Outlet

Uierhaarbranders

Wanneer je melkvee hebt is het belangrijk de uier goed schoon te houden. Niet alleen voor de hygiëne tijdens het melken, maar ook om te voorkomen dat de dieren mastitis of een andere ontsteking kunnen krijgen. Wanneer de uier erg harig is blijven mestresten en andere viezigheid hier makkelijk in hangen. Daarnaast hebben sommige koeien erg lang uierhaar rond de speen. Dit kan problemen veroorzaken bij het melken, het lange haar wordt in de tepelbeker gezogen, waardoor de tepel klem komt te zitten. Dit is heel pijnlijk voor de koe. Het ontharen van de uier is dan ook de eerste stap naar betere uierhygiëne.

Vroeger werd het uierhaar vaak verwijdert door deze te scheren. Dit is erg arbeidsintensief, vooral wanneer je regelmatig het hele koppel van haar wilt ontdoen. Het wegbranden of eigenlijk schroeien van uierhaar is hiermee vergeleken een effectievere en doeltreffendere optie.

Het wegbranden van uierhaar gebeurt met een uierhaarbrander die werkt met een gaspatroon. De vlam uit het uiteinde van de brander moet zo warm zijn dat je je hand er even door kan halen zonder dat het zeer doet. De haren smelten dan en krullen om of breken af. Het is belangrijk om het wegbranden van uier haar met beleid te doen. De brander op de goede temperatuur en vlam te hebben zodat het uierhaar er met een korte toepassing mee verwijdert wordt. Is de vlam te koud, dan zal het haar niet effectief weg geschroeid worden. Wanneer de vlam te heet is, kunnen er blaren of zelfs brandwonden ontstaan op de uier, wat nog meer infectiekans veroorzaakt.   

De uierhaarbranders van het merk Kerbl zijn van goede kwaliteit voor een prima prijs. Naast uierhaarbranders heeft Agradi ook de benodigde gaspatronen. Op vrijwel alle materialen in de categorie Uierhaarbranders is de sticker korting van Agradi.nl van toepassing. In de categorie Rundveedrogist vind je alles wat nodig is om de uiers gezond te houden, zoals zalven en injectoren. Rundvee artikelen in de uitverkoop vindt je op onze Sale pagina. Zo heb je alle benodigdheden voor jouw melkvee makkelijk en snel van Agradi.nl.