Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Boeken over Paardenrassen

Rassenboeken over paarden koop je bij Agradi.nl! Meer informatie

Selecteer een prijsklasse

Met rassen boeken leer je alles wat je moet weten, wanneer je een liefhebber bent van paarden en meer over de verschillende rassen en stamboeken wilt weten of wanneer je wilt gaan fokken. De boeken zoomen in op de kenmerken van rassen en de eisen maar ook aspecten van fokkerij komen aan bod.

Paardenrassenboeken gaan in op de verschillende paardenrassen die er rondlopen op de wereld. Zo verkopen wij boeken over verschillende stamboeken zoals de New Forest-pony en over trekpaarden. Met deze paardenrassenboeken word je uitgelegd wat het perfecte paard is in een specifiek ras. Zo heeft elk ras zijn eigen stokmaat (hoogte), heeft elk paard verschillende soorten kleuren (denk bijvoorbeeld aan de Fries die altijd zwart moet zijn) die worden toegelaten tot het stamboek. Verder zal er ingegaan worden op de prestaties van het ras, waar deze geschikt voor is en wat het karakter is van de paardenrassen.

Ook zijn er diverse fokkerijboeken over de dracht van de merrie, wat een erg belangrijk aspect is in de paardenfokkerij. Zo kan je lezen over hoe een gezonde dracht verloopt, wat je kan doen tegen ziektes tijdens de dracht en waar je op moet letten wanneer je een drachtige merrie op stal hebt staan. Ook zal er worden uitgelegd hoe een geboorte in zijn werk gaat, en hoe je het veulen moet verzorgen en behandelen.

Kortom voor alle rassenboeken die nodig hebt, kun je bij ons terecht. Ook heeft Agradi boeken over het trainen van paarden en boeken over het aanleren van disciplines van paarden. Kijk ook eens op onze Sale pagina voor de beste koopjes, hier verschijnen ook regelmatig mooie paardenboeken.