Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

De mooiste collecties shop je hier >

De mooiste collecties shop je hier >

Veterinaire Instrumenten

Koop hier online verschillende soorten scalpels. Een scalpel is een medisch hulpmiddel en wordt over het algemeen gebruikt in de chirurgie.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Kerbl Scalpel Set (5xlemmet 1xhouder)
  € 4,19 € 3,89 -7%

  Kerbl Scalpel Set (5xlemmet 1xhouder)

  (9)
 2. Kerbl Verloshaak 54cm 1st
  € 7,99 € 7,59 -5%

  Kerbl Verloshaak 54cm 1st

  (0)
 3. Kerbl Arterieklem 17cm
  € 7,99 € 7,19 -10%

  Kerbl Arterieklem 17cm

  (9)
 4. Castreermesjes steriel
  € 28,65

  Castreermesjes steriel

  (1)
 5. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Echter wordt het hulpmiddel ook vaak gebruikt door dier- en veeartsen. Een scalpel is een zeer scherp mes dat zeer nauwkeurig alle soorten weefsel kan doorsnijden. Om de nauwkeurigheid en de scherpte van de mesjes te behouden, zijn scalpels vaak voor eenmalig gebruik. Voor een chirurg zijn deze mesjes na een paar keer snijden al bot en doen ze hun werk niet meer goed genoeg. Om zo hygiënisch mogelijk te kunnen werken, zijn deze mesjes vaak per stuk verpakt. Ze zitten in een steriele verpakking en zijn gelijk klaar voor gebruik wanneer men ze uit de verpakking haalt. In deze productcategorie kun je eenvoudig online de juiste scalpels bestellen.

Scalpels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is van belang dat men goed kijkt naar het nummer van het mesje en de houder. De grotere mesjes, welke onder andere verkrijgbaar zijn bij Agradi, passen namelijk uitsluitend op de grotere handvaten. De kleinere mesjes daarentegen passen vaak enkel op de kleinere houders. Voor een optimale werking is het dus van belang dat de juiste maten worden gebruikt.

Er zijn twee soorten losse mesjes verkrijgbaar. Deze mesjes zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 5 stuks en van 100 stuks. De maten van deze mesjes lopen van nummer 22 tot en met 24. Deze mesjes zijn steriel verpakt en kunnen dus gebruikt worden in situaties waarin hygiënisch te werk gegaan moet worden.

De mesjes kunnen geplaatst worden op een houder, bijvoorbeeld de Kerbl Scalpel Klaphelft. Dit is een inklapbare houder voor verschillende soorten messen. Doordat men deze houder kan inklappen wordt voorkomen dat men zichzelf kan verwonden wanneer het mes bijvoorbeeld in de zak wordt gedaan.

In deze categorie kan men ook een complete set vinden. Deze set bevat een houder en vijf bijbehorende messen. Deze complete set is zeer geschikt voor het eerste gebruik. Wanneer de bijgeleverde messen bot zijn of hun werk niet meer goed kan, kan men voordelig losse messen bestellen. Deze messen kunnen vervolgens eenvoudig op de houder geplaatst worden, waarna de scalpel weer klaar is voor gebruik.