Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

DIERENDAG sale! Tot 25% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

DIERENDAG sale! Tot 25% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Slijpschijven

Ook slijpschijven koop je online bij de Veehouderijspecialist Agradi.nl! Op deze pagina vind je verschillende soorten slijpschijven van het merk Kerbl voor het onderhouden van de klauwen van jouw dieren. Het gebruik van slijpschijven is een andere manier om klauwen bij te werken, deze schijven werken eigenlijk gewoon als een schuurmachine, maar dan voor klauwen van rundvee. De schijven worden bevestigd op een slijpmachine, en zorgen ervoor dat de klauw bijgeslepen en schoongehouden wordt. Omdat elk dier anders is, vind je in ons assortiment ook slijpschijven voor verschillende soorten klauwen, zoals bijvoorbeeld harde en zachte klauwen en met verschillende korrelgroottes en diameters.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
  1. Sale
    Kerbl Hoefslijp-schijf Zwart
    vanaf € 3,05 -15%

    Kerbl Hoefslijp-schijf Zwart

    (11)
  2. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Welke schijf voor welke klauw?

Sommige dieren hebben harde klauwen, andere hebben zachtere klauwen. Het is belangrijk dat voor elk dier de juiste slijpschijf gebruikt wordt. Bij een dier met harde klauwen heeft het gebruik van een schijf voor zachte klauwen namelijk weinig zin, en andersom zal een schijf voor harde klauwen juist zachte klauwen erg beschadigen. Wanneer je een schijf voor een bepaalde hardheid van een klauw nodig hebt, is het belangrijk om te kijken naar de bezetting van de korrels op de schijf. Omdat een harde klauw meer korrels op de schijf nodig heeft om goed te kunnen vijlen, heeft juist zo’n klauw een slijpschijf met dichte bezetting nodig. Daar tegenover staat dat een dier met zachte klauwen een schijf met een lage bezetting nodig heeft. Ook is er nog een tussenmaat beschikbaar, met normale bezetting qua korrels. Deze schijf kan gebruikt worden voor de meeste klauwen, die niet erg hard of erg zacht zijn.

Na het slijpen

Na het slijpen van de klauw kan het zijn dat de klauw nog ruw aanvoelt. Hiervoor is het fijn om nog een hoefrasp te hebben, zodat de laatste scherpe randjes van de klauw verwijderd kunnen worden. Hoefraspen hebben wij ook in ons assortiment, daarvoor kan je een kijkje nemen bij onze Hoefgereedschap voor rundvee.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen in de groep Rundvee benodigdheden, waaronder ook op artikelen in de categorie Slijpschijven. Voor meer producten met betrekking tot klauwverzorging kun je kijken bij onze Klauwverzorging. Tenslotte kun je voor Veehouderij benodigdheden die in de uitverkoop of opruiming zijn terecht op onze Sale pagina. Hopelijk tot ziens op Agradi.nl!