Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis retour binnen 90 dagen *

Winteruitverkoop: tot 50% korting! | 30% korting op diverse Eskadron collecties!

Winteruitverkoop: tot 50% korting!

Onderzoekshandschoenen

 1. Sale
  Wegwerphandschoen Latex, 100 stuks
  vanaf € 8,73 -5%

  Wegwerphandschoen Latex, 100 stuks

  (4)
 2. Sale
  Kerbl Pe-wegwerphandschoenen 20st. 30cm
  € 1,19 € 1,07 -10%

  Kerbl Pe-wegwerphandschoenen 20st. 30cm

  (0)
 3. Sale
  Kerbl Wegwerphandschoen Basic Nitril Blauw
  € 9,19 € 8,79 -4%

  Kerbl Wegwerphandschoen Basic Nitril Blauw

  (0)
 4. Sale
  Gevavi Vinyl Handschoen 44061 Blauw
  € 8,99 € 7,99 -11%

  Gevavi Vinyl Handschoen 44061 Blauw

  (1)
Aantal per pagina:
20 100

Er zijn handschoenen verkrijgbaar van verschillende materialen. Een eerste variant waarvoor men kan kiezen is latex. Latex is een natuurproduct en wordt regelmatig gebruikt voor het maken van onderzoekshandschoenen. Wanneer men de juiste maat bestelt, zitten deze handschoenen vrij strak om de hand heen. Dit voornamelijk om te voorkomen dat men aan de handschoenen blijft hangen en om te voorkomen dat de handschoenen afzakken.

Men kan ook kiezen voor nitrile handschoenen, deze handschoenen hebben over het algemeen een blauwe kleur. Deze handschoenen zijn onder andere geschikt voor mensen die een allergische reactie hebben op de latex handschoenen. Nitrile handschoenen zijn gemaakt van een synthetisch materiaal, daarnaast zijn deze handschoenen ook poedervrij. Door de samenstelling van de handschoenen zijn de allergievrij. Mensen die de latex handschoenen niet kunnen verdragen, krijgen over het algemeen geen allergische reactie op nitrile handschoenen.

Men kan ook kiezen voor handschoenen gemaakt van vinyl. Vinyl is een PVC-materiaal en heeft als grootste verschil dat ze wat losser zitten dan latex-handschoenen. Dit soort handschoen is voornamelijk bedoeld om de handen schoon te houden. Dit soort handschoen is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Zo is er een korte variant met een lengte van 30 centimeter verkrijgbaar, deze handschoenen zullen voornamelijk gebruikt worden wanneer men dingen op de huid moet doen of in de omgeving. Deze lengte handschoenen is niet geschikt voor een inwendig onderzoek, aangezien ze anders zullen afzakken. Voor inwendig onderzoek zijn handschoenen verkrijgbaar met een lengte van 90 centimeter. Deze handschoenen hebben de lengte van de gehele arm.