Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Hoefverzorging

In de productcategorie klauwverzorging voor schapen vind je alle benodigdheden om de klauwen van het schaap te verzorgen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. ECOstyle Klausan Violet Spray 200ml
  € 12,00

  ECOstyle Klausan Violet Spray 200ml

  (108)
 2. Claw Clipper Schaap Dutch
  € 22,15

  Claw Clipper Schaap Dutch

  (8)
 3. Kerbl Schapenhoefschaar Ongetand Groen
  € 11,99 € 11,39 -5%

  Kerbl Schapenhoefschaar Ongetand Groen

  (40)
 4. Agradi Hoof Knife Sheep Premium 1 St
  € 6,95 € 6,60 -5%

  Agradi Hoof Knife Sheep Premium 1 St

  (0)
 5. Kerbl Schapenhoefschaar Getand Groen
  € 11,99 € 11,39 -5%

  Kerbl Schapenhoefschaar Getand Groen

  (61)
 6. Felco Schapenhoefschaar Felco 51
  € 67,99 € 62,69 -8%

  Felco Schapenhoefschaar Felco 51

  (39)
 7. Felco Hoefschaar Felco 51 Reserve Veer
  € 2,79 € 2,65 -5%

  Felco Hoefschaar Felco 51 Reserve Veer

  (4)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Het komt regelmatig voor dat het schaap last heeft van zijn klauwen, hierdoor kunnen klauw- en pootproblemen ontstaan. De problemen die ontstaan hebben vaak verschillende oorzaken. Een belangrijke oorzaak van klauw- en pootproblemen is te vinden in het bekappen van het dier.

Het is van belang dat de schapen tijdig worden bekapt, wanneer dit niet gebeurt kunnen de klauwen te lang worden en kunnen er vervelende aandoeningen ontstaan. Naast het bekappen spelen hygiëne en voeding ook een belangrijke rol in de verzorging van de klauwen. Klauwproblemen brengen vaak erg vervelende gevolgen met zich mee. Het meest voorkomende en zichtbare gevolg is kreupelheid van het schaap. De dieren zullen minder actief zijn, aangezien bewegen pijnlijk is voor het dier. Naast deze gevolgen, zijn er nog enkele nadelen voor het dier zelf.

Wanneer lammeren last hebben van klauwproblemen, kan het zijn dat de groei snel afneemt. Bij ooien zal de conditie dalen en zal de weerstand achteruitgaan, hierbij neemt de kans op melkziekte toe. Daarnaast hebben klauwproblemen verschillende nadelen voor de veehouder. Klauwproblemen brengen namelijk veel extra arbeid met zich mee, wat zich resulteert in extra kosten. Daarnaast zijn klauwproblemen ook vaak de ooraak van vervroegd afvoeren van dieren.

De bovengenoemde gevolgen moeten zo veel mogelijk voorkomen worden. Niet alleen voor het schaap, maar ook voor de veehouder zelf. Bij Agradi hebben we in deze productcategorie de juiste producten om klauwproblemen te verzorgen.

Men kan in deze productcategorie onder andere kiezen voor een Kerbl Schapenschoen. Deze schoen kan eenvoudig om de klauwen van het schaap gedaan worden. Het materiaal waarvan de schoen is gemaakt bestaat uit een stevig soort leder. De schoen is een robuuste uitvering met daarin een schoenriem, waardoor men de schoen gemakkelijk aan en uit kan doen.

Dit product kan gebruikt worden wanneer de klauwen van het dier beschermd moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer er infecties of wondjes ontstaan aan de hoef. Om te voorkomen dat in deze wonden vuil terecht komt, kan men gebruik maken van dit product. Op deze manier wordt verergering van de infectie of wond voorkomen en wordt een snelle genezing bevorderd.