• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Magazijn Sale tot 30% korting!

Magazijn Sale tot 30% korting!

Christys Hoeden

 1. Outlet
  Christys Dressuurhoed Wolvilt Zwart
  vanaf € 76,95 -27%
  Christys Dressuurhoed Wolvilt Zwart
  (0)
 2. Sale
  Christys Dressuurhoed Haarvilt Zwart
  vanaf € 159,96 -20%
  Christys Dressuurhoed Haarvilt Zwart
  (0)
 3. Sale
  Christys Dressuurhoed Haarvilt Blauw
  € 199,95 € 189,95 -5%
  Christys Dressuurhoed Haarvilt Blauw
  (0)
 4. Sale
  Christys Dressuurhoed Haarvilt Bruin
  € 199,95 € 189,95 -5%
  Christys Dressuurhoed Haarvilt Bruin
  (0)
Aantal per pagina:
20 100

In de hogere klassen van de dressuursport wordt traditioneel een dressuurhoed gedragen die past bij de rest van de outfit. Wanneer je als (dressuur)ruiter een hoed aanschaft, wil je dat deze van hoogwaardige kwaliteit is en een elegante uitstraling heeft. Christys biedt deze combinatie van kwaliteit en sierlijkheid. Functionaliteit en degelijkheid zijn belangrijke kenmerken een Christys hoed, maar ook aandacht voor design en oog voor detail mag niet ontbreken.

Er zijn een aantal unieke processen om de perfecte Christys hoed te creëren. De hoeden worden gemaakt van vilt. Voordat de hoed gevormd kan worden moeten de vezels waarvan het vilt gemaakt wordt behandeld worden. Vilt verschilt van elke andere stof doordat het is gemaakt van korte dierlijke vezels die met elkaar worden verweven. Wanneer het vilt geproduceerd is kan de hoed gevormd worden. Er wordt een grote kegelvorm gecreëerd die verschillende stoom- en drukprocessen ondergaat om deze te verkleinen. Vervolgens wordt de kegelvorm geverfd en voorzien van een versteviger (shellac). Deze ruwe kegelvorm wordt uiteindelijk gevormd tot hoed en zo ontstaat de welbekende ‘English hat’. Christys is trots op het unieke vakmanschap dat nog steeds wordt toegepast bij het maken van de hoeden.

Om je hoed zo lang mogelijk in goede staat te houden, vooral wanneer deze dag in dag uit gedragen wordt, is het van belang dat deze af en toe verzorgd wordt. Vuil is eenvoudig te verwijderen met behulp van een borstel met zachte haren en stoom.

In de dressuursport zijn hoeden een belangrijk onderdeel van de ruiteruitrusting. Een echte Engelse hoed van Christys zorgt ervoor dat jij er als ruiter er op en top verzorgd uitziet op wedstrijd. Je vindt Christys dressuurhoeden in onze Ruitershop. Om je wedstrijdoutfit compleet te maken kun je bij Agradi terecht voor ruiterjasjes, plastrons, wedstrijdspelden, haarnetjes en nog veel meer.