• Klantenbeoordeling 9.0
 • 3 x winnaar Thuiswinkel Award

Seresto Teken en Vlooien Halsband Grote Hond vanaf 8kg 70cm

 237
 • Artikelnummer: 7001783
 • Merk: Seresto
 • Maat: 70cm
Normaal
37,99
Nu voor
27,99
Nu 26% korting!
 • Levertijd: Direct leverbaar

Seresto Teken en Vlooien Halsband Grote Hond vanaf 8kg 70cm productomschrijving

Behandeling en preventie van vlooien- en tekenbesmettingen (Ctenocephalides felis) gedurende 7 tot 8 maanden. De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband.

Beschermt tegen ontwikkeling van vlooienlarven in de onmiddellijke omgeving van het dier, gedurende 8 maanden. Seresto kan gebruikt worden als deel van een behandelingstrategie tegen Vlooienallergiedermatitis (VAD). Het product heeft een persisterende acaricide (dodelijke) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) en afwerende (anti-voedende) doeltreffendheid tegen tekenbesmetting (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) gedurende 8 maanden. Het is werkzaam tegen larven, nymfen en volwassen teken.

Het is mogelijk dat teken die reeds aanwezig waren op de hond vóór de behandeling, niet binnen de 48 u gedood worden na het aanbrengen van de halsband en vastgehecht en zichtbaar blijven. Daarom wordt aanbevolen om teken die al op de hond zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen.
De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband. Behandeling van bijtende/zuigende luizenbesmettingen (Trichodectes canis).
Idealiter zou de halsband aangebracht moeten worden voor het begin van het vlooien- of tekenseizoen.

Lengte 70cm

 
Registratienummer: REG NL 108285

Seresto Teken en Vlooien Halsband Grote Hond vanaf 8kg 70cm reviews

   237 reviews
99% zou dit product weer kopen.

Pluspunten:

 • Effectief doeltreffend werkzaam (120)
 • Snel geleverd door Agradi (105)
 • Stinken niet, handig in gebruik (101)
 • Geen gedoe met duppels en werken direct (97)
 • Werken inderdaad de gehele tijd (90)

Verbeterpunten:

 • Geen min punten (55)
 • Duur om aan te schaffen, maar uiteindelijk goedkoper dan druppels. (36)
 • Kleur keuze zou fijn zijn (15)
 • Ik zou graag een tussen maat er nog bij zien (11)
 • Band (7)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Venlo op :

Makkelijk in gebruik

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Geen gedoe met duppels en werken direct, Stinken niet, handig in gebruik, Snel geleverd door Agradi, Goedkoper dan druppels en hoef je maar 1 keer in de 8 maanden te vervangen

Verbeterpunten: Het staat minder mooi

Banden zijn makkelijk in gebruik en gaan lang mee. Daardoor gunstig in prijs in tegenstelling tot druppels.

uit West-terschelling op :

Prima!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Effectief doeltreffend werkzaam, Stinken niet, handig in gebruik, Werken inderdaad de gehele tijd, Snel geleverd door Agradi, Na 9 mnd weer nieuw besteld

Verbeterpunten: Geen min punten

Prima bevallen, gaan de band nu voor de tweede keer bestellen

uit Lomm op :

Gebruiksvriendelijk

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Effectief doeltreffend werkzaam, Geen gedoe met duppels en werken direct, Stinken niet, handig in gebruik, Goedkoper dan druppels en hoef je maar 1 keer in de 8 maanden te vervangen, 100% Waterproof, werking verminderd niet!

Verbeterpunten: Ik zou graag een tussen maat er nog bij zien

De beste vlooi en teken afweer. Omdoen en nergens geen omkijken meer naar.

uit Klazienaveen op :

Werkt super

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Effectief doeltreffend werkzaam, 100% betrouwbaar, Geen gedoe met duppels en werken direct, Stinken niet, handig in gebruik, Snel geleverd door Agradi, Goedkoper dan druppels en hoef je maar 1 keer in de 8 maanden te vervangen, Dit is een middel wat echt werkt, 100% Waterproof, werking verminderd niet!

Verbeterpunten: Duur om aan te schaffen, maar uiteindelijk goedkoper dan druppels., Geen min punten

Mijn hond heeft em nu pas 3 weken om maar werkt tot nu toe super. Ik maakte me eerst zorgen omdat mijn hond bijna elke dag zwemt. Maar de werking is prima. Ze had al een teek, ik wou em verwijderen maar hij was al helemaal verguisd. En de band is grijs van kleur. Das ook mooier.

uit Oost west en middelbeers op :

Werkt zeer goed.

