Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Winteruitverkoop: tot 50% korting! | 50% korting Harry's Horse wintercollectie

Winteruitverkoop: tot 50% korting!

Royal Canin Kattenvoer en Hondenvoer

Royal Canin katten- en hondenvoer koop je online bij Agradi. Royal Canin is al bijna 50 jaar expert in gezonde diervoeding op maat. Dit bekende merk levert al jaren voeding van hoge kwaliteit. Royal Canin heeft voer voor jonge, volwassen, oude, allergische honden en katten. Agradi heeft alle soorten voer van Royal Canin in het assortiment. Wij helpen jou en je huisdier graag aan het allerlekkerste en beste voer! Bekijk hieronder het assortiment van Royal Canin.

Categorieën

0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
 1. Royal Canin Urinary S/o Kat 1,5kg
  € 20,99 € 18,99 -9%

  Royal Canin Urinary S/o Kat 1,5kg

  (53)
 2. Royal Canin Renal Special Kat 2kg
  € 29,99 € 25,99 -13%

  Royal Canin Renal Special Kat 2kg

  (0)
 3. Royal Canin Dental Kat 1,5kg
  € 22,99 € 18,99 -17%

  Royal Canin Dental Kat 1,5kg

  (1)
1
Aantal per pagina:
20 100

Agradi heeft een groot assortiment online staan aan voer- en snacks voor jouw huisdier! Jouw huisdier verdient de beste zorg die er is en daarom hebben wij de meeste betrouwbare producten en merken geselecteerd.

Het bekende merk Royal Canin is expert op gezonde voeding voor honden en katten. Het merk werkt al bijna 50 jaar vanuit hetzelfde principe waarbij het dier centraal staat. Alles wat ze doen is gebaseerd op het dier en op kennis en respect. Royal Canin doet al jaren onderzoek naar de voorkeuren en gewoontes van honden en katten. Door te kijken naar de dieren blijven ze leren wat ze nodig hebben om gezond en fit te blijven. Geen enkele hond of kat is hetzelfde en daarom heeft Royal Canin voeding op maat. Denk aan Junior hondenvoer voor jonge dieren, Adult hondenvoer oudere dieren en Speciaal kattenvoer of Dierenarts hondenvoer allergische of zwakke dieren. Door het brede assortiment aan voeding kan elke hond of kat ondersteund worden met de beste voeding op maat.

De geschiedenis van Royal Canin gaat 50 jaar terug toen de Franse dierenarts Jean Cathary regelmatig honden behandelde met huidproblemen die veroorzaakt werden door voedselallergie. In 1967 besloot hij hier iets aan te doen en begon hondenvoeding vanuit zijn praktijk te ontwikkelen. Deze voeding moest huidproblemen bij honden tegengaan en werd daarmee de eerste voeding van Royal Canin. Een jaar daarna was de oprichting van Royal Canin een feit.

Het assortiment van Royal Canin bestaat uit passende voeding voor elke hond of kat. De voeding van Royal Canin wordt afgestemd op de volgende kenmerken: grootte, leeftijd, levensstijl, levensfase en ras. Een grote rottweiler heeft bijvoorbeeld andere voedingsstoffen nodig dan een kleine chihuahua. Ook heeft de leeftijd en levensfase een grote invloed op de invulling van het juiste voer. Een oudere hond of zogende hond heeft bijvoorbeeld krachtiger voer nodig om fit te blijven. Aan de hand van deze keuzes kun je de beste voeding kiezen voor je hond of kat volgens Royal Canin.  

Alle producten van Royal Canin zijn verkrijgbaar bij Agradi.nl. Wij bieden deze producten aan voor de allerlaagste prijs. Daar komt nog bij dat bepaalde artikelen van Royal Canin meedoen aan onze stickeractie. Hiermee krijg je hele aantrekkelijke kortingen op deze producten. Ten slotte kun je op de Sale pagina nog meer producten vinden die in de aanbieding zijn. In de Outlet pagina staan producten met mega hoge kortingen, omdat die uit het assortiment gaan. Alle dierenliefhebbers kunnen bij Agradi terecht voor de allerlekkerste dierenvoeding!


