• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Huidverzorging voor schapen

 1. € 7,25 € 6,89 -5%
  Excellent Aluminiumspray For All Animals
  (3)
 2. € 64,30 € 61,08 -5%
  Uno Lamb
  (0)
 3. vanaf € 18,00
  Excellent Barricade Schaap
  (0)
Aantal per pagina:
20 100

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de gezondheid van de vacht. Wanneer het schaap vaak buiten staat en in contact komt met struikgewas, kan dit ervoor zorgen dat de vacht flink vervuild raakt of dat de wol gaat klitten. Maar ook wanneer het langdurig geregend heeft en de dieren hebben niet kunnen schuilen, kan het voorkomen dat de vacht vervuild wordt. Wanneer de vacht ernstig vervilt is geraakt, kan dit wijzen op een probleem met de gezondheid van het schaap. Vaak gaan schapen schuren aan een boom of de wand van de stal wanneer ze last hebben van parasieten, een veelvoorkomende parasiet is de schapenluis.

Om verschillende aandoeningen te voorkomen kan men de schapen scheren. Vaak is één keer scheren per jaar voldoende. Het scheren van schapen vergt vaak een combinatie van onder andere fysiek overwicht en handigheid met het scheerapparaat. Er kan echter ook voor gekozen worden om het scheren van de schapen te laten doen door een schapenscheerder. Om vervelende aandoeningen te voorkomen kan men ook gebruik maken van de producten welke bij Agradi beschikbaar zijn in deze productcategorie.

Men kan bijvoorbeeld gebruik maken van het Click Pour-on doseerpistool. Dit product wordt gebruikt in combinatie met een speciale vloeistof. Deze vloeistof is speciaal ontwikkeld om Myiasis bij het schaap te voorkomen. Myiasis is een aandoening die wordt veroorzaakt door larven van de blauwgroene bromvlieg. Wanneer de omstandigheden juist zijn, zullen deze larven zich ontwikkelen en overlast veroorzaken bij het dier. Om dit te voorkomen kan men gebruik maken van dit product. Het doseerpistool heeft een ergonomisch en gemakkelijk hanteerbaar design, waardoor het doseerpistool eenvoudig is in gebruik. De speciale spray-nozzle zorgt voor een optimale verdeling over de wol van het schaap. Voor de optimale verzorging van de vacht en huid van het schaap, kan men gebruik maken van dit product.