Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Tranquil / Rust Hond/Kat 100g

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Rust Hond en Kat 100gr.
Voor ontspanning en rust gedurende een langere periode.
Puur Natuur Rust is een mineralen- en kruidenmengsel. Het zorgt voor meer rust en ontspanning zonder suf te maken. Dit supplement wordt ook gegeven ter ondersteuning bij training van drukke, gespannen, schrikachtige of angstige dieren. Bij vuurwerk.
Kan langdurig gegeven worden zonder bijwerkingen vermindert onrust, bijvoorbeeld tijdens het reizen voor hyperactieve honden om de reactie op externe prikkels te verminderen geeft het dier rust bij gewijzigde omstandigheden in gezin of roedel.
Samenstelling (per 1 gram)
Dong Quai, Hop (Humulus lupulus), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Sint-Janskruid (Hypericum perforatum), 90,1 mg L-Tryptofaan, 90,1 mg Vitamine B3 (nicotinamide), 73,0 mg Magnesium (als -citraat), 37,4 mg Vitamine B6 (als pyridoxine HCl) 28,5 mg Zink (als -L-methionine) en 9,12 mg Inositol. Een verdunning van Natrium phosphoricum.
Over de bestanddelen
Ontspannend en rustgevend. Voor een goede concentratie en ontspannen alertheid. Puur Natuur Rust maakt niet suf of sloom en is ideaal als ondersteuning bij de training van honden. Puur Natuur Rust haalt de scherpe kantjes eraf en zorgt dat het dier niet te heftig reageert op prikkels van buitenaf. Puur Natuur Rust wordt door gedragsdeskundigen gecombineerd met gedragsondersteuning en -training. Het maakt dieren die snel afgeleid zijn beter aanspreekbaar waardoor ze ontvankelijker worden voor positieve correctie en beloning. Puur Natuur Rust wordt met zeer goede resultaten ingezet in de aanpak van vuurwerkangst (vanaf 1 december) in combinatie met Puur Natuur Nervositeit (vanaf 15 december erbij).
Dosering en toepassing
- De optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 3 maatscheppen.
- Hond 10-25kg: 2 maatscheppen.
- Hond - Kat: 1 maatschep.
- 1 maatschep bevat ongeveer 1 gram.
Toedienen
Kan door het voer gegeven worden. Omdat dit poeder kruiden bevat wordt aanbevolen te starten met een geringe hoeveelheid om het dier te laten wennen aan de smaak. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Ieder dier reageert verschillend op de genoemde dosering. De dosering luistert vrij nauwkeurig, kijk goed naar het gedrag van het dier. Bij onvoldoende resultaat de dosering langzaam verhogen. Wanneer het gewenste gedrag bereikt is kan gezocht worden naar een onderhoudsdosering, langzaam afbouwen tot ongeveer de helft van de aangegeven dagdosering.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Puur Natuur Rust kan worden gecombineerd met Puur Natuur Nervositeit bij angst voor onweer, vuurwerk of harde geluiden. Puur Natuur Magnesium vermindert spierspanning en algehele lichamelijke spanning.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

32 reviews
 • Werkt (3)
 • Onhandige verpakking om met n klein schepje de hoeveelheid eruit te halen (2)
 • Onsmakelijk, weinig te waarnemen werking (1)

Geralda uit Roermond op 1-3-2022

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed

Fijn spul en doet zn werk. Somige moeilijke eters zullen er niet blij mee zijn omdat het poeder is. Hier geen last van. Gewoon beetje nat maken en ze eten het zo. Gebruikt voor pony voor tijdens het bekappen en bij de hond tegen het vuurwerk. Verdoofd niet maar haalt wel de "scherpe" randjes ervan af en ze worden wat rustiger. Min gevoel zegt dat het lijkt of ze iets zelf verzekerder worden. Zeker blij me alle producten van Puur en raad het mensen ook graag aan.

 • Werkt

Hananja uit Lunteren op 31-10-2020

Ja, ik raad dit product aan

Gebruiksvriendelijk

Het is een beetje lastig de druppels eruit te krijgen, maar verder werkt goed

 • Werkt
 • Soms lastig de druppels eruit krijgen

Saskia uit Valkenswaard op 31-3-2020

Weinig effect bij hond

De poeder was voor mijn hond niet smakelijk ondanks het mengen door zijn voer. Er was ook vrijwel geen verschil merkbaar op wedstrijden wat betreft zijn stress.

 • Onsmakelijk, weinig te waarnemen werking
 • Onhandige verpakking om met n klein schepje de hoeveelheid eruit te halen

Sibel uit Cuzorn op 8-1-2020

Ja, ik raad dit product aan

goed product... maar 't potje....

Goed product, hond reageert er goed op en er is duidelijk verschil als zij een of twee keer heeft overgeslagen. Het potje is echter niet fijn, daarom product over gedaan in een ander potje.

Julie uit Wondelgem op 3-10-2019

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk met doseerschepje

Ingrediënten zijn fijne supplementen voor mijn hond.

Meriam uit Arnhem op 12-5-2019

Werk niet

Gebruikt voor hond. Werkte bij mijn hond niet, maar is per hond verschillend