dan worden ze steeds soepeler.
Bij springen wordt een teugel met meer grip beter gewaardeerd dan bij dressuur. Daar zie je dan ook rubber overtrokken teugels met bolletjes erop voor maximale grip. Ook zijn er teugels waarbij alleen de binnenzijde een rubber laagje heeft en de buitenzijde van glad leer is. Ook deze kunnen je al heel veel grip geven. Wanneer je van een volledig lederen teugel houdt en ook wat grip wil hebben, dan kan je denken aan gevlochten teugel. Door de structuur van het vlechten heb je grip en zijn je teugels soepeler dan veel met rubber overtrokken teugels.

Onderdelen voor je hoofdstel

Wanneer je vaak van teugels wisselt, of juist de heft hoofdstel wisseld maar dezelfde teugel wilt gebruiken op alle hoofdstellen dan kan je het beste teugelclips gebruiken. Deze clips bevestig je aan de teugel en zorgen ervoor dat je heel eenvoudig de teugel van je hoofdstel af kan halen.
Een ander onderdeel wat in je voordeel zou kunnen werken is de ec handhulp. Dit is een apparaatje welke je tussen je bit en de teugel plaatst en je via groene en rode kleurtjes aangeeft of de druk die je op de teugel hebt aanvaardbaar is. Dit geeft je net even meer inzicht in je eigen rijden.

Bij Agradi hebben we honderden teugels, dat gaat dus wel lukken om een teugel naar wens in onze webshop te vinden! Alle favoriete merken kan je bij ons vinden, zoals BR, Harry's Horse, HKM en Rambo by Horseware.
Om je teugels goed te onderhouden hebben we verschillende verzorgende artikelen. Maak je teugels eerst schoon met zadelzeep en maak het daarna soepel met ledercreme