Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Bekijk de 10 beste Sinterklaas tips! Klik hier >>

Bekijk de 10 beste Sinterklaas tips! Klik hier >>

Uierverzorging

In deze productcategorie vind je de benodigdheden voor de uierverzorging voor runderen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Bogena Uierzalf
  vanaf € 4,75 -4%

  Bogena Uierzalf

  (87)
 2. Agrapharm Mammicurine 880 Injector
  vanaf € 11,95

  Agrapharm Mammicurine 880 Injector

  (51)
 3. Bogena Uiercrème
  vanaf € 5,71 -4%

  Bogena Uiercrème

  (25)
 4. Agrivet Uiercreme
  vanaf € 3,99 -2%

  Agrivet Uiercreme

  (24)
 5. Sale
  Eutra Uiervet
  vanaf € 5,39 -4%

  Eutra Uiervet

  (11)
 6. Kerbl Udderosoft Speen Bandage 6cmx5m
  € 9,99

  Kerbl Udderosoft Speen Bandage 6cmx5m

  (0)
 7. Cai-Pan Uiermint Creme
  vanaf € 23,99 -14%

  Cai-Pan Uiermint Creme

  (14)
 8. Mamil Phyt Plus - 4 injectoren
  € 13,30

  Mamil Phyt Plus - 4 injectoren

  (8)
 9. Kerbl Uierverzorgingsmiddel CareMINT
  € 19,99

  Kerbl Uierverzorgingsmiddel CareMINT

  (0)
 10. Agradi's keuze
  Agradi Mammi Allicin Uddercare
  vanaf € 10,80

  Agradi Mammi Allicin Uddercare

  (3)
 11. Uiergel
  vanaf € 8,99

  Uiergel

  (1)
 12. Sale
  Kerbl Tepelvoeringen 6 Stuks
  € 6,99 € 6,64 -5%

  Kerbl Tepelvoeringen 6 Stuks

  (1)
 13. Maxi Tepellotion 1 kg
  € 7,45

  Maxi Tepellotion 1 kg

  (1)
 14. Agradi Tepelcanule Set
  € 6,65

  Agradi Tepelcanule Set

  (0)
 15. Tepelcanule kunststof luer 100st
  € 17,50

  Tepelcanule kunststof luer 100st

  (2)
 16. Populaire merken

Aantal per pagina:
22 94

Met name tijdens het melken is een goede verzorging erg belangrijk. Niet alleen de uiers hebben tijdens het melken de nodige verzorging nodig, maar om vervelende problemen te voorkomen moet men er ook voor zorgen dat het melkstel goed schoon is voordat een volgende koe wordt gemolken. Slechte uierverzorging bij runderen kan problemen als mastitis, schrale uiers of lekkende spenen veroorzaken. Deze problemen wil men het liefst voorkomen, het behandelen van deze aandoeningen veel geld kost. Voornamelijk de aandoening mastitis moet zo veel mogelijk voorkomen worden, deze aandoening kost de veehouder veel geld. Niet alleen door de hoge veeartskosten, vroegtijdige opruiming en weggegooide melk, maar ook door de verminderde melkgift en kwaliteit. Om dit te voorkomen hebben we bij Agradi de juiste producten beschikbaar.

Om preventief te behandelen tegen beginnende ontstekingen kan men gebruiken maken van een mintgel. Door het koude effect van de zalven wordt de bloedsomloop bevorderd, wat weer invloed heeft op een goede uiergezondheid. Dit product kan ook gebruikt worden bij een zwelling van de uier na het afkalven en bij een verhoogd celgetal. Dit product is verkrijgbaar in een handige hangtube, onder andere van de merken Ice Mint en Kerbl. Wanneer deze hangtube vervolgens leeg is, kan men een voordelige navulverpakking halen. Dit kan men gemakkelijk in de hangtube overschenken, wat gemakkelijker is in gebruik. Ook kan men kiezen om gebruik te maken van een handige spray, welke eenvoudig op de desbetreffende plek gesprayd kan worden. Ook voor deze spray zijn er voordelige navulverpakkingen verkrijgbaar.

Om infecties te voorkomen kan men ervoor kiezen om de uiers voor het melken schoon te maken met uierpapier. Met dit uierpapier kan men eenvoudig alle viezigheid van de uiers afhalen, om te voorkomen dat dit in het melkstel terecht komt. Naast dit uierpapier kan men ook kiezen voor een uier-waslotion. Deze lotion reinigt de uiers en tepels voor het melken, daarnaast zorgt het ervoor dat de huid zacht en soepel blijft.
Om te voorkomen dat infecties ontstaan na het melken, kan men ervoor kiezen om een uierdip te gebruiken. Na het melken blijven de slotgaten vaak nog enige tijd openstaan, waardoor bacteriën de kans krijgen om binnen te dringen. Om dit te voorkomen kunnen uiers na het melken gedipt worden in een speciale uierdip. Door deze dip wordt de uier afgesloten en krijgen bacteriën niet de kans om infecties te veroorzaken.
Om verdere infecties te voorkomen zijn er nog verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar in de vorm van tepelcanules, injectoren en tepelstiften.

Om na het melken en een dag op stal werken de eigen handen te verzorgen, zijn in deze productcategorie verschillende zalven en crèmes beschikbaar. Een veel gebruikt product is uierzalf of uiercrème. Het product kan gebruikt worden voor de ruwe, uitgedroogde huid en voor de behandeling van schrammen en kloven. Uierzalf is onder andere verkrijgbaar van het merk Bogena. Uiercrème is beschikbaar van de merken Bogena en Agrivet.