• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Puur Natuur Tranquil / Rust Hond/Kat 100g

Kleur

Maat

Aantal: 1

Euro icon

wij hebben een laagste prijs garantie *

Puur Natuur Tranquil / Rust Hond/Kat 100g productomschrijving

Puur Natuur Rust Hond en Kat 100gr.
Voor ontspanning en rust gedurende een langere periode.
Puur Natuur Rust is een mineralen- en kruidenmengsel. Het zorgt voor meer rust en ontspanning zonder suf te maken. Dit supplement wordt ook gegeven ter ondersteuning bij training van drukke, gespannen, schrikachtige of angstige dieren. Bij vuurwerk.
Kan langdurig gegeven worden zonder bijwerkingen vermindert onrust, bijvoorbeeld tijdens het reizen voor hyperactieve honden om de reactie op externe prikkels te verminderen geeft het dier rust bij gewijzigde omstandigheden in gezin of roedel.
Samenstelling (per 1 gram)
Dong Quai, Hop (Humulus lupulus), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Sint-Janskruid (Hypericum perforatum), 90,1 mg L-Tryptofaan, 90,1 mg Vitamine B3 (nicotinamide), 73,0 mg Magnesium (als -citraat), 37,4 mg Vitamine B6 (als pyridoxine HCl) 28,5 mg Zink (als -L-methionine) en 9,12 mg Inositol. Een verdunning van Natrium phosphoricum.
Over de bestanddelen
Ontspannend en rustgevend. Voor een goede concentratie en ontspannen alertheid. Puur Natuur Rust maakt niet suf of sloom en is ideaal als ondersteuning bij de training van honden. Puur Natuur Rust haalt de scherpe kantjes eraf en zorgt dat het dier niet te heftig reageert op prikkels van buitenaf. Puur Natuur Rust wordt door gedragsdeskundigen gecombineerd met gedragsondersteuning en -training. Het maakt dieren die snel afgeleid zijn beter aanspreekbaar waardoor ze ontvankelijker worden voor positieve correctie en beloning. Puur Natuur Rust wordt met zeer goede resultaten ingezet in de aanpak van vuurwerkangst (vanaf 1 december) in combinatie met Puur Natuur Nervositeit (vanaf 15 december erbij).
Dosering en toepassing
- De optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 3 maatscheppen.
- Hond 10-25kg: 2 maatscheppen.
- Hond - Kat: 1 maatschep.
- 1 maatschep bevat ongeveer 1 gram.
Toedienen
Kan door het voer gegeven worden. Omdat dit poeder kruiden bevat wordt aanbevolen te starten met een geringe hoeveelheid om het dier te laten wennen aan de smaak. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Ieder dier reageert verschillend op de genoemde dosering. De dosering luistert vrij nauwkeurig, kijk goed naar het gedrag van het dier. Bij onvoldoende resultaat de dosering langzaam verhogen. Wanneer het gewenste gedrag bereikt is kan gezocht worden naar een onderhoudsdosering, langzaam afbouwen tot ongeveer de helft van de aangegeven dagdosering.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Puur Natuur Rust kan worden gecombineerd met Puur Natuur Nervositeit bij angst voor onweer, vuurwerk of harde geluiden. Puur Natuur Magnesium vermindert spierspanning en algehele lichamelijke spanning.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Puur Natuur Tranquil / Rust Hond/Kat 100g reviews

   28 reviews
72% zou dit product weer kopen.
Pluspunten:
 • Werkt (1)
Verbeterpunten:
 • Onhandige verpakking om met n klein schepje de hoeveelheid eruit te halen (1)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Wondelgem op :

Makkelijk met doseerschepje

Ja, ik raad dit product aan
Ingrediënten zijn fijne supplementen voor mijn hond.

uit Arnhem op :

Werk niet

Gebruikt voor hond. Werkte bij mijn hond niet, maar is per hond verschillend

uit Delft op :

Werkt goed!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Werkt

Verbeterpunten: Onhandige verpakking om met n klein schepje de hoeveelheid eruit te halen

Het middel doet wat het belooft voor onze labrador.

uit De krim op :

Lijkt te werken

Ja, ik raad dit product aan
Werking is minimaal. Maar wel verschil. Geeft op lange termijn problemen vanwege de stof die erin zit. Iedere keer moet er een beetje meer gegeven worden vanwege resistent worden. Homeopathische producten zijn vriendelijker voor het lichaam van de hond

uit Amsterdam op :

Merkbaar werkzaam

Ja, ik raad dit product aan
Het is weer 1 van die dingen waar je lang naar moet zoeken wat werkt wel en wat niet ( en wat eet ze op en wat niet). Bij deze uitgekomen,ze heeft het zo nu en dan nog nodig en werkt dan wel weer vrij snel.
Vraag en Antwoord

annelies mikmak op 03-02-2016:

Vraag: Ik heb 4 labradors en 4 katten etc. Nu is er een kat aan komen lopen, gedumpt, die hebben we laten chippen en castreren. Alle beesten samen gaat hier goed. Maar nu hebben we de bruine labrador die gaat hyperventileren van de nieuwe kat. helpt dit middel?

Antwoord: Puur Natuur Rust is bedoeld voor ontspanning en rust gedurende een langere periode. Het zou kunnen bijdragen aan een rustigere hond. Het effect van Puur Natuur Rust is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Puur Natuur Rust wordt door gedragsdeskundigen gecombineerd met gedragsondersteuning en -training. Ons advies zou dan ook zijn contact op te nemen met een gedragsdeskundige en daar jouw probleem uit te leggen.

Stel gerust je vraag over Puur Natuur Tranquil / Rust Hond/Kat 100g

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

 1. Agradi's keuze
  vanaf € 1,15
  Vanilia Paardensnoepjes
  (537)
 2. € 14,99 € 13,39 -11%
  Puur Natuur Nervo / Nervositeit Hond/Kat/Paard 50ml
  (39)
 3. vanaf € 16,95
  Milbemax Ontwormingstablet Hond 5-75kg
  (187)
 4. vanaf € 9,45
  Excellent Biozin Hk
  (1)

Bekijk ook andere Stress situaties bij paarden, Stress situaties bij honden en Stress situaties bij katten

 1. € 32,99 € 27,79 -16%
  Phytonics Strezz 50ml
  (28)
 2. € 14,99 € 13,39 -11%
  Puur Natuur Nervo / Nervositeit Hond/Kat/Paard 50ml
  (39)
 3. € 14,99 € 12,29 -18%
  Bach Rescue Remedy Pets 10ml
  (9)
 4. € 9,95 € 9,45 -5%
  Excellent No Stress Paste Dog&cat
  (9)