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Effectief doeltreffend werkzaam, 100% betrouwbaar, Geen gedoe met duppels en werken direct, Stinken niet, handig in gebruik, Werken inderdaad de gehele tijd, Snel geleverd door Agradi, Goedkoper dan druppels en hoef je maar 1 keer in de 8 maanden te vervangen, Dit is een middel wat echt werkt, 100% Waterproof, werking verminderd niet!

Verbeterpunten: Geen min punten

Halsband werkt erg goed en ook lang. Wij wonen in een bos waar erg veel teken te vinden zijn, maar doordat onze honden de tekenbanden dragen hebben ze er geen last van.

Foto's van klanten

Plaats jouw eigen foto bij Seresto Teken en Vlooien Halsband Grote Hond vanaf 8kg 70cm en maak kans op een tegoedbon van €50,-

Vraag en Antwoord

Jan van Buuren op 17-10-2016:
Vraag: ik heb een duitse dog is 4 maanden oud mag hij ook deze band om
Antwoord: Ja, dat mag. Het advies vanuit de bijsluiter is om Seresto niet te gebruiken bij pups jonger dan 7 weken. Bij jonge dieren in de groei zal hun nekomvang nog wat toenemen gedurende de band wordt gedragen. Houdt hier rekening mee bij het afsnijden van de Seresto band! De Seresto Band voor grote honden heeft een halsomtrek van maximaal 70cm.
Willy op 25-06-2016:
Vraag: Als een hond drachtig is mag zij deze band dan ook of moeten we wachten tot de pups er zijn.
Antwoord: Uit laboratoriumstudies met zowel Flumethrine als Imidacloprid bij ratten en konijnen zijn er geen effecten op vruchtbaarheid of reproductie naar voren gekomen en ook geen teratogene of foetoxische effecten. De veiligheid van het diergeneesmiddel is echter niet aangetoond bij doeldieren gedurende dracht of lactatie en aangezien er geen gegevens beschikbaar zijn, wordt het gebruik van het product niet aanbevolen bij drachtige of lacterende teven. Gezien de aard van de halsband is overdosering onwaarschijnlijk en zijn er geen overdoseringssymptomen te verwachten. Een overdosering van 5 halsbanden rond de nek werd onderzocht bij volwassen honden gedurende een periode van 8 maanden en bij 7 weken oude puppy's gedurende een periode van 6 maanden. Er werden geen andere neveneffecten waargenomen behalve gering haarverlies en lichte huidreacties. In het onwaarschijnlijke geval dat een dier de halsband zou opeten, kunnen er lichte gastro-intestinale symptomen (bv. zachte ontlasting) optreden.
Cynthia op 13-06-2016:
Vraag: Beste, Tot nu toe heb ik geen anti teken middel kunnen vinden waarvoor mijn hond niet overgevoelig was. Ze werd erg ziek van scalibor band, welke ik na 2 bezoeken aan de dierenarts heb moeten afdoen. Zijn de middelen die hierin zitten anders?
Antwoord: De werkzame stof in Seresto is Imidacloprid en Flumethrine. De werkzame stof in Scalibor is Deltamethrine. Beide middelen hebben als hulpstof: Titaniumdioxide. Bij allergische reacties op een van de bestanddelen- en of hulpmiddelen wordt het sterk afgeraden dit vlooien- of tekenmiddel te gebruiken. Neem even contact op met de behandelend dierenarts welke de klachten toen gezien heeft.
marga op 26-05-2016:
Vraag: Mag de band af tijdens het trimmen en wassen van de hond?
Antwoord: Het product is bestand tegen water. Het blijft werkzaam als het dier nat is. Langdurig en intens contact met water, evenals een intensief gebruik van shampoo vermijden, want dit zou de werkingsduur van het product kunnen verminderen.
Ellen op 12-05-2016:
Vraag: Wij hebben drie kleinkinderen tussen 3 en 6 jaar . Twee maal per week zijn ze in huis , spelen en knuffelen met de honden. (Labrador van 9 maanden en drentse patrijs 11 jaar oud) wanneer zenjn aanraking komen met de band of huis...is dit wel veilig?
Antwoord: Probeer de kinderen aan te leren de hond niet te aaien op de plek waar de band zit. Na het aanbrengen van de halsband of het in contact komen met de halsband de handen wassen met koud water. Personen met een bekende overgevoeligheid voor de bestanddelen van de halsband, dienen contact met de halsband te vermijden. De werkzame stoffen zijn Flumethrine en Imidacloprid. Er zijn ook zogenoemde opklikbanden waarbij je de tekenband in een halsband kunt 'verstoppen'. Een voorbeeld hiervan is de Makadi Smart Collar. https://www.agradi.nl/makadi/
