Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 35% korting op ZOMERCOLLECTIES 2021! Actievoorwaarden >>

NU tot 35% korting op ZOMERCOLLECTIES 2021! Actievoorwaarden >>

Accu's

Heb je geen netstroom bij je weide dan is het een goed idee om een stroomapparaat op een 12v accu te gebruiken. Een afrasterapparaat op accu kan beter presteren dan een schrikdraadapparaat op batterij.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Ako Premium AGM Batterij 32Ah
  € 84,99 € 78,99 -7%

  Ako Premium AGM Batterij 32Ah

  (4)
 2. Patura Standaard Accu 12V/45Ah
  € 79,15

  Patura Standaard Accu 12V/45Ah

  (0)
 3. Patura Standaard Accu 12v/84Ah
  € 141,60

  Patura Standaard Accu 12v/84Ah

  (1)
 4. Ako Solar-Set AGM Accu 5 Watt
  € 139,00 € 129,99 -6%

  Ako Solar-Set AGM Accu 5 Watt

  (1)
 5. Patura Super-Vliesaccu 12V/32Ah
  € 93,35 € 89,99 -4%

  Patura Super-Vliesaccu 12V/32Ah

  (0)
 6. Populaire merken

Aantal per pagina:
22 94

Over langere tijd genomen is een apparaat op accu goedkoper, omdat je de accu kan hergebruiken en van een batterij zou je steeds een nieuwe moeten kopen wanneer deze leeg is.

Wat mensen vaak niet weken is dat je niet zomaar iedere accu kan gebruiken voor je afrastering. Bij Agradi hebben we accu’s in het assortiment welke speciaal geschikt zijn voor het gebruik met je accu apparaat op de afrastering. Een afraster accu is de voeding voor je stroomklok op accu. Het gebruikte stroomapparaat bepaald hoe hard de klap is die het afgeeft, de accu zorgt voor de voeding zodat het afrasterapparaat zijn werk kan doen.

Koop een échte afraster accu!

Vaak hebben mensen nog een oude accu van de auto liggen die men in gebruik neemt.

Een oude accu is sowieso geen goed idee omdat je niet precies weet in hoeverre de prestaties ervan achteruit zijn gegaan, maar een accu van een auto werkt niet ideaal in samenwerking met een afrasterapparaat. Dit komt omdat accu’s van auto’s er niet op gemaakt zijn om volledig te ontladen, bij gebruik bij een auto worden zij tijdens het rijden continue bijgeladen. Wanneer je deze accu’s wel steeds (bijna) volledig laat ontladen zullen ze op korte termijn stuk gaan.

Onze afrasteraccu’s zijn er juist op gemaakt om geheel ontladen te worden, de lijden er niets onder. Goedkoop is hier dus duurkoop. Koop je een echte afraster accu, dan heb je daar veel langer plezier van.

Accuzuur

Wanneer je een afraster accu bij ons kopt dan zal hij niet meteen werken. Dit komt omdat de accu op accuzuur werkt, maar zonder dit zuur geleverd wordt. Dit komt omdat we natuurlijk alles bij je aan huis (of waar je maar wilt) leveren. Hoewel we alles goed verpakken voor transport zou het natuurlijk heel vervelend zijn wanneer de accu zou gaan lekken onderweg, accuzuur kan best een gemeen goedje zijn wanneer je ermee in contact komt. Omdat we veiligheid voorop laten komen wordt de accu dus zonder accuzuur verzonden.

Het vullen ervan is echter niet heel ingewikkeld, iedere plaatselijk garage kan je hiermee helpen.

Levensduur van een afrasteraccu

De levensduur is niet zo makkelijk aan te geven. Dit komt omdat het van 2 zaken afhankelijk is:

 • De inhoud van de accu
 • De afgifte van stroom

De inhoud van de accu wordt bepaald in ah (ampère). Hoe hoger het getal is, hoe langer je met de accu kan doen zonder bij te laden.

Hoe meer stroom het apparaat afgeeft door dieren die er tegenaan lopen of gras en struiken die er tegenaan groeien, hoe minder lang de accu mee kan gaan.

In de praktijk zie je toch wel dat de accu enkele maanden mee kan gaan zonder bij te hoeven laden.

Acculader

Wanneer een accu leeg is, is het voordeel dat je hem weer bij kan laden. Dit scheelt over de jaren heen aanzienlijk in de kosten tegenover een batterijapparaat.

Een oplader zit niet standaard bij het apparaat, maar gelukkig hebben we er wel verschillende te koop op onze webshop. Het gebruik ervan is heel simpel, de klemmetjes op de plus- en de minkant zetten en de stekker in het stopcontact steken.

Zonnepaneel voor de voeding van je accu

Zonder oplader kan je ook gebruik maken van een zonnepaneel. Wanneer het licht is laad de accu op via het zonnepaneel. Je zal dus rekening moeten houden met de plaatsing van het apparaat dat deze goed in het licht komt te staan. Hoe lichter de plek is, hoe meer je profiteert van zonne-energie.

Bij Agradi kan je alles vinden om je afrastering met een afrasterapparaat op accu op te bouwen. Alles is in de webshop te vinden. Vind je het lastig om te kiezen uit de benodigde artikelen? Bel naar onze klantenservice, zij helpen je graag verder!