Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen bedenktijd *

Agradi, de beste webwinkel van Nederland? Stem hier >

Agradi, de beste webwinkel van Nederland? Stem hier >

Onthoornen

Onthoornapparaten koop je online bij Agradi.nl! Alle onthoornbenodigdheden en accessoires vind je voordelig op onze webshop.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
  1. Sale
    Agradi Draadzaag 12m
    € 8,95 € 7,61 -15%

    Agradi Draadzaag 12m

    (0)
  2. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Voor het onthoornen biedt Agradi verschillende apparaten aan. Agradi heeft branders, zagen en chemische sticks voor het onthoornen van jongvee. Daarnaast verkoopt Agradi voor het verwijderen van horens ook draadzagen en alle toebehoren. Zo kunt u uw dieren veilig en diervriendelijk onthoornen. Het grootste merk in deze categorie is Kerbl. In onze Merkenshop kun je naar een specifiek merk zoeken.

Het onthoornen van kalveren is van belang om ongelukken te voorkomen wanneer de dieren volgroeid zijn. Het onthoornen hoort zo vroeg mogelijk te gebeuren. Wanneer de dieren nog heel jong zijn, zijn de hoorns nog niet erg groot en daardoor makkelijk en vrijwel pijnloos te verwijderen. Het onthoornen moet door een deskundige worden gedaan. Wanneer het niet vakkundig wordt gedaan kunnen de horens alsnog groeien of infecties optreden.

Agradi biedt onthoornapparaten aan die werken op elektriciteit of gas. Het apparaat wordt eerst opgewarmd, voordat de hoornknop er mee weggebrand wordt. De apparaten op basis van elektriciteit warmen snel op en houden hun hitte lang vast, zodat u veel dieren achter elkaar kunt onthoornen. Er zijn ook apparaten met een oplaadbare batterij of gastank. Deze zijn draadloos en kunnen dus buiten bereik van een elektra aansluiting gebruikt worden. Ook deze warmen snel op en de gastanks zijn veelal hervulbaar. 

De apparaten warmen op tot tussen 600 en 700 graden Celsius, de beste temperatuur om de hoornknoppen zo snel en pijnloos mogelijk weg te branden. Het is belangrijk de plekken na het wegbranden te behandelen met ontsmettingsmiddel om infecties te voorkomen.

Ook verkoopt Agradi onthoornsticks op basis van een chemische samenstelling. Deze kunnen gebruikt worden voor het zonder hitte onthoornen van kalveren tot een leeftijd van 4 weken. Doordat er geen apparaat nodig is voor het gebruik zijn de onthoornsticks gemakkelijk te hanteren en simpel in gebruik. De kalveren hebben hierdoor minder stress en laten zich makkelijker onthoornen.

Wanneer dieren al gehoornd zijn, maar op latere leeftijd onthoornd moeten worden, heeft Agradi elektrische onthoornzagen en draadzagen. De elektrische zagen kunnen om de hoorn van het dier geschoven worden, waardoor ze simpel in gebruik zijn. Draadzagen zijn voor handmatig gebruik. Het voordeel hiervan is dat het dier niet te maken krijgt met het geluid van een elektrische zaag, wat veel dieren beangstigend vinden.

Op een groot deel van het assortiment Rundvee benodigdheden zijn de stickerkortingen van Agradi.nl van toepassing. Zo ook op veel spullen in de categorie onthoornapparaten. Voor de nazorg van onthoornde dieren kun je wellicht terecht in onze Rundveedrogist Alle benodigdheden voor het verzorgen en houden van rundvee bestel je gemakkelijk en voordelig op Agradi.nl.