Clasina op 08-05-2016:
Vraag: vanaf welke leeftijd mag een hond (puppy) deze band
Antwoord: Het advies vanuit de bijsluiter is om Seresto niet te gebruiken bij pups jonger dan 7 weken. Bij jonge dieren in de groei zal hun nekomvang nog wat toenemen gedurende de band wordt gedragen. Houdt hier rekening mee bij het afsnijden van de Seresto band!
Susanne op 04-05-2016:
Vraag: Zijn de banden ook geschikt voor Border Collies? Mijn hond is ziek geweest van de Scalibor band.
Antwoord: (Border) Collies en aanverwante rassen hebben soms een aangeboren (erfelijke) fout in de genen waardoor ze overgevoelig kunnen reageren op bepaalde medicijnen. Door een fout in het MDR-1 gen kunnen zij last krijgen van neurologische verschijnselen (spierkrampen, verwijdde pupillen, vertraagde hartslag, zuurstofgebrek, dalende lichaamstemperatuur, problemen met maagdarmstelsel zoals speekselen, braken, verstopping. In het ergste geval komt de hond te overlijden. Voorbeelden van werkzame stoffen waarvoor je in dat geval extra moet oppassen als het in medicijnen zit zijn: Acepromazine (kalmeringsmiddel), Butorphanol (pijnstiller), Cyclosporine (onderdrukking van het immuunsysteem), Digoxine (versterking van de hartfunctie), Doxorubicin (bestrijding van tumoren), Ivermectine (tegen parasieten zoals wormen en mijten), Loperamide (tegen diarree), Vinblastine (bestrijding van tumoren), Vincristine (bestrijding van tumoren). Deze lijst is nog niet volledig. Er zijn middelen waarvan is aangetoond dat ze problemen geven, en er zijn ook ‘potential problem drugs’, die nog onvoldoende onderzocht zijn. Van Scalibor en Seresto zijn geen verdere bijwerkingen bekend dan hetgeen dat vermeld staat in de bijsluiter. Indien je nare bijwerkingen ervaart bij het gebruik van Scalibor of Seresto die niet in de bijsluiter staan beschreven, haal dan direct de band af en neem contact op met de dierenarts om de hond op de juiste manier te behandelen. De dierenarts (of het verkooppunt waar je het product hebt gekocht) kan je de juiste informatie geven om de klacht neer te leggen bij de fabrikant om een serieuze melding te maken.
Trudiethelen op 21-04-2016:
Vraag: Mijn hond weegt 90 kilo is de band daar ook geschikt voor?? En welke moet ik dan nemen?
Antwoord: De band is ook werkzaam bij een grotere (ras)hond. Bij aanraking met de huid start de werking. Echter moet de vlooien- en tekenband wel goed om de nek van de hond passen. De lengte van de Seresto Band voor Grote Honden >8kg is 70cm. Mocht jouw hond een grotere halsomtrek hebben dan 70cm adviseren wij je om een ander vlooien- en tekenmiddel te gebruiken.
B op 13-04-2016:
Vraag: Beste agradi, kunnen we onze hond gewoon aaien met de serestoband of moet je dan direct je handen wassen? Mvg m v h
Antwoord: Je kunt de honden gewoon aaien. Was na het aaien (indien je in aanraking komt met de band) je handen met koud water.
Ili op 03-04-2016:
Vraag: kan je de vlooienband stellen
Antwoord: De vlooienband moet op maat worden gemaakt zodat deze goed om de hals past.
Mike van arkel op 30-03-2016:
Vraag: Hoe gaat het met kleine kinderen, als de hond een serestoband draagt??
Antwoord: Probeer de kinderen aan te leren de hond niet te aaien op de plek waar de band zit. Na het aanbrengen van de halsband of het in contact komen met de halsband de handen wassen met koud water. Personen met een bekende overgevoeligheid voor de bestanddelen van de halsband, dienen contact met de halsband te vermijden. De werkzame stoffen zijn Flumethrine en Imidacloprid.
W. Pauwels op 28-03-2016:
Vraag: Moet de hond de band altijd omhouden? Of mag deze binnen af?
Antwoord: De band dient continu te worden gedragen.
alice latumeten hijmans op 28-03-2016:
Vraag: Wij hebben een bull mstif f van 73 kilo zijn daar vlooienband voor
