Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
Gratis retour binnen 90 dagen *

Winteruitverkoop: tot 50% korting! | 30% korting op diverse Eskadron collecties!

Winteruitverkoop: tot 50% korting!

Anti-drinkbeugels rundvee

 1. Sale
  Kerbl Anti Drinkbeugel Muller 2010
  € 4,49 € 3,82 -14%

  Kerbl Anti Drinkbeugel Muller 2010

  (5)
 2. Sale
  Kerbl Anti-Drinkbeugel metaal
  vanaf € 1,86 -15%

  Kerbl Anti-Drinkbeugel metaal

  (12)
 3. Kerbl Tang voor anti-drinkbeugel metaal
  € 23,79 € 14,99 -36%

  Kerbl Tang voor anti-drinkbeugel metaal

  (0)
 4. Sale
  Kerbl Krause Antizuigbeugel
  € 3,59 € 3,05 -15%

  Kerbl Krause Antizuigbeugel

  (0)
Aantal per pagina:
20 100

Vaak komt het voor dat kalveren te lang bij hun moeder willen blijven drinken. Ook zijn er dieren die, eenmaal verstoten van het drinken bij hun eigen moeder, hun melk bij andere koeien of leeftijdsgenoten gaan zoeken. Dit kan voor jonge dieren schadelijk zijn voor de ontwikkelende uier. Om dit te voorkomen is het gebruik van een anti-drinkbeugel een goede oplossing. Wanneer het dier probeert te drinken prikt de beugel in de uier en wordt het kalf vanzelf weggestuurd. Zo leert het kalf langzaamaan over te gaan op ruwvoer. Daarnaast heeft het als voordeel dat de jonge dieren langer in de kudde kunnen blijven, wat het sociale gedrag ten goede komt en het welzijn verhoogt.

De anti-drinkbeugel wordt bevestigd op de neus van het jonge dier. De plastic neusbeugels worden versteld door middel van een vleugelmoer. Om te voorkomen dat het dier de beugel af kan schuren is het belangrijk dat deze vrij strak wordt aangedraaid.

Een metalen beugel wordt geplaatst doormiddel van een tang. De metalen beugels blijven hierdoor goed zitten en zijn erg degelijk. Deze kunnen verwijdert worden door de ring terug te buigen. De anti-drink neusringen kunnen gezet worden met een gewone neusringtang.

Op een groot deel van het assortiment Rundvee benodigdheden zijn de stickerkortingen van Agradi.nl van toepassing. Zo ook op veel spullen in de categorie Anti-drink beugels. Ook Stierringen kun je op Agradi.nl gemakkelijk bestellen. Rundvee artikelen in de uitverkoop vindt je op onze Sale pagina.  Op de pagina Rundveedrogisterij vind je alle supplementen en verzorgingsproducten voor het gezond houden van je kalveren. Alle benodigdheden voor het verzorgen en houden van rundvee bestel je gemakkelijk en voordelig op Agradi.nl.