• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Melkziekte bij runderen

 1. € 13,99 € 10,29 -26%
  Agradi Propyleenglycol 1 liter
  (4)
 2. vanaf € 14,20
  Calcitat
  (5)
 3. vanaf € 9,74
  Prop Top
  (3)
 4. vanaf € 4,04
  Calbal Plus
  (1)
 5. € 52,50 € 49,88 -5%
  Slepende Melkziekte test Porta BHB 25 st
  (1)
 6. € 39,50 € 37,52 -5%
  Kalver Speedy Drencher Rood 4 ltr. 1 st
  (1)
 7. € 41,99 € 40,29 -4%
  EcoStyle Triple Ca-P-Mg bolus 6 x 65 g
  (0)
Aantal per pagina:
20 100

Wanneer een nieuwmelkte koe een negatieve energiebalans heeft, zijn de dieren zichtbaar ziek. In deze situatie spreken we van spelende melkziekte. Wanneer dit niet wordt behandeld en de koe is niet zichtbaar ziek, maar heeft wel een langdurig een negatieve energiebalans, spreken we van ketose. Het is van belang dat dit wordt voorkomen, dit kan aan de hand van een tijdige behandeling. Om te controleren of de koe last heeft van slepende melkziekte kan men gebruiken maken van de Slepende Melkziekte Test. De melk kan eenvoudig op de strip gedaan worden, waarna de werkzame stof wordt geactiveerd. Aan de hand van de verkleuring is vervolgens te zien of het dier last heeft van (beginnende) melkziekte.

Wanneer het dier last heeft kan men gebruik maken van verschillende supplementen, deze kunnen echter ook preventief gegeven worden om te voorkomen dat het dier ziek wordt. Voor een directe aanvulling van calcium kan men kiezen voor Calbal Plus. Dit supplement is een drank voor het aanvullen van calcium, fosfor en niacine rondom het afkalven. Voor de behandeling van melkziekte kan men gebruik maken van Calcitat. Dit product is een complex van calcium- en magnesiumzouten om de tekorten aan te vullen.

Om het risico op (slepende) melkziekte te verminderen kan men gebruik maken van Diton. Dit product is uniek omdat het na drie dagen verstrekken het risico op (slepende) melkziekte wegneemt. Voor de vermindering  op het risico op (slepende) melkziekte kan men ook gebruik maken van Prop Top. Dit is een extra energie-booster bij melkgevend rundvee. Door het gebruik van dit product wordt het krijgen van een negatieve energiebalans tegengegaan. Dit product kan het best worden gebruikt in de risicoperiode van drie weken voor het afkalven tot ongeveer zes tot acht weken na het afkalven.