Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie 2024!🤩 Prijzenpot t.w.v. €30.000,-!

Agradi's grote voorjaarswinactie 2024!🤩 Prijzenpot t.w.v. €30.000,-!

None

Ondersteuning bij stress

19-10-2023

Als je merkt dat je hond of kat angstig is, kun je met wat eenvoudige tips de stress al wat verlagen. Pas met een angstige hond bijvoorbeeld het wandelgedrag aan. Maak een lange wandeling op rustige momenten en in rustige gebieden. Verkort de wandeling op het moment dat de knaldruk hoger is. Katten die angstig zijn, kun je op dat soort momenten en ’s avonds beter binnenhouden.

Gelukkig kunnen ook supplementen je dier ondersteunen. Denk dan bijvoorbeeld aan een supplement met hop, sint-janskruid en L-tryptofaan. Hiermee geef je de bouwstoffen om serotonine aan te maken. Serotonine verlaagt de stresshormonen adrenaline en cortisol. Als stresshormonen verlagen, komt er meer rust in het koppie. Hierdoor blijft het dier beter benaderbaar en bovendien trainbaar. Zo blijft het spreekwoordelijke stress-emmertje leger en zijn dieren beter bestand tegen prikkels van buitenaf.

Het is belangrijk om op tijd met zo’n supplement te beginnen. We willen de stress-emmer natuurlijk zo leeg mogelijk laten. Als je al weet dat je dier bang is in de vuurwerkperiode, dan start je net voor deze periode. Vaak is dat vanaf november, maar als eerder nodig is, dan mag dat uiteraard. Zo’n poedersupplement geef je het beste door iets NIEUWS lekkers. Een beetje natvoer of vlees, of een andere vloeibare lekkernij. Zo bezoedel je het eigen voer niet en voorkom je dat het dier dat niet meer wil eten. Bouw het ook rustig op en begin met een mespuntje.

Als de spanning toch wat op gaat lopen door de steeds hogere knaldruk, dan is het raadzaam om bij dit poedersupplement een fytotherapeutische druppel te geven. Het voordeel van deze druppels is dat deze worden opgenomen via de slijmvliezen van het dier en hierdoor snel werken. Dus juist bij acute stresssituaties en knallen is dit heel fijn. Een onweersbui die voorbij komt of een plotselinge knal die het hart sneller laat kloppen. Juist bij de knallen en luchtdrukverschillen werkt deze druppel tegen nervositeit erg goed. Haver, rozemarijn, passiebloem en hop geven een rustig en kalmerend gevoel. Je dier kan de spanning dan beter uit het systeem krijgen en snel weer zichzelf zijn.

Juist met de combinatie van een poeder- en een druppelsupplement kan bij stress gerelateerde klachten veel resultaat worden geboekt. Door de stress-emmer zo leeg mogelijk te houden en bij acute stress de spanning zo snel mogelijk uit het systeem te krijgen, heeft de hond of kat een fijne(re) decembermaand.

Natuurlijk zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen ter ondersteuning. Denk aan voldoende afleiding in de vorm van een nieuw speeltje of een voerpuzzel. Door de afleiding ligt de focus dan niet op het geluid, maar op de bezigheid.

En vergeet niet om je dier een identificatie mee te geven. De meeste huisdieren zijn gelukkig gechipt, maar een zichtbare identificatie in de vorm van een penning kan zorgen dat je huisdier snel weer thuis is als hij toch door een knal in de stress vliegt en wegloopt.

Met deze tips gaan huisdier en baasje op voor een rustige vuurwerkperiode. Wil jij weten welke producten wij aanraden voor jouw dier? Mail naar advies@nmlhealth.com of info@agradi.nl.