Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Melkziekte

In deze productcategorie vind je alle producten om melkziekte bij runderen te voorkomen en te verhelpen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Agradi Propyleenglycol 1L
  € 13,99 € 10,29 -26%

  Agradi Propyleenglycol 1L

  (4)
 2. Calcium-magnesium Drank Agrivet
  vanaf € 4,63 -5%

  Calcium-magnesium Drank Agrivet

  (13)
 3. Keto Keto-Bovisal
  € 22,00 € 14,39 -35%

  Keto Keto-Bovisal

  (0)
 4. CMK7 Calcium Magnesium Injectie 450ml
  € 5,90 € 5,60 -5%

  CMK7 Calcium Magnesium Injectie 450ml

  (24)
 5. Prop Top
  vanaf € 10,95 -5%

  Prop Top

  (3)
 6. ECOstyle Triple Ca-P-Mg bolus 6 x 65 g
  € 32,50

  ECOstyle Triple Ca-P-Mg bolus 6 x 65 g

  (0)
Aantal per pagina:
24 96

Melkziekte wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan calcium in het bloed. Deze aandoening treedt vaak op vlak voor het afkalven of kan ontstaan tijdens het afkalven. Melkziekte heeft verschillende negatieve gevolgen voor de melkveehouder. Enkele gevolgen zijn een lagere melkgift of een verminderde vruchtbaarheid. Tijdens het afkalven neemt de calciumbehoefte van de koe snel toe, aangezien het melk moet gaan produceren voor het kalf. Om melkziekte bij koeien te voorkomen, is het belangrijk dat men er tijdig bij is. Wanneer de koe symptomen gaat vertonen, zal direct een behandeling gestart moeten worden. Om melkziekte bij runderen te voorkomen heeft Agradi de juiste producten beschikbaar.

Wanneer een nieuwmelkte koe een negatieve energiebalans heeft, zijn de dieren zichtbaar ziek. In deze situatie spreken we van spelende melkziekte. Wanneer dit niet wordt behandeld en de koe is niet zichtbaar ziek, maar heeft wel een langdurig een negatieve energiebalans, spreken we van ketose. Het is van belang dat dit wordt voorkomen, dit kan aan de hand van een tijdige behandeling. Om te controleren of de koe last heeft van slepende melkziekte kan men gebruiken maken van de Slepende Melkziekte Test. De melk kan eenvoudig op de strip gedaan worden, waarna de werkzame stof wordt geactiveerd. Aan de hand van de verkleuring is vervolgens te zien of het dier last heeft van (beginnende) melkziekte.

Wanneer het dier last heeft kan men gebruik maken van verschillende supplementen, deze kunnen echter ook preventief gegeven worden om te voorkomen dat het dier ziek wordt. Voor een directe aanvulling van calcium kan men kiezen voor Calbal Plus. Dit supplement is een drank voor het aanvullen van calcium, fosfor en niacine rondom het afkalven. Voor de behandeling van melkziekte kan men gebruik maken van Calcitat. Dit product is een complex van calcium- en magnesiumzouten om de tekorten aan te vullen.

Om het risico op (slepende) melkziekte te verminderen kan men gebruik maken van Diton. Dit product is uniek omdat het na drie dagen verstrekken het risico op (slepende) melkziekte wegneemt. Voor de vermindering op het risico op (slepende) melkziekte kan men ook gebruik maken van Prop Top. Dit is een extra energie-booster bij melkgevend rundvee. Door het gebruik van dit product wordt het krijgen van een negatieve energiebalans tegengegaan. Dit product kan het best worden gebruikt in de risicoperiode van drie weken voor het afkalven tot ongeveer zes tot acht weken na het afkalven.