Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Tendo / Pees Paard/Pony/Hond/Kat 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Pees 100ml.
Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de pezen.
Samenstelling
Extract van Curcuma (Curcuma longa). Verdunde extracten van Gewone smeerwortel (Symphytum officinale), Heermoes (Equisetum arvense), Valkruid (Arnica montana) en Wijnruit (Ruta graveolens). Alcohol 21% v/v.
Over de bestanddelen
Geelwortel (Curcuma) voor herstel na fysieke inspanning. Gewone smeerwortel (Symphytum officinale) helpt bij het herstel na een sportblessure. Goed voor de peesaanhechtingen. Heermoes (Equisetum arvense) de hoofdcomponent van heermoes is het kiezelzuur, dit is goed voor het peesweefsel. Het ondersteunt destofwisseling. Valkruid (Arnica montana) bevordert de doorbloeding, ondersteunt een snel herstel. Wijnruit (Ruta graveolens) goed voor de spieren en pezen, beschermt de lichaamscellen.
Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 20-30 druppels.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust, maar zorg ook voor beweging. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden en banden en pezen te versterken. Abrupt stoppen en draaien, zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren, pezen en gewrichten.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Gebruik, naast een gedoseerde beweging, Puur Natuur MSM voor een goede conditie van de pezen. Voor verzorging van zwaarbelaste pezen, gewrichtskapsels en spieren kan Puur Natuur Spieropbouw als supplement gegeven worden. Als extra aanvulling kan Puur Natuur Plus (+) gegeven worden. Als natuurlijke rustgever tijdens de revalidatie kan Puur Natuur Rust gegeven worden.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Spierondersteuning

Bekijk meer

Reviews

52 reviews
 • Gemakkelijk om te geven (8)
 • Het doet gewoon wat ik ervan verwacht (8)
 • Snelle werking (5)
 • Snelle bediening (2)
 • Ik vind het wat moeilijk druppelen (3)
 • Lastig te doseren / druppelen (2)

Joyce uit Veghel op 7-4-2022

Ja, ik raad dit product aan

Topproduct

Dit helpt onze oudere pony perfect na z'n herstel van een peesblessure

 • Het doet gewoon wat ik ervan verwacht
 • Snelle bediening
 • Snelle werking
 • Gemakkelijk om te geven

Ramona uit Löhne op 24-10-2020

Ja, ik raad dit product aan

Natuurlijke actieve ingrediënten ter ondersteuning

Ik heb al een aantal Puur-producten en ik gebruik ze graag bij gezondheidsproblemen bij pony's. Kreeg de indruk dat ze werken. Bovendien zijn de druppels vrij zuinig en daardoor goedkoper dan veel andere producten.

 • Snelle bediening
 • Keine

Elizah uit Dordrecht op 7-10-2020

Ja, ik raad dit product aan

Baat het niet dan schaadt het niet

Geen idee of het product werkt, maar paard at het op een korstje brood goed op.

 • Gemakkelijk om te geven

Sandra uit Woubrugge op 7-10-2020

Ja, ik raad dit product aan

Is niet heel duidelijk waar te nemen of het werkt

Omdat het pezen betreft is het lastig waar te nemen of het werkt.

 • Gemakkelijk om te geven

Inne uit Herentals op 24-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

Goede ondersteuning voor de pees

Ik geef dit aan mijn paard als extra ondersteuning voor herstel na zijn peesscheur. Ondertussen mag hij terug beginnen rustig te stappen en te draven en geef ik dit als extra bij. De pees is nog altijd goed en de zwelling blijft weg dus blij met dit product! Druppels gewoon laten vallen op een suikerklontje, makkelijk te tellen en hij eet het zo op! Het zou ook kunnen gaan met een spuitje (20 druppels zou 1 ml zijn) maar tot hiertoe geen enkel probleem met het klontje

 • Het doet gewoon wat ik ervan verwacht
 • Gemakkelijk om te geven

Anonymous uit Veghel op 6-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

Al een paar keer gegeven bij verschillende been problemen

Zodra een paard een dik been heeft, geef ik dit direct bij om de doorbloeding te stimuleren. Ik heb dit al gebruikt voor verstuikingen, pees problemen of dik been door een wondje. Naar mijn idee helpt dit toch wel goed voor de doorbloeding.

 • Gemakkelijk om te geven
 • Snelle werking