Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Puur Natuur Tour / Reis Hond/Kat 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Reisziekte Hond en Kat 50ml.
Bij onrust en overgeven gedurende het reizen met auto, boot of vliegtuig.
Samenstelling
Verdunde extracten van Gember (Zingiber officinale), Japanse notenboom (Ginkgo biloba) en Zoethout (Glycyrrhiza glabra). Verdunningen van basisch Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum) en Zink (Zincum metallicum). Alcohol 20% v/v.
Over de bestanddelen
Gember (Zingiber officinale) voor een ontspannen maag- en darmstelsel. Werkzame bestanddelen: Etherische olien (0. 25%-3. 3%) met monoterpenen als geranial (citral a), neral (citral b) en sesquiterpenen (30%-70%) scherp smakende bestanddelen (4-7. 5%) met fenylalkylketonen als 6-gingerol en 6-shogaol, zingibain en zingeron. Het aanbod aan farmacologische eigenschappen weerspiegelt rechtstreeks de veelheid, complexiteit en onderlinge interacties van de werkzame bestanddelen. Van nagenoeg geen andere plant zijn zoveel verschillende actieve componenten geanalyseerd en geidentificeerd alsmede hun farmacologische eigenschappen in kaart gebracht als van gember (Zingiber officinale). Wanneer teruggekeken wordt naar de traditionele toepassingen van gember in vroeger tijden, valt te constateren dat gember vooral als spijsverteringshulp werd gebruikt. Onderzoekers hebben de werkzaamheid van deze toepassing in klinischestudies bevestigd. Japanse notenboom (Ginkgo biloba) voor het vegetatieve zenuwstelsel. De monografie van de kommissie E betreft droogextracten (50:1) uit ginkgobladeren en noemt als indicaties onrust, spanning en duizeligheid. Zoethout (Glycyrrhiza glabra) bevat glycosiden (glycyrrhizine, dat 50 keer zo zoet als suiker is en glycyrrhizinisch zuur), asparagine , saponinen, looistoffen, bitterstoffen 6%, etherische olie, flavonglycosiden, cumarine, plantaardig oestrogeen en choline. Het wordt ingezet voor de maag en neemt het hongergevoel weg. Dit middel wordt ingezet bij een zwakke maag en verhoogt de weerstand tegenstress en spanning. Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum) in een verdunning wordt ingezet voor het centraal zenuwstelsel, voor het vegetatieve zenuwstelsel en voor het gladde spierweefsel van de ingewanden, met name van de afvoerende galwegen en het maag-darmkanaal. In de homeopathie wordt dit middel voorgeschreven bij braken. Karakteristiek voor dit middel is verbetering bij frisse lucht. Zink (Zincum metallicum) wordt in een verdunning gebruikt bij schrikkerige, angstige, nerveuze dieren. Bij mensen bij duizeligheid, waar verbetering optreedt door beweging in de buitenlucht.
Dosering
- Optimale dosering is 3-4x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 3-5 druppels.
- 20 druppels is circa 1 ml.
Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een kleinstukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Overgeven en onrust bij het reizen komt meestal voor bij de - jonge - hond. Het dier kan erg nerveus zijn of uit angst doodstil blijven liggen, beiden in combinatie met kwijlen en/of braken. Oefen vooraf in een stilstaande auto, geef hierin wat voer. Is de hond na een paar keer oefenen rustig, zet dan de motor een tijdje aan, zonder te rijden. Ga hierna een kleinstukje rijden. Bouw de reistijd rustig op, rij rustig en zorg voor voldoende frisse lucht. Geef ongeveer 2 uur voor de reis een kleine maaltijd.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van een tot vijf keer.
Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatumstaat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Als het dier erg onrustig is kan dit middel worden gecombineerd met Puur Natuur Nervositeit.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

6 reviews
 • Goed doseerbaar (3)
 • Werkt bij a direct (1)
 • Een spuitje meeleveren zou service zijn (1)
 • Hond vond het niet heel lekker (1)

Laura uit Hoogeveen op 16-12-2018

Ja, ik raad dit product aan

Werkt perfect!

Elke keer veranderde ons hondje in een bang, zielig geval zodra we bij de auto kwamen. Al reden we nog zo rustig, ze kwijlde steeds heel erg of moest meerdere malen overgeven. Ze vond de auto echt niet leuk! Nadat we met deze druppels zijn begonnen ging het eigenlijk direct al veel beter, ze was nog steeds bangig maar al veel minder! We hebben het potje nog niet leeg, maar het is ook eigenlijk niet meer nodig. Ons hondje stapt weer graag in de auto, en de auto blijft helemaal schoon! Geen kwijl of viezigheid meer. Deze druppels waren voor ons de uitkomst!

 • Werkt bij a direct
 • Goed doseerbaar
 • Hond vond het niet heel lekker
 • Een spuitje meeleveren zou service zijn

Patty uit Vinkeveen op 3-10-2018

Ja, ik raad dit product aan

Natuurproduct makkelijk te geven!

Druppels makkelijk te geven, gebruik het tegen reisziekte bij autorijden, de lange ritten. Werkt prima!

 • Goed doseerbaar

Kirsten uit Dronten op 13-3-2017

Ja, ik raad dit product aan

Ondersteunt de hond echt!

Fijne uitwerking op de hond. Ze worden niet suf, maar het helpt ze wel tegen de misselijkheid.

 • Goed doseerbaar
 • Soms lastiger te timen ivm voeren

Monique op 30-12-2015

Ja, ik raad dit product aan

Onze hond had altijd last van wagenziekte(overgeven). Sinds dat we dit middel korte tijd gebruikt hebben, lijkt dit helemaal over te zijn. Ook nu we het al maanden niet meer geven. De smaak werd niet gewaardeerd, maar het werkte wel.

Patrick op 4-8-2015

Ja, ik raad dit product aan

alles geprobeerd tegen reisziekte voor de hond niks hielp,nu reispuur en alle problemen opgelost,hond op zijn gemak en wij minder poetswerk in de auto.

Marjan uit Eindhoven op 23-6-2015

Niet gebruikt

Niet gebruikt. Dus geen idee. Wel van andere gehoord dat het werkt.