Outlet

Biotine voor paarden

Er zijn twee soorten supplementen met biotine beschikbaar, namelijk een vloeibare variant en een poeder. De meeste soorten biotine zijn in poedervorm beschikbaar. Biotine in poedervorm is onder andere beschikbaar van de merken ProHorse en Sectolin. Naast de reguliere Biotine is er ook Biotine Plus beschikbaar. Deze vorm van biotine is gemengd met MSM in plaats van dextrose. MSM dient als ondersteuning voor een gezonde hoefgroei en goede hoornkwaliteit. Bij dit product is daarnaast ook nog wat lijnzaadolie toegevoegd, dit om te voorkomen dat het product gaat stuiven. Om de hoeven van het paard te ondersteunen is dit het ideale product!

Deze poeders kan men eenvoudig door het voer mengen, eventueel het poeder wat bevochtigen om wegblazen te voorkomen. Door het poeder wat te bevochtigen wordt ook voorkomen dat er een hoop poeder in de voerbak achter blijft. Het poeder mag ook verwerkt worden in/op wat lekkers. Aan de hand van een maatschepje kan eenvoudig de juiste hoeveelheid worden afgemeten.

Naast de supplementen in poeder vorm, kan er ook gekozen worden om biotine te geven in de vloeibare variant. Dit supplement wordt geleverd in een handige fles met een doseerdop, waardoor eenvoudig de juiste hoeveelheid bepaald kan worden. Over het algemeen wordt vloeibare biotine beter door het paard opgenomen. Dit supplement bevat vaak andere werkzame stoffen dan het supplement in poedervorm. Men kan ervoor kiezen om de Leovet Biotine Zm Vloeibaar te gebruiken. Deze variant heeft zink en methionine toegevoegd, wat een positieve uitwerking heeft op de ontwikkeling van de hoef. Daarnaast is methionine de bouwsteen van haar en hoorn. De variant van Vetripharm heeft daarentegen zink, koper en zwavelhoudende aminozuren toegevoegd. Tevens ook ter ondersteuning van de huid en de hoeven van het paard. De vloeibare vorm van Biotine voor paarden kan ook over het reguliere voer van het paard gegeven worden, echter kan het ook op een stuk brood of iets anders lekkers gegeven worden.