Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen gratis retour *

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Dekenrekken

Bekijk hier het assortiment aan dekenrekken bij Agradi!
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Agradi's keuze
  Horka Dekenrek Hangend Zwart
  € 17,99 € 16,99 -6%

  Horka Dekenrek Hangend Zwart

  (53)
 2. Premiere Dekenrek Buisframe Zwart 1 Deken
  € 13,95

  Premiere Dekenrek Buisframe Zwart 1 Deken

  (191)
 3. Sale
  Kerbl Dekenrek 91x20cm
  € 13,49 € 12,99 -4%

  Kerbl Dekenrek 91x20cm

  (22)
 4. Sale
  Patura Dekenhouder Kunststof 1,10m
  € 10,95 € 8,76 -20%

  Patura Dekenhouder Kunststof 1,10m

  (4)
 5. Stubbs Opbergbak Stable Tidy Zwart
  € 17,95

  Stubbs Opbergbak Stable Tidy Zwart

  (2)
 6. Sale
  Harry's Horse Dekenrek voor 3 Dekens
  € 109,99 € 87,99 -20%

  Harry's Horse Dekenrek voor 3 Dekens

  (9)
 7. Nieuw
  LeMieux Dekenrek Navy
  € 74,95

  LeMieux Dekenrek Navy

  (0)
 8. Sale
  Pfiff Dekenbeugel met Draaibare Haak
  € 29,95 € 23,96 -20%

  Pfiff Dekenbeugel met Draaibare Haak

  (6)
 9. Sale
  Horka dekenbeugel Grijs
  € 17,95 € 14,36 -20%

  Horka dekenbeugel Grijs

  (4)
 10. Stubbs Dekenrek Buisframe voor 1 Deken Zwart
  € 28,95

  Stubbs Dekenrek Buisframe voor 1 Deken Zwart

  (1)
 11. Sale
  Pfiff Dekenhouder
  € 24,95 € 19,96 -20%

  Pfiff Dekenhouder

  (3)
 12. Sale
  Pfiff Dekenhouder Zwart
  € 23,95 € 19,16 -20%

  Pfiff Dekenhouder Zwart

  (0)
 13. Nieuw
  LeMieux Dekenrek Zwart
  € 74,95

  LeMieux Dekenrek Zwart

  (0)
 14. Agradi Dekenhouder voor In De Paardenstal Ks
  € 15,40

  Agradi Dekenhouder voor In De Paardenstal Ks

  (0)
 15. Grooming Deluxe by Kentucky Zadeldek Houder Luxe Blauw
  € 79,99

  Grooming Deluxe by Kentucky Zadeldek Houder Luxe Blauw

  (0)
 16. Kentucky Stable Curtain Waterproof Navy
  € 149,99

  Kentucky Stable Curtain Waterproof Navy

  (0)
 17. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Paardendekens opbergen kan soms enorm onhandig zijn. Deze grote dekens stop je niet zomaar ergens weg, zeker niet als je paard zijn deken nat is geregend of je paard besloten had om te genieten van een modderbad. Na gebruik moeten dekens moeten kunnen luchten en drogen om later weer te gebruiken om voordat je ze definitief opbergt. Veel paarden en pony’s hebben bovendien meerdere dekens in verband met de seizoenen (winterdekens, zomerdekens etc.). Soms zijn er door wisselt weer zelf meerdere dekens tegelijk ion gebruik.
Dit betekent dat veel paardeneigenaren altijd wel een aantal dekens hebben die ook in de buurt moeten blijven. Paardendekens nemen veel ruimte in.
Dekenrekken bieden hiervoor een handige uitkomst. Door middel van deze hangers berg je jouw dekens op een compacte manier op en kunnen deze goed drogen. Dekenrekken heb je in verschillende modellen zodat er altijd wel 1 is die in je beschikbare ruimte past. De dekenrekken van onder andere Premiere, Eskadron en Harry’s Horse bieden tal van opbergmogelijkheden.

