• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Vangstokken schapen

 1. Sale
  € 22,99 € 19,54 -15%
  Kerbl Schapenvangstop Poot en Nek 148cm
  (11)
 2. Sale
  € 7,99 € 6,79 -15%
  Kerbl Herdershaak Los
  (7)
 3. Sale
  € 35,99 € 30,59 -15%
  Kerbl Herdersschep Type Ds
  (1)
 4. Sale
  € 22,99 € 19,54 -15%
  Kerbl Schapenvangstok Nek 1,35 m.
  (8)
 5. Sale
  € 19,99 € 16,99 -15%
  Kerbl Schapenvangstok Poot 1,35m
  (2)
 6. Sale
  vanaf € 37,49
  Kerbl Herdershemd
  (0)
Aantal per pagina:
20 100
Vangstokken of herdersstaffen bestaan al eeuwenlang. Het is dan ook de gemakkelijkste manier om een schaap tijdelijk te vangen zodat je deze kunt onderzoeken of behandelen. De klassieke herdersstaf is gemaakt van hout, tegenwoordig zijn de haken zelf van stevig metaal en de stok van kunststof, waardoor de haken sterk, maar toch flexibel zijn.

Door de combinatie van kunststof en aluminium zijn de vangstokken licht en gemakkelijk mee te nemen, vooral wanneer je je dieren gebruikt voor begrazing en moet hoeden. Je mag een schaap (of langharige geit) nooit proberen vast te houden aan zijn vacht. Je trekt zo immers aan het haar van het dier, wat kan zorgen voor pijnlijke kneuzingen en beschadigingen van de wol, waardoor deze minder waard wordt. 

De vangstok werkt doormiddel van een haak die om de nek of achterpoot van het schaap gehaakt kan worden, waarna het dier tot stilstand wordt gebracht. Wanneer de haak gebruikt wordt om het dier aan de achterpoot te haken, is belangrijk dat dit snel en op de juiste plek gebeurt. De haak moet net boven de hak van het achterbeen worden gehaakt, waarna het dier zo snel mogelijk gegrepen moet worden. Wanneer het dier te veel spartelt met de haak om het achterbeen kan het dier zijn been breken.

Naast vangstokken vind je bij Agradi alles wat je nodig hebt voor de verzorging van schapen en geiten. Voor het onderhoud en de gezondheid van je schapen kun je terecht in onze Schapendrogist. Alle benodigdheden voor de verzorging van de pasgeboren lammeren vind je bij onze lammeren benodigdheden. Op de Sale pagina vind je benodigdheden voor het houden van schapen met fikse kortingen. Alles wat je nodig hebt voor schapen en lammeren koop je gemakkelijk en voordelig bij Agradi.