Outlet

Veemeetbanden

Veemeetbanden vind je natuurlijk ook online bij de Veehouderijspecialist van Agradi.nl! Zoals eigenlijk al gezegd wordt, wordt een veemeetband gebruikt om dieren op te meten. Dit is alleen geen meetapparatuur om lengte op te meten, maar om het gewicht van het dier in te schatten! Door met dit meetlint de buikomtrek van een dier  te meten, kan een goede indicatie gegeven worden van het gewicht van het dier. Dit is natuurlijk veel makkelijker en sneller dan een zwaar beest op een weegschaal zien te krijgen, en nauwkeuriger dan op het oog het gewicht inschatten!

  1. Veemeetlint 255cm

    Veemeetlint 255cm

    20,41
    0

    Op voorraad Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden

Aantal per pagina:
24 96

Toepassing meetbanden

Een voorbeeld van toepassing van een dergelijke meetband is bij het inschatten van de ontwikkeling van het gewicht van een dier. Dit kan handig zijn voor het bijhouden van gewichtsschommelingen bij bijvoorbeeld groeiende of lacterende dieren. Het gewicht is natuurlijk niet exact, maar het verschil in gewicht is wel een goede indicator omdat op elk moment hetzelfde meetsysteem gebruikt wordt, namelijk de meetband!

Een andere toepassing van een meetband is bij het berekenen van de hoeveelheid medicijn die bij een dier toegediend wordt, dit is namelijk vooral afhankelijk van het gewicht van het dier. Ook voor middelen voor ontwormen is het belangrijk dat de juiste dosering berekend wordt aan de hand van het lichaamsgewicht! Wanneer je problemen hebt met zieke dieren is dit natuurlijk erg vervelend, maar voor meer hulp hierbij kan je een kijkje nemen bij de Rundveedrogist van Agradi.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen in de groep Rundvee benodigdheden, waaronder ook op artikelen in de categorie Veemeetbanden. Voor producten met betrekking tot melken kun je kijken op de pagina’s Melkmachines en  Benodigdheden voor melken. Tenslotte kun je voor Veehouderij benodigdheden die in de uitverkoop of opruiming zijn terecht op onze Sale pagina. Hopelijk tot ziens op Agradi.nl!