Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Beenbescherming

Beenbeschermers koop je online bij Agradi! Neem snel een kijkje in het assortiment! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Horka Beenbeschermers Neoprene-nylex Deep Teal
€ 39,95

Horka Beenbeschermers Neoprene-nylex Deep Teal

(9)
Horka Beenbeschermers Pro Embossed Anthracite
€ 39,95

Horka Beenbeschermers Pro Embossed Anthracite

(1)
Arma Vliegen Beenbeschermers ZEB-TEK Fly Zebra
Zomer 2022
€ 37,99

Arma Vliegen Beenbeschermers ZEB-TEK Fly Zebra

(1)
Horka Beenbeschermers Pro Embossed Wine
€ 39,95

Horka Beenbeschermers Pro Embossed Wine

(1)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Het verschil tussen peesbeschermers en beenbeschermers is dat peesbeschermers een harde buitenkant hebben. Peesbeschermers worden dan ook vaak gebruikt wanneer het paard strijkt met zijn benen. Beenbeschermers dienen ter bescherming van de pezen en externe oorzaken.

Beenbeschermers worden ook wel eens 3-in-1 beschermers genoemd. Ze worden met name gebruikt voor extra steun en het opvangen van schokken tijdens de training. De beschermers worden gemaakt van verschillende materialen als neopreen en memoryfoam. Dit soort beenbescherming wordt vaak gebruikt als alternatief voor bandages, aangezien het omdoen van bandages vaak wat tijd in beslag neemt. De 3-in-1 beschermers zijn erg eenvoudig en snel in het gebruik door de klittenband sluitingen.

Ook bij 3-in-1 beschermers is het belangrijk dat ze goed om het paardenbeen passen. De beenbeschermer zit goed wanneer het de gehele kogel bedekt. Het is van belang dat het paard niet belemmerd wordt in zijn beweging, dit betekend onder andere dat de beschermer niet te hoog mag zitten. Dit kan men controleren door het been van het paard op te tillen. Wanneer de beschermer over de voorknie komt, zal het paard zijn been niet goed kunnen buigen. Daarnaast is het belangrijk dat de beenbeschermers niet te strak zitten, aangezien dit de bloedsomloop kan belemmeren. De beenbeschermers mogen daarnaast ook niet te los zitten, aangezien ze dan kunnen afzakken tijdens de training.

Bij de aanschaf van beenbeschermers is het belangrijk dat men goed oplet of de beenbeschermers geschikt zijn voor de voor- of achterbenen. Over het algemeen moet voor de achterbenen een maat groter besteld worden als bij de voorbenen. Dit staat beschreven in de omschrijving van het product. De beenbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren zodat je deze kunt matchen bij je zadeldekje of deken. Kijk snel hier voor bijpassende zadeldekjes!

Voor het verzorgen van jouw paard kun je terecht bij onze apotheek. Ook hebben wij een Paardengezondheidswijzer, met informatie over bijvoorbeeld hoefbevangenheid bij paarden. Tenslotte kun je voor beenbeschermers welke in de uitverkoop/opruiming zijn terecht op onze sale pagina. Koop hier jouw 3-in-1 beenbeschermers voor de scherpste prijs op Agradi.nl!