• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Magazijn Sale tot 30% korting!

Magazijn Sale tot 30% korting!

Terrariumbodembedekking

 1. Sale
  Chipsi Classic 3,2kg
  € 2,99 € 2,69 -10%
  Chipsi Classic 3,2kg
  (1)
Aantal per pagina:
20 100

Heel simpel gezegd zijn er twee soorten terraria, namelijk met een woestijnklimaat en met een regenklimaat. Afhankelijk van welk dier in het terrarium gehouden wordt, zal het klimaat tussen woestijn en regen in zitten. Hierbij zit het verschil in de vochtigheid van het terrarium. Wanneer je een reptiel hebt dat veel graaft, zal deze waarschijnlijk in een woestijnklimaat leven. Een ondergrond van zand is dan een goede keuze. Een woestijnklimaat is namelijk een heel stuk droger dan een regenklimaat. Bij een regenklimaat wordt er vaak gebruik gemaakt van een vochtige bodembedekking, bijvoorbeeld hout met een laagje mos. Veel voorkomende soorten bedekking zijn zand, hout, kokos en gras.

Het onderhoud van je terrarium is zeer belangrijk. De bodembedekking moet geschikt zijn voor het klimaat in je terrarium, maar ook voor het dier wat je hebt. De bodembedekking mag niet scherp zijn of opgegeten kunnen worden, daarnaast is het belangrijk dat er geen schimmels in kunnen groeien. Regelmatig schoonmaken of vervangen van de bodembedekking is een must.

In het ruime assortiment met terrariumbodembedekking van Agradi is er voor elk reptiel of amfibie een geschikte soort bedekking te vinden. Tegenwoordig is er zelfs zand verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld paars zand. Voordat je bodembedekking gaat aanschaffen, is het van belang om goed uit te zoeken welke bedekking het meest geschikt is voor je dier. Een slang heeft bijvoorbeeld een andere bodembedekking nodig dan baardagamen. Naast bodembedekking heb je in een terrarium natuurlijk ook nog andere toebehoren nodig, zoals bijvoorbeeld terrarium lampen of terrarium planten.

Terrariumbodembedekking koop je dus snel en goedkoop bij Agradi.nl! Met het ruime assortiment is er genoeg keuze aan bodembedekking voor je terrarium. Doe altijd goed onderzoek naar de juiste soort bodembedekking voor je dier, zodat je het terrarium perfect kunt inrichten. Als je opzoek bent naar bodembedekking in de aanbieding, kun je een kijkje nemen op de Sale pagina van Agradi.