Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Bolussen

Bolussen voor runderen koop je bij Agradi.nl! Ook hier hebben wij een ruime keuze uit merken en maten. Het bekendste merk in deze categorie is Excellent. Als je op zoek bent naar een specifiek merk, kun je een kijkje nemen in de Merkenshop. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd

Runderen te kort aan vitaminen

In deze productcategorie vind je bolussen voor runderen. Mineralen zijn erg belangrijk voor een goede gezondheid van de runderen, dit is voornamelijk belangrijk voor groeiende en producerende dieren. Om deze prestaties te leveren, heeft het dier voldoende vitaminen en mineralen nodig. Belangrijke mineralen die het dier nodig heeft zijn Fosfor, Calcium, Natrium, Chloor en Magnesium. Voornamelijk wanneer de runderen van voeding veranderen, wanneer ze bijvoorbeeld de droogstand in gaan, is het van belang dat men de hoeveelheid vitaminen en mineralen die de runderen binnen krijgen in de gaten houdt. Over het algemeen krijgen de runderen via de voeding de nodige vitaminen en mineralen binnen, echter komt het wel eens voor dat er een tekort ontstaat. Wanneer sprake is van een tekort, kan gekozen worden om de runderen bolussen te geven. Deze bolussen zijn verkrijgbaar bij Agradi.

Verschillende soorten bolussen

Er zijn verschillende soorten bolussen verkrijgbaar in de rundveedrogist van Agradi. Om de runderen te ondersteunen in de mineralen huishouding, kan gekozen worden voor Agrivet mineralen Bolus Extra. Dit product bevat de verschillende belangrijke mineralen, daarnaast bevat het nog enkele vitaminen. Deze bolussen mogen worden toegediend bij dieren zwaarder dan 150 kilogram en hebben een werking van (ongeveer) zes maanden.

Bolussen voor droogstaande koeien

Wanneer men de koeien droogzet, zal de koe een andere behoefte hebben op het gebied van voeding. Er vinden dus veranderingen plaats op het gebied van voeding. Deze veranderingen zullen geleidelijk doorgevoerd moeten worden. Speciaal voor de droogstaande koeien heeft Agrivet een bolus ontwikkeld, namelijk de Bolus voor Droogstaande Koeien. Dit mineralenmengsel is speciaal samengesteld voor de behoeften van de droogstaande koe.

Bolussen voor het afkalven

In de kritieke fase rond het afkalven kan de koe vaak wat extra ondersteuning gebruiken. Het afkalven is het baren van een kalf. In deze situatie kan men ervoor kiezen Holland Animal Care Toco-Sel Bolus. Dit supplement geeft de koe de extra ondersteuning die het nodig heeft tijdens het afkalven.

Bolussen voor kalveren

Voor de ondersteuning van de kalveren, zijn er verschillende bolussen verkrijgbaar. Met name in de eerste levensuren van het kalf is de weerstand nog niet optimaal. Het is dan van belang dat het kalf in deze uren zo veel mogelijk wordt ondersteund, om vervelende ziekten te voorkomen. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor Excellent Ferro Bolus, dit is een ijzersupplement wat weerstandverhogend werkt bij kalveren. Vanaf een leeftijd van zes weken kan men kiezen om Excellent UNO Grow Calf te geven. Dit product bevat onder andere zes sporenelementen en drie vitamines, welke gedurende zes maanden worden vrijgegeven. Dit supplement draagt bij aan een optimale groei, een goede weerstand en ontwikkeling en het zorgt voor een juiste stofwisseling van de kalveren. Dit product is de optimale ondersteuning voor de melkkoe van de toekomst!

Hulpmiddelen

De bovengenoemde bolussen kan men gemakkelijk inbrengen met een inserter, ook wel een bolusschieter genoemd. De benodigde bolus kan in de bolusschieter geplaatst worden, waarna het in de mond van de koe kan worden aangebracht. Wanneer de bolusschieter op de juiste manier is ingebracht, kan de bolus worden toegediend. Bij Agradi hebben we verschillende soorten verkrijgbaar en in verschillende maten. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor de kleinste maat van 27 millimeter, maar er kan ook gekozen worden voor de grootste van 40 millimeter. Deze bolusschieters zijn beide van roestvrij staal gemaakt, maar er kan ook gekozen worden een bolusschieter van kunststof.

Agradi heeft het grootste assortiment diergeneesmiddelen en verzorgingsmiddelen beschikbaar voor runderen. Al deze producten vind je in de rundveedrogist bij Agradi. Op zoek naar diergeneesmiddelen en verzorginsmiddelen voor andere dieren, neem dan een kijkje in onze Dierendrogist.