Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

De mooiste collecties shop je hier >

De mooiste collecties shop je hier >

Melk

Lammerenmelk is essentieel voor iedereen die fokt met schapen of geiten.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Lammerbiest Volostrum 1st 50gr
  € 6,64

  Lammerbiest Volostrum 1st 50gr

  (18)
 2. Sale
  Kerbl Maatbeker met Schaal Plastic
  vanaf € 2,03 -15%

  Kerbl Maatbeker met Schaal Plastic

  (3)
 3. Sale
  Tijssen Lammermelkpoeder 2,5kg
  € 16,95 € 15,25 -10%

  Tijssen Lammermelkpoeder 2,5kg

  (1)
 4. Sale
  Excellent Top Lammetjesmelk 8kg
  € 61,20 € 52,02 -15%

  Excellent Top Lammetjesmelk 8kg

  (0)
 5. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Wanneer een ooi geen of te weinig melk geeft voor haar lam of het lam volledig verstoten heeft moet je als eigenaar het diertje zelf bijvoeren. Agradi heeft alles wat je nodig hebt voor het opfokken van jouw lammeren. Zo verkopen we verschillende soorten melkpoeder voor lammeren, maar ook kunstbiest.

Wanneer een lam niet in staat is om via de moeder melk te krijgen, is lammerenmelk uit poeder een goede vervanging. Deze melk wordt gemaakt met melkpoeder en water en kan uit een fles en later een drinkemmer gevoerd worden. Het is belangrijk om de poeder en het water in de aanbevolen hoeveelheden te mengen. Wanneer de jonge lammeren te veel poeder binnen krijgen worden ze erg snel vet wat problemen in de groei op kan leveren. 

Ook moet er bij het geven van lammerenmelk rekening gehouden worden met de hoeveelheid. De lebmaag van een pasgeboren lam is nog erg klein en niet ontwikkeld. Hoewel de lammeren vaak alles opdrinken wat aangeboden wordt, kan dit problemen opleveren in de kleine pens. Als hier te veel melk terecht komt, kan de melk niet verteerd worden en gaat gisten. Dit lijd uiteindelijk tot buikpijn bij het lam en diarree. Het is dan ook het beste om de melkgift van de ooi te imiteren door vaak kleine beetjes te geven. Door het lam met gestrekte hals te laten drinken komt de melk ook beter in de lebmaag terecht.

Om te zorgen dat de melkpoeder goed oplost is goed roeren essentieel bij het aanmaken van de lammerenmelk. Hiervoor heeft Agradi verschillende grote gardes die geschikt zijn voor het kloppen van een emmer. 

Bij Agradi vind je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je lammeren. In de Schapendrogist vind je alles wat je nodig hebt om je dieren gezond te houden. Producten voor het houden van schapen met vind je op de Sale pagina met fikse kortingen. Kortom: alle benodigdheden voor schapen en lammeren koop je gemakkelijk en goedkoop bij Agradi.