Outlet
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90dagen

Puur Natuur Tour / Reis Hond/Kat 50ml

 6
Normaal
€ 14,99
Nu voor
€ 12,39
Nu 17% korting!
 • Op voorraad Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Euro icon

Wij hebben een laagste prijsgarantie *

Puur Natuur Tour / Reis Hond/Kat 50ml productomschrijving

Puur Natuur Reisziekte Hond en Kat 50ml.
Bij onrust en overgeven gedurende het reizen met auto, boot of vliegtuig.
Samenstelling
Verdunde extracten van Gember (Zingiber officinale), Japanse notenboom (Ginkgo biloba) en Zoethout (Glycyrrhiza glabra). Verdunningen van basisch Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum) en Zink (Zincum metallicum). Alcohol 20% v/v.
Over de bestanddelen
Gember (Zingiber officinale) voor een ontspannen maag- en darmstelsel. Werkzame bestanddelen: Etherische olien (0. 25%-3. 3%) met monoterpenen als geranial (citral a), neral (citral b) en sesquiterpenen (30%-70%) scherp smakende bestanddelen (4-7. 5%) met fenylalkylketonen als 6-gingerol en 6-shogaol, zingibain en zingeron. Het aanbod aan farmacologische eigenschappen weerspiegelt rechtstreeks de veelheid, complexiteit en onderlinge interacties van de werkzame bestanddelen. Van nagenoeg geen andere plant zijn zoveel verschillende actieve componenten geanalyseerd en geidentificeerd alsmede hun farmacologische eigenschappen in kaart gebracht als van gember (Zingiber officinale). Wanneer teruggekeken wordt naar de traditionele toepassingen van gember in vroeger tijden, valt te constateren dat gember vooral als spijsverteringshulp werd gebruikt. Onderzoekers hebben de werkzaamheid van deze toepassing in klinischestudies bevestigd. Japanse notenboom (Ginkgo biloba) voor het vegetatieve zenuwstelsel. De monografie van de kommissie E betreft droogextracten (50:1) uit ginkgobladeren en noemt als indicaties onrust, spanning en duizeligheid. Zoethout (Glycyrrhiza glabra) bevat glycosiden (glycyrrhizine, dat 50 keer zo zoet als suiker is en glycyrrhizinisch zuur), asparagine , saponinen, looistoffen, bitterstoffen 6%, etherische olie, flavonglycosiden, cumarine, plantaardig oestrogeen en choline. Het wordt ingezet voor de maag en neemt het hongergevoel weg. Dit middel wordt ingezet bij een zwakke maag en verhoogt de weerstand tegenstress en spanning. Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum) in een verdunning wordt ingezet voor het centraal zenuwstelsel, voor het vegetatieve zenuwstelsel en voor het gladde spierweefsel van de ingewanden, met name van de afvoerende galwegen en het maag-darmkanaal. In de homeopathie wordt dit middel voorgeschreven bij braken. Karakteristiek voor dit middel is verbetering bij frisse lucht. Zink (Zincum metallicum) wordt in een verdunning gebruikt bij schrikkerige, angstige, nerveuze dieren. Bij mensen bij duizeligheid, waar verbetering optreedt door beweging in de buitenlucht.
Dosering
- Optimale dosering is 3-4x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 3-5 druppels.
- 20 druppels is circa 1 ml.
Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een kleinstukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Overgeven en onrust bij het reizen komt meestal voor bij de - jonge - hond. Het dier kan erg nerveus zijn of uit angst doodstil blijven liggen, beiden in combinatie met kwijlen en/of braken. Oefen vooraf in een stilstaande auto, geef hierin wat voer. Is de hond na een paar keer oefenen rustig, zet dan de motor een tijdje aan, zonder te rijden. Ga hierna een kleinstukje rijden. Bouw de reistijd rustig op, rij rustig en zorg voor voldoende frisse lucht. Geef ongeveer 2 uur voor de reis een kleine maaltijd.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van een tot vijf keer.
Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatumstaat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Als het dier erg onrustig is kan dit middel worden gecombineerd met Puur Natuur Nervositeit.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Puur Natuur Tour / Reis Hond/Kat 50ml reviews

   6 reviews
84% zou dit product weer kopen.
Pluspunten:
 • Goed doseerbaar (3)
 • Werkt bij a direct (1)
Verbeterpunten:
 • Een spuitje meeleveren zou service zijn (1)
 • Hond vond het niet heel lekker (1)
 • Soms lastiger te timen ivm voeren (1)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Hoogeveen op :

Werkt perfect!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Goed doseerbaar, Werkt bij a direct

Verbeterpunten: Hond vond het niet heel lekker, Een spuitje meeleveren zou service zijn

Elke keer veranderde ons hondje in een bang, zielig geval zodra we bij de auto kwamen. Al reden we nog zo rustig, ze kwijlde steeds heel erg of moest meerdere malen overgeven. Ze vond de auto echt niet leuk! Nadat we met deze druppels zijn begonnen ging het eigenlijk direct al veel beter, ze was nog steeds bangig maar al veel minder! We hebben het potje nog niet leeg, maar het is ook eigenlijk niet meer nodig. Ons hondje stapt weer graag in de auto, en de auto blijft helemaal schoon! Geen kwijl of viezigheid meer. Deze druppels waren voor ons de uitkomst!

uit Vinkeveen op :

Natuurproduct makkelijk te geven!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Goed doseerbaar

Druppels makkelijk te geven, gebruik het tegen reisziekte bij autorijden, de lange ritten. Werkt prima!

uit Dronten op :

Ondersteunt de hond echt!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Goed doseerbaar

Verbeterpunten: Soms lastiger te timen ivm voeren

Fijne uitwerking op de hond. Ze worden niet suf, maar het helpt ze wel tegen de misselijkheid.

op :

Ja, ik raad dit product aan
Onze hond had altijd last van wagenziekte(overgeven). Sinds dat we dit middel korte tijd gebruikt hebben, lijkt dit helemaal over te zijn. Ook nu we het al maanden niet meer geven. De smaak werd niet gewaardeerd, maar het werkte wel.

op :

Ja, ik raad dit product aan
alles geprobeerd tegen reisziekte voor de hond niks hielp,nu reispuur en alle problemen opgelost,hond op zijn gemak en wij minder poetswerk in de auto.
Vraag en Antwoord

Stel gerust je vraag over Puur Natuur Tour / Reis Hond/Kat 50ml

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

 1. € 1,99 € 1,59 -20%
  Voskes Training Mix 200g
  (63)
 2. vanaf € 3,79
  Voskes Geperste Staven M
  (16)

Bekijk ook andere Stress situaties bij paarden, Stress situaties bij honden en Stress situaties bij katten

 1. € 32,99 € 27,79 -16%
  Phytonics Strezz 50ml
  (28)
 2. € 19,99 € 15,99 -20%
  Puur Natuur Tranquil / Rust Hond/Kat 100g
  (27)
 3. € 14,99 € 12,29 -18%
  Bach Rescue Remedy Pets 10ml
  (9)
 4. € 14,99 € 13,39 -11%
  Puur Natuur Nervo / Nervositeit Hond/Kat/Paard 50ml
  (39)