De hond is een zeer gedifferentieerde soort

Van alle op de aarde aanwezige diersoorten is de hond zonder enige twijfel de meest gedifferentieerde. Het gewicht van een volwassen hond bijvoorbeeld kan variëren tussen 1 kg. (Chihuahua) en 100 kg (Duitse Dog). Zo zijn er zijn ook meer dan 350 verschillende hondenrassen.


Een hond groeit sneller dan een mens. Een mens doet er ca. 18 jaar over om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. In die periode wordt het geboorte gewicht met 20 tot 25 vermenigvuldigd. Een hond van een zeer groot ras heeft maar 18 tot 24 maanden om zijn volwassen grootte en gewicht te bereiken. Maar in die periode wordt het geboortegewicht met wel 70 tot 100 vermenigvuldigd! Het skelet en de spieren moet zich dus in een relatief korte periode ontwikkelen als dit wordt vergeleken met de mens. De groeiperiode is echter zeer belangrijk. De ontwikkeling is bepalend voor de rest van het leven van de hond. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van het skelet en de spieren, zoals genetische aanleg en training. Maar ook voeding heeft er invloed op. Het is daarom ook van belang dat de voeding voldoet aan de specifieke behoeften van de hond in de groei. 


Voeding in relatie tot rasgrootte

Niet alleen tussen de hond en de mens zijn verschillen. Het is bekend dat er, afhankelijk van grootte en formaat van het ras van de hond, fundamentele fysiologische verschillen bestaan. Zo vertegenwoordigt bijvoorbeeld het darmkanaal van een hond van een groot ras niet meer dan 2,8% van zijn totale gewicht, terwijl dit voor een hond van een klein ras 7% bedraagt. Ook hiermee moet bij de voeding voor de verschillende rasgroottes rekening worden gehouden. 


Voeding op maat

Dat die verschillen leiden tot een grote verscheidenheid in voedingsbehoeften mag duidelijk zijn. Om die reden ontwikkelde Royal Canin, als eerste ter wereld, vier unieke voedingsprogrammas voor de hond, teneinde in te kunnen springen op de nutritionele behoefte:

 

Size Health Nutrition MINI: voor kleine honden (volwassen gewicht tot 10 kg)

Size Health Nutrition MEDIUM: voor middelgrote honden (volwassen gewicht 10 tot 25 kg)

Size Health Nutrition MAXI: voor grote honden (volwassen gewicht 25 tot 45 kg)

Size Health Nutrition GIANT: voor zeer grote honden (volwassen gewicht vanaf 45 kg)


Size Health Nutrition voedingen ondersteunen de totale gezondheid van ieder hond. Met deze gezondheidsvoedingen biedt Royal Canin exclusieve oplossingen. Het programma maakt onderscheid in levensstadia, gevoeligheid en energiebehoeften en ras. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn: MINI sensible, MEDIUM light, MAXI Babydog ultra sensible, German Shepherd 24, Energy 4300 en GIANT puppy. Daarnaast wordt rekening gehouden met de voornaamste gevoeligheden van iedere categorie. Hierdoor krijgt iedere hond precies datgene wat hij nodig heeft: "Gezondheidsvoeding op maat".


De voedingsconcepten van Royal Canin zijn aangepast aan de laatste ontwikkelingen en inzichten. Royal Canin heeft voor elke levensfase en elke grootte van de hond een aangepaste voeding. Daarnaast heeft Royal Canin voedingen speciaal voor sport- en werkhonden en voor een aantal specifieke rassen. De voedingen zijn licht verteerbaar, zijn zeer smakelijk en bevatten alle voedingsstoffen voor een lang en gezond leven van uw hond. Door de hoge verteerbaarheid heeft uw hond er minder van nodig.


Als uw hond overschakelt op een nieuwe voeding adviseren wij gedurende enkele dagen de nieuwe voeding in toenemende hoeveelheid te mengen met de oude voeding. Uw hond kan dan rustig aan het voer wennen. Een abrupte overgang van voeding kan maag- of darmklachten veroorzaken. 