Antwoord: De Seresto Band voor grote honden heeft een halsomtrek van maximaal 70cm. Indien de hond dit past is het geen probleem deze Serestoband te gebruiken. Mocht jouw hond een grotere halsomtrek hebben dan 70cm adviseren wij je om een ander vlooien- en tekenmiddel te gebruiken.
TRUDY op 25-03-2016:
Vraag: Kunnen de honden ermee zwemmen?
Antwoord: Het product is bestand tegen water; het blijft werkzaam als het dier nat is. Men moet niettemin een langdurig en intens contact met water, evenals een intensief gebruik van shampoo vermijden, want dit zou de werkingsduur van het product kunnen verminderen.
Dakkus op 25-03-2016:
Vraag: Als je hond veel haar heeft werkt de band dan ook
Antwoord: De band start zijn werking bij contact met de huid. Je dient bij langharige honden de band dus op de huid te bevestigen (net als bij vlooiendruppels) maar let wel op dat deze niet te los/strak zit.
Laura op 16-03-2016:
Vraag: Is dit ook geschikt voor honden boven de 60 kilo. Ik heb een hond van 50 kilo en 1 van 63 kilo
Antwoord: De band is ook werkzaam bij een grotere (ras)hond. Bij aanraking met de huid start de werking. Echter moet de vlooien- en tekenband wel goed om de nek van de hond passen. De lengte van de Seresto Band voor Grote Honden >8kg is 70cm. Mocht jouw hond een grotere halsomtrek hebben dan 70cm adviseren wij je om een ander vlooien- en tekenmiddel te gebruiken.
ria hazeleger op 15-03-2016:
Vraag: vanaf welke leefdtijd mogen ze deze band om.. heb nog twee puppys die nu 12 weken zijn
Antwoord: Het advies vanuit de bijsluiter is om Seresto niet te gebruiken bij pups jonger dan 7 weken. Bij jonge dieren in de groei zal hun nekomvang nog wat toenemen gedurende de band wordt gedragen. Houdt hier rekening mee bij het afsnijden van de Seresto band!
elise pieterse op 11-03-2016:
Vraag: is de band giftig bij aanraking door mensen? Zelf wil ik zo graag een natuurlijk middel tegen vlooien/teken. Onze hond draagt in huis geen halsband, maar de vlooienband draagt ze de hele dag?
Antwoord: Personen met een bekende overgevoeligheid voor de bestanddelen van de halsband, dienen contact met de halsband te vermijden. De werkzame stoffen zijn Flumethrine en Imidacloprid. Na het aanbrengen van de halsband of het in contact komen met de halsband de handen wassen met koud water. Het is de bedoeling deze tekenband bij de hond/kat 24u per dag om te houden. Het product is bestand tegen water; het blijft werkzaam als het dier nat is. Men moet niettemin een langdurig en intens contact met water, evenals een intensief gebruik van shampoo vermijden, want dit zou de werkingsduur van het product kunnen verminderen.
nadia op 15-02-2016:
Vraag: mag ik mijn grote kat ook een banje van seresto voor honden aandoen,De grootste voor katten is 38 cm en is te klein voor mijn kat;
Antwoord: Wij adviseren de banden enkel te gebruiken voor de diersoort waarvoor deze geschikt is. Zit de band wel goed aangesloten rond de nek? De band moet niet te strak maar ook zeker niet te los zitten! De band past vrijwel om elke kat. Mocht de band echt niet passen kan je misschien het beste een ander type vlooienmiddel bestellen (druppelvorm).
J. Westland op 31-01-2016:
Vraag: L.S., De band is geschikt voor grote honden >8kg. Houdt dat in dat hij op een Deense Dog van 65 kg ook zijn werk doet? Met vriendelijke groet, J. Westland
Antwoord: De band is ook werkzaam bij een grotere (ras)hond. Bij aanraking met de huid start de werking. Echter moet de vlooien- en tekenband wel goed om de nek van de hond passen. De lengte van de Seresto Band voor Grote Honden >8kg is 70cm. Mocht jouw hond een grotere halsomtrek hebben dan 70cm adviseren wij je om een ander vlooien- en tekenmiddel te gebruiken.

Stel gerust je vraag over Seresto Teken en Vlooien Halsband Grote Hond vanaf 8kg 70cm

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie.

Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat deze variëren. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

 1. vanaf 6,95
    39

  Direct leverbaar

Bekijk ook andere Vlooienmiddelen voor honden

 1. vanaf 15,99
    120

  Direct leverbaar

 2. 12,95 7,99
    50

  Direct leverbaar