Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

EC Hand Teugeldrukmeter

Het relatief jonge bedrijf ProEC Zweden ontwikkelt nieuwe, slimme en functionele producten die de dagelijkse omgang met je paard kunnen vergemakkelijken. ProEC streeft naar zowel hoge kwaliteit als moderne designs. Het bedrijf probeert mogelijkheden te zien en deze vervolgens te verwezenlijken. Het product waarmee ProEC internationale bekendheid heeft verworven is de EC Hand, een drukmeter die dient als hulpmiddel tijdens de training met je paard. Meer informatie

Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Aantal per pagina:
24

De mond van een paard is gevoelig en het is dan ook van belang dat, wanneer gebruik wordt gemaakt van een bit, de juiste hoeveelheid druk op de teugel wordt gehouden. Deze teugeldrukmeter helpt de ruiter te begrijpen hoe het voelt om gelijke druk op de teugels te hebben in beide handen en zorgt ervoor dat de ruiter leert de juiste hoeveelheid druk te geven op verschillende momenten. De EC Hand is op gebruiksvriendelijke wijze ontworpen. De ruiter kan het op het apparaat bekijken of de hoeveelheid druk op de teugel correct is en deze eventueel corrigeren. Op deze manier wordt je als ruiter heel bewust van de signalen die je aan je paard geeft. ProEC Zweden beschrijft dit proces als: ‘feel-control-correct-feel’ (voel-controleer-corrigeer-voel).

Wanneer je een paard recht wil richten is het van belang dat de ruiter op dezelfde manier en op consistente wijze met beide handen kan werken. Veel ruiters realiseren zich niet dat er verschillen zijn tussen het gebruik van hun linker- en rechterhand. Eén hand is bijvoorbeeld sterker dan de ander of de ‘timing’ verschilt per hand. Dit veroorzaakt vaak dat een paard niet goed rechtgericht is zonder dat de ruiter zich hiervan bewust is. Door de EC hand aan de teugels te bevestigen krijg je constant feedback en leer je op een zachte en vloeiende manier handhulpen te geven. Ideaal gezien zou de ruiter de EC Hand altijd in het groene gebied moeten houden. Wanneer er teveel druk op de teugels wordt gezet is dit te zien aan het rode vlak.

De EC Hand is gemakkelijk in gebruik en kan veel toevoegen aan de training van zowel ruiter als paard. De werking van dit hulpmiddel is eenvoudig en er wordt in veel gevallen al snel resultaat geboekt. Bij Agradi vind je naast de EC Hand ook andere producten die bijdragen aan een correcte en effectieve training van het paard, zoals paardentrainingsboeken en hulpteugels. De EC Hand is zowel geschikt voor de professionele ruiter als de hobbyist. Met dit trainingsapparaat haal je het beste uit je paard en jezelf. De EC Hand vind je in onze Ruitershop.