 

Voeding en smakelijkheid – de belangrijkste factoren


Om smakelijkheid te beoordelen, volgt een hond iedere maaltijd hetzelfde ritueel: eerst beoordeelt hij de geur, dan de vorm en de textuur en als laatste de smaak van de voeding. Deze specifieke eigenschappen hebben dan ook een grote invloed op zijn voedselkeuze.

 

Geur, De geur is het eerste zintuig dat gebruikt wordt bij het kiezen van een voeding. Een hond heeft een bijzonder goed ontwikkeld reukvermogen. Hij heeft 200 miljoen geurreceptoren, terwijl de mens er maar 15 miljoen heeft. De verschillende geuren van een voeding zijn daardoor van grote invloed op zijn eetgedrag.

Vorm en grootte van de brok, Wanneer de hond de voeding lekker vindt ruiken, zal hij het vervolgens oppakken. De eetlust van de hond wordt bevorderd wanneer de brokken een vorm en afmeting hebben die zijn afgestemd op zijn gebit en de manier waarop hij zijn voeding opneemt.

Textuur, Zodra de brok zich in de bek van de hond bevindt, moet hij er goed in kunnen bijten en de brok kunnen kauwen. Deze mechanische actie, waarbij de tanden en kiezen als het ware geborsteld worden, speelt tevens een belangrijke rol bij het gezond houden van het gebit.

Smaak, Een hond heeft een veel minder goed ontwikkeld smaakvermogen dan de mens. Hij heeft slechts 1700 smaakpapillen, terwijl de mens er 9.000 heeft. Bovendien varieert de smaakperceptie met de leeftijd, het geslacht en de gezondheidstoestand van de hond.

Kieskeurigheid van de kat

De kat staat bekend om zijn kieskeurigheid. Soms hoeft hij maar even aan zijn eten te ruiken om het te laten staan. Het sterke reukvermogen, het geringe smaakvermogen en het specifieke spijsverteringskanaal van een vleeseter stellen verschillende eisen aan de voeding.

In onderstaande tabel staan ter verduidelijking de verschillen tussen fysiologische kenmerken van mens, hond en kat.

De voorkeur voor een bepaalde voeding hangt op de eerste plaats af van de geur. Maar ook de meest aantrekkelijke geur helpt niet als de basisingrediënten (vlees, granen, groenten) niet van goede kwaliteit zijn. Katten hebben namelijk een neus voor hoogwaardige eiwitten. Een voeding met deze eiwitten is aantrekkelijker voor de kat.


Verschillen in fysiologische kenmerken tussen mens, hond en kat


Een premiumvoeding (voeding van hoge kwaliteit) is niet alleen smakelijk maar ook beter voor de gezondheid van uw kat; het helpt problemen (zoals bijvoorbeeld blaasgruis) te voorkomen. De kat heeft een kleine hoeveelheid van de voeding nodig, omdat deze door de hoge kwaliteit van de ingrediënten beter wordt opgenomen. Door de hoge verteerbaarheid zal de ontlasting compacter zijn en minder ruiken. 


Eetgewoonten

Katten zijn uiterst tevreden met een zekere monotonie (eentonigheid) in hun dieet. Het spijsverteringskanaal stelt zich in op een bepaalde voeding. Het voorzien van een kat van een dieet met veel afwisseling is antropomorfisch (naar menselijk voorbeeld) en dus niet nodig. Een kat eet, verdeeld over de dag en nacht, 7 tot 20 maaltijden per dag.


De plaats van de voerbak is bij katten erg belangrijk, maar dit wordt vanwege praktische redenen vaak genegeerd. De ruimtelijke ordening van de kat omvat drie delen: de ruimte voor rust en slaap, de kattenbak vaak gevuld met grit waar de behoeftes worden gedaan en tenslotte de plaats waar het dier water en voedsel opneemt. 


Ruimtelijke ordening van de kat

Wij moeten onthouden dat het noodzakelijk is dat alle drie de ruimtes gelijktijdig aanwezig en gebruikt kunnen worden. Een overlapping, zelfs al is die maar gedeeltelijk, van deze ruimtes kan de eetlust negatief beïnvloeden. Er dient minimaal een afstand van 50 cm te zijn tussen deze drie ruimtes om de kat te vrijwaren van iedere onderdrukking met betrekking tot eten, rust en het doen van de behoefte.