Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Christys Hoeden

Christys hoeden bestel je online bij Agradi. Het in 1773 opgerichte Christys’ Londen staat voor onberispelijke kwaliteit en vakmanschap. De traditionele manier van het hoeden maken is generatie op generatie doorgegeven en wordt nog steeds gebruikt. Christys is al twee eeuwen de officiële helmfabrikant van de Britse politie en hoeden van dit merk worden vaak gedragen door beroemdheden. Christys is ook een merk dat met het oog op de toekomst de trends blijft volgen. Op het gebied van dressuurhoeden is Christys een bekende naam in de paardensport. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Aantal per pagina:
24

In de hogere klassen van de dressuursport wordt traditioneel een dressuurhoed gedragen die past bij de rest van de outfit. Wanneer je als (dressuur)ruiter een hoed aanschaft, wil je dat deze van hoogwaardige kwaliteit is en een elegante uitstraling heeft. Christys biedt deze combinatie van kwaliteit en sierlijkheid. Functionaliteit en degelijkheid zijn belangrijke kenmerken een Christys hoed, maar ook aandacht voor design en oog voor detail mag niet ontbreken.

Er zijn een aantal unieke processen om de perfecte Christys hoed te creëren. De hoeden worden gemaakt van vilt. Voordat de hoed gevormd kan worden moeten de vezels waarvan het vilt gemaakt wordt behandeld worden. Vilt verschilt van elke andere stof doordat het is gemaakt van korte dierlijke vezels die met elkaar worden verweven. Wanneer het vilt geproduceerd is kan de hoed gevormd worden. Er wordt een grote kegelvorm gecreëerd die verschillende stoom- en drukprocessen ondergaat om deze te verkleinen. Vervolgens wordt de kegelvorm geverfd en voorzien van een versteviger (shellac). Deze ruwe kegelvorm wordt uiteindelijk gevormd tot hoed en zo ontstaat de welbekende ‘English hat’. Christys is trots op het unieke vakmanschap dat nog steeds wordt toegepast bij het maken van de hoeden.

Om je hoed zo lang mogelijk in goede staat te houden, vooral wanneer deze dag in dag uit gedragen wordt, is het van belang dat deze af en toe verzorgd wordt. Vuil is eenvoudig te verwijderen met behulp van een borstel met zachte haren en stoom.

In de dressuursport zijn hoeden een belangrijk onderdeel van de ruiteruitrusting. Een echte Engelse hoed van Christys zorgt ervoor dat jij er als ruiter er op en top verzorgd uitziet op wedstrijd. Je vindt Christys dressuurhoeden in onze Ruitershop. Om je wedstrijdoutfit compleet te maken kun je bij Agradi terecht voor ruiterjasjes, plastrons, wedstrijdspelden, haarnetjes en nog veel meer.