Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Wegens drukte kan je levering en/of contact met de klantenservice langer duren dan je van ons gewend bent.

Wegens drukte kan je levering langer duren dan normaal.

Vangstokken schapen

Vangstokken voor schapen koop je bij Agradi. Iedereen die schapen houd zal een keer een dier van de kudde moeten afzonderen of vasthouden.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
  1. Kerbl Herdershaak Los
    € 7,99 € 7,59 -5%

    Kerbl Herdershaak Los

    (7)
1
Aantal per pagina:
24 96

Meestal laten de dieren zich niet makkelijk vangen. Een vangstok is dan een goed hulpmiddel. Bij Agradi vind je vangstokken voor het vangen van schapen. Er zijn stokken voor het vangen van dieren aan de poot, nek of beiden. Agradi verkoopt vangstokken van onder andere Kerbl, passend binnen elk budget.

Vangstokken of herdersstaffen bestaan al eeuwenlang. Het is dan ook de gemakkelijkste manier om een schaap tijdelijk te vangen zodat je deze kunt onderzoeken of behandelen. De klassieke herdersstaf is gemaakt van hout, tegenwoordig zijn de haken zelf van stevig metaal en de stok van kunststof, waardoor de haken sterk, maar toch flexibel zijn.

Door de combinatie van kunststof en aluminium zijn de vangstokken licht en gemakkelijk mee te nemen, vooral wanneer je je dieren gebruikt voor begrazing en moet hoeden. Je mag een schaap (of langharige geit) nooit proberen vast te houden aan zijn vacht. Je trekt zo immers aan het haar van het dier, wat kan zorgen voor pijnlijke kneuzingen en beschadigingen van de wol, waardoor deze minder waard wordt.

De vangstok werkt doormiddel van een haak die om de nek of achterpoot van het schaap gehaakt kan worden, waarna het dier tot stilstand wordt gebracht. Wanneer de haak gebruikt wordt om het dier aan de achterpoot te haken, is belangrijk dat dit snel en op de juiste plek gebeurt. De haak moet net boven de hak van het achterbeen worden gehaakt, waarna het dier zo snel mogelijk gegrepen moet worden. Wanneer het dier te veel spartelt met de haak om het achterbeen kan het dier zijn been breken.

Naast vangstokken vind je bij Agradi alles wat je nodig hebt voor de verzorging van schapen en geiten. Voor het onderhoud en de gezondheid van je schapen kun je terecht in onze Schapendrogist. Op de Sale pagina vind je benodigdheden voor het houden van schapen met fikse kortingen. Alles wat je nodig hebt voor schapen en lammeren koop je gemakkelijk en voordelig bij Agradi.