Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

100.000 producten voor jou en je paard thuisbezorgd!

100.000 producten voor jou en je paard thuisbezorgd!

Vastzetspit schapen

Vastzetspitten voor schapen koop je online bij Agradi. Wanneer je schaap of geit tijdelijk afgezonderd moet worden is het tijdens het weide seizoen het fijnste als het dier toch kan grazen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
  1. Atlas Spit 75cm
    € 22,99 € 20,69 -10%

    Atlas Spit 75cm

    (31)
1
Aantal per pagina:
24 96

Hiervoor kun je gebruik maken van een vastzet spit. Het dier wordt met een touw of ketting aan de vastzetspit vastgelegd en kan rustig om de pin heen grazen, maar niet de hele weide gebruiken. Agradi verkoopt verschillende vastzetspitten van het merk Atlas.

Schapen en geiten, voornamelijk rammen en bokken, kunnen lastig zijn om in afzondering te houden. Wanneer de dieren bijvoorbeeld ziek zijn en regelmatig behandeld moeten worden, of apart gehouden moeten worden tot het dekseizoen begint. De vastzetspit of grondpen draai je in  de grond. Aan het bewegende oog aan de bovenkant van de pin bevestig je een ketting of touw. Doordat het oog draait kan het dier zichzelf er niet omheen vast draaien, maar wel in een cirkel om de vastzetspit heen grazen.

Bij gebruik van een vastzetspit is het belangrijk het dier eerst te laten wennen aan het vaststaan en een halsriem te gebruiken. Je begint door het dier strak vast te zetten aan een vast object zodat hij weinig kan bewegen. Wanneer het dier rustig blijft kun je het touw langzaam steeds iets langer maken tot hij gewend is om vast te staan maar wel ruimte te hebben om te bewegen. Wanneer je een geit of schaap wilt vastzetten moet het touw of de ketting die je gebruikt sterk genoeg, maar niet te zwaar zijn. Ook is het belangrijk dat de lijn minstens drie meter lang is van de vastzetspit tot de halsband. Zo heeft het dier voldoende ruimte om te staan en te liggen. Zorg er voor dat er altijd water binnen bereik van het vastgezette dier is.

Naast vastzetspitten vind je bij Agradi ook schapenriemen in verschillende maten en soorten en ketting en touw om de dieren vast te zetten. Voor de verzorging en gezondheid van je schapen kun je terecht in onze Schapendrogist. Op de Sale pagina vind je benodigdheden voor het houden van schapen met fikse kortingen. Alles wat je nodig hebt voor schapen en  geiten bestel je gemakkelijk en voordelig bij Agradi.