Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Maagmagneten

Maagmagneten voor runderen koop je online bij Agradi.nl! Meer informatie

0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse

Runderen zijn weinig selectieve eters, het komt daardoor regelmatig voor dat ze metalen voorwerpen doorslikken. Deze voorwerpen kunnen schade aan de ingewanden veroorzaken. Om dat te voorkomen wordt een maagmagneet ingebracht. Op Agradi.nl vindt je verschillende magneten en alle materialen die nodig zijn om de magneten in te brengen.

Bij het grazen en vreten gebruiken koeien hun tong om grassen en ander voer op te rapen en door te slikken. Vaak komen hierbij stukjes metaal mee die op de grond liggen, zoals stukjes ijzerdraad of prikkeldraad krammen. Ook in het ruwvoer zoals kuil kunnen metalen stukjes van bijvoorbeeld de maaimachine terecht komen. Meestal blijven de stukjes metaal in de netmaag of pens hangen. Hier kunnen ze schade en zelfs perforaties veroorzaken, een ziekte die wordt aangeduid met ‘Scherp’ of ‘Scherp in’. Het dier lijdt dan veel pijn en moet geopereerd worden. Om deze riskante situatie te voorkomen wordt een maagmagneet ingebracht.

Een maagmagneet is gemaakt van duurzaam plastic met magneten. De koe slikt deze magneet in, waarna hij in de pens terecht komt en uiteindelijk naar de netmaag zinkt waar de meeste metalen voorwerpen uiteindelijk blijven hangen. Doordat de magneet in een plastic kooi verstopt zit blijven de metalen deeltjes plakken tussen de spijlen en kunnen geen schade meer veroorzaken aan de penswand. De magneet blijft hier de rest van het leven van het dier zitten, waar hij geen enkele last van heeft.

De magneet kan gemakkelijk ingebracht worden. Dit kan zowel door de maagmagneet in de bek van het dier te stoppen en het door te laten slikken, als door gebruik van een bolus en maagmagneet inbrenger. Deze inbrenger houd de magneet vast aan het uiteinde van een metalen buis. Door middel van een veer aan de handgreep kan de magneet van de buis afgeduwd worden. Door deze inbrenger kan de magneet direct in de slokdarm gebracht worden. Dit is vooral handig als dieren de maagmagneet niet door willen slikken. Ook is deze inbrenger te gebruiken voor het toedienen van bolussen.

Op een groot deel van het assortiment Rundvee benodigdheden zijn de stickerkortingen van Agradi.nl van toepassing. Rundvee artikelen in de uitverkoop vindt je op onze Sale pagina. In onze Rundveedrogist vind je allerlei supplementen om jouw rundvee gezond te houden. Alle benodigdheden voor het verzorgen en houden van rundvee bestel je gemakkelijk en voordelig op Agradi.nl.