Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen bedenktijd *

Agradi, de beste webwinkel van Nederland? Stem hier >

Agradi, de beste webwinkel van Nederland? Stem hier >

Pillenschieters en Pipetten

Bestel hier online pipetten welke gebruikt kunnen worden voor verschillende diersoorten. Pipetten kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Pillenschieter KS Uno Lam / D-Bolus
  € 4,95

  Pillenschieter KS Uno Lam / D-Bolus

  (1)
 2. Pillenschieter wegwerp 1 st
  € 0,99

  Pillenschieter wegwerp 1 st

  (12)
 3. Agradi Inserter Bovikalc RVS
  € 34,50

  Agradi Inserter Bovikalc RVS

  (0)
Aantal per pagina:
24 96

Een pipet wordt over het algemeen gebruikt om vloeistoffen op te zuigen en te verplaatsen. Door de maatstrepen die worden aangegeven op de cilinder, welke meestal gemaakt is van glas of kunststof, kan gemakkelijk de juiste hoeveelheid bepaald worden. Pipetten kunnen ook gebruikt worden voor de inseminatie van verschillende dieren. Bij Agradi hebben we verschillende pipetten verkrijgbaar, die men in verschillende situaties kan gebruiken. Het grootste merk in deze categorie is Kerbl. Koop hier de pipetten tegen de voordeligste prijs!

Een pipet kan gebruikt worden om vloeistoffen op te zuigen en te verplaatsen. De werking van een pipet berust op het principe dat er een vacuüm wordt gecreëerd door het volume van de pipet te verkleinen, waarbij lucht uit de pipet wordt geblazen. Om zo hygiënisch mogelijk te werk te gaan, kan men kiezen voor een wegwerp pipet. Deze pipet kan eenmalig voor een vloeistof worden gebruikt en kan daarna in de prullenbak gegooid worden. Bij Agradi hebben we een wegwerp pipet met een daarbij behorende wegwerp spuit verkrijgbaar.

Een pipet wordt ook vaak gebruikt bij het bevruchten van een dier. Deze bevruchting wordt ook wel kunstmatige inseminatie of KI genoemd. Het sperma dat wordt opgevangen, wordt verwerkt in een laboratorium. Hier wordt het klaargemaakt voor de werkelijke inseminatie, vaak wordt het ook nog wat verdund. Wanneer het voldoet aan de eisen wordt het sperma in een spuit gedaan. Op deze spuit wordt vervolgens een pipet bevestigd, welk wordt ingebracht bij het dier. Wanneer men vervolgens de spuit leeg drukt zal het dier bevrucht worden. Eventueel is nog een tweede behandeling nodig.

Van welke pipet men gebruik maakt is enigszins afhankelijk van de diersoort. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een pipet met aan het einde een kleine spiraal. Deze soort pipet is verkrijgbaar met een witte hardtip of een rose softtip. Een rechte pipet is verkrijgbaar in een verpakking van 25 stuks. Deze pipet heeft een luer lock bevestigd aan het eind. Dit systeem waarbij een lekvrije verbinding wordt gemaakt tussen beide onderdelen. Deze pipet wordt ook voor gebruikt voor het reinigen van de baarmoeder van het dier.