Modellen dekenrekken

De meeste dekenrekken zijn onder te verdelen in 2 verschillende modellen. Dit zijn het beugel en het muurmodel.
De dekenbeugel wordt het meeste aan het voorfront bij een stal gemonteerd. Met name bij pensionstallen zie je dit vaak om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte. Over deze beugels is een deken te hangen, en als je goed kan vouwen ook meerdere. Daarnaast hebben ze vaak aan de zijkanten ook haken zitten waar je bijvoorbeeld je halster over kan hangen. Het is handig dat je bij beperkte ruimte toch gebruik kan maken van een dekenrek. Het nadeel is wel dat je de deken niet breeduit kan hangen waardoor drogen wat moeilijker gaat, maar om je dekens bij de hand te houden met beperkte ruimte is dit dus zeker een uitkomst.
Dan heb het muurmodel dekenrek. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, maar het komt er bij allen op neer dat je deken met zijn gehele lengte op kan hangen. Je bevestigd het borstdeel om de bovenste stang van het dekenrek en hangt dan mooi naar beneden uit. Bevestig je dekenrek dan ook niet te laag, dan zou je deken gedeeltelijk op de grond komen te hangen. Op de goede hoogte kan je deken optimaal drogen en voorkom je ook dat er muizen in je deken kunnen nestelen. De dekenrekken zijn er per rek voor maximaal 6 dekens. Dat is met 1 of 2 paarden natuurlijk wat veel daarom heb je ook kleinere dekenrekken, waar je bijvoorbeeld 3 dekens aan op kan hangen. Vaak zitten er ook horizontale stangen op waar je bijvoorbeeld dekjes en beenbescherming op te drogen kan hangen. Zo is je dekenrek dus eigenlijk dus eigenlijk een multifunctioneel droogrek.
Heb je geen mogelijkheden om de 2 bovengenoemde modellen op te hangen? Denk dan ook eens aan een laddermodel dekenhanger. Deze heeft een aantal dwarslatten welke met een kettingkje aan de buitenzijde met elkaar verbonden zijn en zou je bijvoorbeeld aan de voorkant van de deur van je zadelkast kunnen hangen. Zo neemt deze minimaal ruimte in aan de buitenzijde van je kast terwijl het geen ruimte inneemt aan de binnenzijde van je zadelkast. Breed kan je je dekens er niet op ophangen, maar netjes opgevouwen is het een prima middel om wel dekens op te kunnen bergen.

Monteren van een dekenrek

De meeste dekenrekken worden zonder bevestigingsmateriaal geleverd. Dit komt omdat bij aankoop niet duidelijk is wat de ondergrond van de achterwand zal zijn. De dekenbeugel wordt vaak net onder het traliedeel van de voorwand van de stal geplaatst. Zorg er in ieder geval voor dat je paard niet bij de dekenbeugel kan komen. Paarden kunnen dan aan je dekens gaan knabbelen en zouden met hun mond ook achter de stang kunnen blijven hangen.
Voor het monteren van het muurmodel is al aangegeven dat je er in ieder geval voor moet zorgen dat het dekenrek hoog genoeg hangt. Het is beter dat je er een krukje bij moet pakken als je niet zo groot ben dan dat er een deel van de deken op de grond hangt. Houdt er ook rekening mee dat de naar beneden hangende staartflap de deken wat langer maakt dan wanneer deze op een paard zou liggen.
Voor het laddermodel zou je een kledinghaakje kunnen monteren om de dekenbeugel aan te hangen.

Inrichting van je stal en zadelkamer

Er zijn nog veel meer handige artikelen om in te zetten om je stal en zadelkamer praktisch en opgeruimd in te richten. Zo vind je in deze rubriek ook dekentassen. Heel handig om je dekens in op te bergen wanneer ze droog zijn en je geen rek op kan hangen, of je ze bijvoorbeeld op zolder wilt leggen voor het volgende seizoen. Hoofdstel en tuighangers kan je op verschillende manieren inzetten. Natuurlijk kan je er je hoofdstel en mentuig aan ophangen, maar ook kan je er je halster en halstertouw aan ophangen. Hoofdstelhangers zijn mooi rond waardoor je kopstuk in model blijft.
Ook hebben we zadeldragers in het assortiment. Deze kan je ook opklapbaar en wegdraaibaar vinden. Daarnaast zijn er mobiele zadeldragers die je makkelijk in de auto kan zetten wanneer je bijvoorbeeld wedstrijd hebt of les hebt op een andere locatie.