Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

MEGA deken Magazijn OPRUIMING! Tot 30% korting op alle dekens! Actievoorwaarden >>

MEGA deken Magazijn OPRUIMING! Tot 30% korting op alle dekens! Actievoorwaarden >>

Huid- en Vachtverzorging

In deze productcategorie vind je de producten voor de huidverzorging van runderen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Voucher
  Excellent Vulnos Blauw Spray 200ml
  € 11,85

  Excellent Vulnos Blauw Spray 200ml

  (4)
 2. Voucher
  Kenofix Spray (all Animals)
  € 16,25

  Kenofix Spray (all Animals)

  (4)
 3. Eurovet Aluminium Spray 200ml
  € 13,99 € 13,29 -5%

  Eurovet Aluminium Spray 200ml

  (2)
 4. Voucher
  Excellent Aluminiumspray For All Animals
  € 7,95

  Excellent Aluminiumspray For All Animals

  (10)
 5. Voucher
  Agradi Trekzalf
  vanaf € 24,70

  Agradi Trekzalf

  (0)
 6. Voucher
  Agrivet Therol Heelzalf
  € 17,70

  Agrivet Therol Heelzalf

  (1)
 7. Populaire merken

Aantal per pagina:
22 94

Over het algemeen zijn runderen in staat om hun eigen vacht te verzorgen, eventueel met hulp van andere dieren uit het koppel. De runderen kunnen de eigen vacht verzorgen door de vuile plekken te likken, door te schuren, te krabben of te baden. Om de rangorde in het koppel te bevestigen, likken de runderen elkaar op plekken waar ze zelf niet bij kunnen. Daarnaast heeft het een kalmerend effect en worden parasieten en ander ongedierte uit de vacht verwijderd. Om de runderen een handje te helpen bij de vachtverzorging vind je in deze productcategorie bij Agradi de juiste producten!

Wanneer het dier last heeft van een schrale huid, zijn verschillende zalven verkrijgbaar die dit probleem verhelpen. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor Maxi Vaseline. Vaseline verzorgt en beschermt de droge en de schrale huid van de runderen. Voor de verzorging van huidbeschadigingen als schaafwonden en kloven kan naast Vaseline ook gebruik worden gemaakt van Agrivet Therol Heelzalf.

Om het dier te ontdoen van luizen, teken en mijten kan men gebruik maken van VL Poeder. Dit poeder beïnvloedt langdurig de lichaamsgeur van de runderen, waardoor vervelende insecten niet worden aangetrokken. Het poeder werkt direct en bevat uitsluitend natuurlijke stoffen, waardoor er in de meeste gevallen geen allergische reactie optreedt. Het product kan direct op de huid worden aangebracht, waarna het verspreid kan worden met een zachte borstel.

Wanneer de runderen last hebben van schimmel kan men gebruik maken van Elanco Imaverol. Het middel kan gemakkelijk op de desbetreffende plekken worden aangebracht, eventueel verdund met water. Het middel van (verdund) worden aangebracht op de huid, waarna men met een harde borstel het middel kan verdelen.

Men kan er ook voor kiezen om de huid en de vacht van de runderen te verzorgen door middel van het ophangen van een borstel in de stal. Men kan onder andere kiezen voor een losse veeborstel. Dit is een enkele borstel met daarin sproeigaten, om eventueel de runderen te kunnen wassen wanneer het weer wat warmer wordt.

Men kan ook kiezen voor een complete veeborstel set en huidverzorger. Deze huidverzorger set houdt de huid van de runderen schoon, maakt het scheren overbodig en bestrijdt parasieten. Parasieten als luizen, schimmels en vliegen veroorzaken vaak huidziekten. Maar met deze borstelset worden deze problemen voorkomen.