Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Winteruitverkoop: tot 50% korting! | 50% korting Harry's Horse wintercollectie

Winteruitverkoop: tot 50% korting!

Toedienspuiten

In deze productcategorie vind je toedienspuiten geschikt voor verschillende diersoorten. Het kan wel eens voorkomen dat het dier een medicijn nodig heeft. In dat geval kan men kiezen om gebruik te maken van een toedienspuit. Het medicijn of de vloeistof kan in de cilinder gedaan worden, waarna de spuit eenvoudig in de bek van het dier gebracht kan worden. In deze productcategorie zijn ook producten verkrijgbaar welke geschikt zijn voor het uitwendig gebruik. De vloeistof in de spuit kan gemakkelijk op de vacht van het dier worden aangebracht, waarna de vloeistof zijn werk zal gaan doen. Deze verschillende producten vind je bij Agradi in de productcategorie toedienspuiten.

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Nylonspuit Schroef
  vanaf € 3,75 -5%

  Nylonspuit Schroef

  (0)
 2. Outlet
  Tectonik Applicator 30ml
  € 44,50 € 42,28 -4%

  Tectonik Applicator 30ml

  (0)
 3. Outlet
  Nylon zuigerring rond 1 st
  vanaf € 0,70 -46%

  Nylon zuigerring rond 1 st

  (1)
1
Aantal per pagina:
20 100

Wanneer men bepaalde medicijnen of vitamine mengsels bij het dier moet toedienen kan men kiezen uit verschillende toedienspuiten. Deze toedienspuiten zijn verkrijgbaar in verschillende grootte en maten. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een toedienspuit van 70 milliliter, maar er is ook een toedienspuit verkrijgbaar met een inhoud van 400 milliliter. De toedienspuiten van 70 en 200 milliliter zijn eenvoudig in gebruik, aangezien men enkel het handvat in moet knijpen. De toedienspuit van 400 milliliter heeft een andere werkwijze, men moet namelijk de achterkant in duwen. De laatst genoemde spuit wordt ook vaak gebruik voor het spoelen van de baarmoeder van koeien.

Wanneer men kleinere hoeveelheden wil toedienen, kan gekozen worden voor verschillende spuiten. Door de aangegeven maatstrepen op zijkant van de spuit kan men nauwkeurig de juiste hoeveelheid bepalen. Deze spuiten zijn verkrijgbaar met verschillende sluitingen. Zo zijn er verschillende spuiten verkrijgbaar met een schroefsluiting en met een Luer Lock sluiting. Daarnaast zijn er ook handige wegwerpspuiten verkrijgbaar, deze kan men na gebruik gewoon weggooien. Waardoor eventuele besmetting van meerdere dieren wordt voorkomen. 

Wanneer men een vloeistof op de vacht van het dier wil aanbrengen, kan ook gekozen worden uit verschillende toedienspuiten. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor Cydectin Pour on Pistool, met dit pistool kan men het melkvee eenvoudig ontwormen zonder wachttijd voor de melk. Dit product rekent naast de wormen ook af met schurftmijten en luizen. Dit product kan men ook inzetten bij drachtige en lacterende dieren, maar ook bij dekstieren.

Om maden in de wol bij schapen te voorkomen en te behandelen kan men gebruik maken van het Click Doseerpistool. Het pistool kan eenvoudig worden gevuld met de gewenste vloeistof, waarna men het gemakkelijk kan aanbrengen op de desbetreffende plekken.