Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Agradi, de beste webwinkel van Nederland? Stem hier >

Agradi, de beste webwinkel van Nederland? Stem hier >

Geboortebenodigdheden

In deze productcategorie vind je producten ter ondersteuning van de lammeren van het schaap.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Lammerensonde + spuit 1 st
  € 6,95 € 5,91 -15%

  Lammerensonde + spuit 1 st

  (7)
 2. Sale
  Kerbl Paragon Coupeerringen 100 St
  € 3,59 € 3,05 -15%

  Kerbl Paragon Coupeerringen 100 St

  (12)
 3. Agradi Lammeren Adoptie Spray 250 ml
  € 7,15

  Agradi Lammeren Adoptie Spray 250 ml

  (0)
 4. Sale
  Lamverlos koord rubber 1st
  € 10,95 € 9,31 -15%

  Lamverlos koord rubber 1st

  (4)
 5. Sale
  Kerbl Coupeerringen Spantang
  € 9,99 € 8,49 -15%

  Kerbl Coupeerringen Spantang

  (8)
 6. Sale
  Kerbl Prolapsbeugel voor Schapen
  € 3,69 € 3,14 -15%

  Kerbl Prolapsbeugel voor Schapen

  (0)
 7. Sale
  Agradi Lijfbieder Voor Schaap Met Lint
  € 4,65 € 3,95 -15%

  Agradi Lijfbieder Voor Schaap Met Lint

  (0)
 8. Sale
  Lamverlos koord nylon 2st
  € 4,95 € 4,21 -15%

  Lamverlos koord nylon 2st

  (1)
 9. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Een goede start van de lammeren is belangrijk om later een gezond schaap te hebben. Bij de dracht en de geboorte van het lam kunnen verschillende dingen mis gaan. Deze aspecten worden natuurlijk het liefst voorkomen, daarvoor zijn verschillende producten verkrijgbaar. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de moeder het lam niet accepteert. De moeder is nodig voor de productie van biest en melk, zonder deze biest zal het lam een hoop essentiële antistoffen missen en zal het afweersysteem moeilijk/niet op gang komen. Daarnaast zijn er nog enkele factoren die het lam en het schaap kunnen beïnvloeden. Deze producten vind je in de productcategorie lammeren bij Agradi.

Om het schaap bij de bevalling te ondersteunen, kan men gebruik maken van verschillende producten. Om de baarmoeder op de plek te houden kan men gebruik maken van de Lijfbieder voor schaap met klem. Dit is een effectief en snel hulpmiddel om de baarmoeder tijdens de bevalling op de plek te houden. De lijfbieder kan in de schede van de ooi ingebracht worden, waarna het gemakkelijk aan de wol vast gezet kan worden door middel van de twee klemmetjes. Andere hulpmiddelen die men kan gebruiken bij de geboorte is de schedeband in combinatie met de schedeband naald. Beide producten kunnen echter pas worden ingezet wanneer het schaap de baarmoedermond laat zien.

Wanneer het lam vervolgens geboren is, is het belangrijk dat de moeder interactie zoekt met het lam. Om te voorkomen dat de ooi de lammeren gaat afstoten, kan gebruik worden gemaakt van Excellent Lammeren Adoptiespray. De adoptiespray zorgt voor een geureenheid rondom de lammeren, waarna de ooi de lammeren zal accepteren. Dit product kan zelf zijn werk nog doen wanneer de ooi de lammeren al heeft afgestoten. Ook wordt het middel vaak ingezet om de ooi vreemde lammeren te laten accepteren. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer een ooi is overleden welke net lammeren heeft gekregen, de moederrol zal vervolgens worden overgenomen door een andere ooi. Men kan het product op minimaal 15 centimeter afstand van de lammeren, de ooi en het verblijf sprayen. Op deze manier wordt er een geureenheid gecreëerd waardoor de ooi de lammeren zal accepteren.

Wanneer de ooi niet voldoende of helemaal geen biest produceert, kan men gebruik maken van Volostrum Lam. Dit product dient ter vervanging of aanvulling op de biest voor lammeren. Het product zorgt ervoor dat het lam voldoende antistoffen binnenkrijgt, waardoor het een natuurlijke afweer tegen infecties en ziekten ontwikkelt en ondersteunt. De verpakking bestaat uit tien zakjes, waarnam en kan overgaan op kunstmelk of kan het lam gaan drinken bij de ooi.