Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Zweep Accessoires

Bekijk hier ons assortiment Zweep Accessoires bij Agradi.nl! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Agradi's keuze
Horka Zweephouder Klein Zwart
€ 5,95€ 5,55-7%

Horka Zweephouder Klein Zwart

(97)
Sale
Waldhausen Zweephouder Zwart
€ 4,95€ 3,99-19%

Waldhausen Zweephouder Zwart

(6)
Sale
Harry's Horse Zwepenhouder Roze
€ 5,95€ 4,99-16%

Harry's Horse Zwepenhouder Roze

(0)
Kerbl Zwepenhouder voor 11 zwepen, Kunststof
€ 3,99€ 3,85-4%

Kerbl Zwepenhouder voor 11 zwepen, Kunststof

(108)
Sale
Harry's Horse Zwepenhouder Zwart One Size
€ 5,95€ 4,99-16%

Harry's Horse Zwepenhouder Zwart One Size

(0)
Agradi's keuze
Shires Zweephouder kunststof Zwart
€ 5,50

Shires Zweephouder kunststof Zwart

(25)
Horka Zweephouder Zwart
€ 6,95

Horka Zweephouder Zwart

(22)
HKM Zwepenhouder voor 12 Zwepen Uit Kunststof
€ 5,95

HKM Zwepenhouder voor 12 Zwepen Uit Kunststof

(16)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Rijzwepen komen in vrijwel elke discipline van pas en zijn daarom onmisbaar op Agradi.nl. Rijzwepen worden gebruikt in verschillende situaties, niet alleen om het paard te corrigeren maar ook tijdens het verzamelen komt de rijzweep van pas. Agradi beschikt over een ruim aanbod aan rijzwepen met verschillende lengtes, materialen, kleuren en soorten. Zo is er een verschil in toegestane lengtes tussen de dressuur en het springen. Ben jij een wedstrijd ruiter of toch meer een recreatie ruiter? Agradi heeft wat jij zoekt!

Soorten rijzwepen

Agradi kent veel verschillende soorten rijzwepen, van leer en rubber tot aan kunststof. Zo is er voor ieder wat wils, er zijn ook verschillende soorten handvaten. Zo kent Agradi rijzwepen met een gel handvat, dit biedt een fijne grip en geeft de ruiter een stabieler gevoel in de hand. Ook zijn er handvaten van rubber, leer en imitatie leer. Aan het eind van het handvat zit vaak een knop en een polsbandje die er voor zorgen dat de rijzweep niet uit te hand glijdt tijdens het beoefenen van de sport. Daarnaast hebben de rijzwepen allemaal een ander uiteinde, zo zijn er zwepen met een touwtje, een lusje of een flapje. Hierbij wordt een touwtje vaak aan een dressuurzweep bevestigd en een lusje of flapje aan een springzweep.

De dressuurzweep is over het algemeen een lange rijzweep, deze bestaat vaak uit een stok met daaraan een touwtje van gemiddeld 10cm. Op Agradi.nl zijn ze beschikbaar van 65cm tot en met 160cm van verschillende merken, materialen en kleuren. In het wedstrijd reglement staat beschreven dat je in de klasse B tot en met L met een stok van maximaal 110cm bij paarden en een stok van maximaal 100cm bij pony’s mag rijden. De meting is inclusief het touwtje mocht deze hieraan bevestigd zijn. Vanaf klasse M mag er niet meer gereden worden met een rijzweep en wordt er vaak overgegaan naar de sporen. Ook hierin heeft Agradi een ruim aanbod, ben jij al M-startgericht of is het bijna zover neem dan gauw een kijkje bij de sporen!

De springzweep is daarentegen weer wat korter deze zijn beschikbaar van 40cm tot en met 75cm, deze bestaan uit een stok met daaraan een rubber of leer, flapje/ lusje bevestigd en ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende merken, materialen en kleuren. In het wedstrijd reglement staat beschreven dat de stok maximaal 75cm mag zijn ongeacht of je een paard of pony rijd. Vaak wordt er toch voor gekozen om ook tijdens het springen een spoortje om te doen voor net even dat extra impuls. Neem een kijkje in ons brede assortiment en vind jouw gewenste zweep en sporen!

Hou jij van orde in de zadelkast en raak je snel je zweep kwijt? Kijk dan even bij de rijzwepen voor een zwepenhouder en hou ze allemaal geordend in de kast!

Is een zweep voor jouw paard totaal geen optie omdat hij/zij zo druk en gestrest is kijk dan even bij onze Paarden drogisterij voor een rustgevend supplement, bijvoorbeeld de stressless injector.