Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Outlet 70% korting!

Outlet 70% korting!

Puur Natuur Urogeni / Blaas en Nieren Hond/Kat 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • 90 dagen bedenktijd *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.1
 • Meer dan 700.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Blaas en Nieren Hond en Kat 50ml.
Voor een gezonde blaas en nieren.
Samenstelling
Extracten van Asperge (Asparagus officinalis), Berendruif (Arctostaphylos uva ursi), Berk (Betula alba), Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Guldenroede (Solidago virgaurea), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Kattensnor (Orthosiphonstamineus) en een verdund extract van Zuurbes (Berberis vulgaris). Alcohol 35% v/v.
Over de bestanddelen
Asperge (Asparagus officinalis) heeft een reinigende werking. Berendruif (Arctostaphylos uva ursi) heeft een reinigende werking op de urinewegen. Berk (Betula alba) ondersteunt een goede blaasfunctie. Door stimulatie van de urineproductie worden bacterien en afvalstoffen uitgescheiden. Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) De eigenschappen van Hydrastis canadensis zijn voornamelijk toe te schrijven aan de alkaloiden berberine en hydrastine die ongeveer 5% van de wortel uitmaken en aan canadine, dat in lagere concentraties aanwezig is. Van deze alkaloiden is over berberine het meest bekend. Dit alkaloide, dat verantwoordelijk is voor de gele kleur van Hydrastis canadensis, heeft een rustgevende invloed op de blaas en nieren. Hydrastis werkt ook ondersteunend op het immuunsysteem. De soortnaam Hydrastis komt van het Griekse hydra dat water betekent en verwijst naar de gunstige invloed die het kruid heeft op de slijmvliezen van het lichaam en met name die van de urinewegen. Guldenroede (Solidago virgaurea) wordt humaan veel ingezet ter ondersteuning van de blaas- en nierunctie. Ter verlichting. Kattenklauw (Uncaria tomentosa) werkt weerstandsverhogend. Kattensnor (Orthosiphonstamineus) ondersteunt de nierfunctie.


Dosering
- Optimale dosering is 2-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 15 druppels.
- Hond 10-25kg: 10 druppels.
- Kat: 3 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.
Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Voor de blaas kan het gegeven worden in combinatie met Puur Natuur Cranberry compleet, voor een gezonde blaas. Voor het goed functioneren van de nieren in combinatie met Puur Natuur Nier. Verder zorgt Puur Natuur Omega-3 olie voor een goede conditie van de niercellen en blaaswand, dit kan bij alle blaas- en nierproblemen ter ondersteuning worden gegeven.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.


Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Orgaanondersteuning en Orgaanondersteuning

Reviews

17 reviews
 • Handig (1)
 • Zou makkelijker te geven zijn met ingebouwd pipetje (3)
 • Betere smaak (1)

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Giverny uit Wilrijk op 17-11-2019

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed

Helpt goed bij beginnende problemen Eten het makkelijk

 • Handig
 • Zou makkelijker te geven zijn met ingebouwd pipetje

Simone uit Geffen op 28-2-2019

Ja, ik raad dit product aan

Super

Help prima tegen incontinentie van de hond . Na een week geen druppels te geven begon mijn hondje weer meer te druppelen .

 • Zou makkelijker te geven zijn met ingebouwd pipetje

V uit Almere op 1-2-2019

Ja, ik raad dit product aan

Niet gebruiksvriendelijk

Het helpt wel, maar mijn kat vindt het heel vies, waardoor het moeilijk te geven is.

 • Betere smaak
 • Zou makkelijker te geven zijn met ingebouwd pipetje

Astrid uit Kieldrecht op 23-8-2018

Ja, ik raad dit product aan

aanrader

Mijn kat heeft regelmatig last van blaasontstekingen. 2 weken druppels op snoepjes en geen enkel probleem meer

Michel uit Oudenbosch op 16-12-2016

Ja, ik raad dit product aan

geweldig

ik zou het iedereen aanraden om bij agradi te bestellen want de service is uitstekend en ze hebben vele goed producten

 • **********
 • *******

Tamara op 23-12-2015

Ja, ik raad dit product aan

Vraag en Antwoord


A.E. op 27-9-2019:

Goedendag, Ik vind de tekst m.b.t. De dosering niet erg duidelijk. Als ik mijn kat 1x daags een (onderhouds)dosering wil geven, hoeveel druppels is dat dan? Met vriendelijke groet, Arno Smit

Het is aan te bevelen dit middel 2 á 3 maal daags toe te dienen. Wanneer dit niet mogelijk is, kan de maximale dagdosering in 1 keer toegediend worden. Voor een kat is dit 3 druppels.

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.


We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.