Outlet

Vliegenbestrijding voor runderen

Om vliegen in de stal te verjagen, kan men gebruik maken van Denka Permanent Spray. Dit middel mag uitsluitend aangebracht worden op oppervlakten in verblijfplaatsen van het vee. Denk hierbij aan de plaatsen waar de vliegen zich meestal ophouden, zoals ramen, kozijnen en plafonds. Het product vormt een zogenaamd zenuwgif voor de vliegen, waardoor ze niet meer tot last zijn voor de runderen.

Om de vliegen op het dier te bestrijden kan men gebruiken maken van Denka Veerust Super Spray. Dit middel is uitsluitend voor diergeneeskundig gebruikt er voorkoming van jeuk, onrust en hinder veroorzaakt door stekende vliegen. Het middel bestrijdt enkel de al aanwezige vliegen en heeft een korte werkingsduur. Het middel kan gebruikt worden op de verzamelplaatsen als de schouders, nek en horens van het dier.

Men kan ook gebruik maken van Exil Bovi-clips. Dit product zorgt voor een langdurige bestrijding tegen vliegen, het werkt namelijk minimaal vier maanden. De Boviclip oorlabels zijn op een zodanige manier gemaakt dat ze eenvoudig te bevestigen zijn aan de oormerken voor Identificatie en Registratie. Wanneer het dier een beweging met de kop maakt en het oorlabel strijkt over de rug, zal de werkzame stof zich verspreiden via het huidvet over de flank en naar de uier. Voor een effectieve bestrijding van vliegen moet men aan elk oor één label bevestigen. Op deze manier worden onrustig gedrag, zomerwrang, ooginfecties en andere vervelende problemen voorkomen. Deze oorlabels kunnen eenvoudig vastgemaakt worden met de Exil Boviclips Bevestigingspijltjes.