• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Zeewier

 1. Agradi's keuze
  vanaf € 4,99
  Vanilia Ijslands Zeewier
  (269)
 2. € 23,89 € 22,99 -4%
  Grand National Zeewier 2kg
  (0)
 3. vanaf € 12,39
  Rapide Rappo Noors Zeewier
  (16)
 4. Sale
  € 17,95 € 17,05 -5%
  Excellent Equi Zeewier Poeder 1kg
  (0)
Aantal per pagina:
20 100

Zeewier kan in verschillende vormen gevoerd worden aan het paard. Zo zijn er verschillende combinaties mogelijk met andere producten. Zo is er een combinatie van foenegriek, knoflook en zeewier beschikbaar van het merk Dierendrogist. Dit product combineert de positieve eigenschappen van drie ingrediënten in één product. Foenegriek ondersteunt de algemene conditie van het paard en heeft een positieve werking op de luchtwegen. Daarnaast heeft knoflook een bloedzuiverende werking, maar zorgt ook voor een betere weerstand en een gezonde huid.

Veel verkochte producten met daarin enkel zeewier zijn Vanilia IJslands Zeewier en Animavital Zeewier. Het voeren van deze producten wordt voornamelijk aangeraden wanneer het paard de symptomen van een tekort aan mineralen vertoont. Deze symptomen zijn zand eten en likken aan voorwerpen. In deze gevallen wordt het aangeraden om het paard een supplement te voeren naast de normale hoeveelheid voer die het paard dagelijks krijgt.

Zeewier kan gemakkelijk door het voer van het paard gemengd worden. Wanneer het paard het op deze manier niet wil eten, kan het eventueel ook in wat lekkers verwerkt worden. De hoeveelheid die aan het paard gegeven mag worden verschilt vaak per merk, het is dus belangrijk dat men eerste de verpakking leest. Over het algemeen wordt aangeraden om het paard ongeveer drie eetlepels per dag te voeren. Voor sportpaarden ligt deze dosering echter wat hoger.