Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Puur Natuur Respirato / Luchtwegen Paard/Pony/Hond/Kat 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Luchtwegen 100ml.
Voor gezonde luchtwegen.
Samenstelling
Verdunde extracten van Echte tijm (Thymus vulgaris), Eucalyptusboom (Eucalyptus globulus), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), Ronde zonnedauw (Drosera rotundifolia) en Ui (Allium cepa). Alcohol 35% v/v.
Over de bestanddelen
Echte tijm (Thymus vulgaris), Eucalyptusboom (Eucalyptus globulus), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), Ronde zonnedahet (Drosera rotundifolia) en Ui (Allium cepa) worden ingezet voor gezonde luchtwegen en een goede weerstand.
Dosering
- Optimale dosering is 1-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 15-20 druppels.
- Hond: 10-15 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Luchtwegproblemen bij het paard komen zeer regelmatig voor, van een onschuldig kuchje of neusuitvloeiing tot een chronische hoest. De oorzaak van luchtwegproblemen kan verschillen. Soms raken de luchtwegen geïrriteerd door een stoffige of onfrisse (stal-) omgeving maar ook een virale of bacteriële infectie kan luchtwegproblemen veroorzaken. Paarden worden regelmatig aan virussen en bacteriën blootgesteld, bijvoorbeeld door deelname aan wedstrijden of de komst van een nieuw paard opstal. Infectieziekten worden meestal veroorzaakt door een virus en soms door een bacterie. In enkele gevallen kan de infectie worden veroorzaakt door longwormen of schimmels. Als een paard blijft hoesten en continue neusuitvloeiing heeft die niet doorzichtig is, raadpleeg dan altijd het dierenarts. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een zichzelf instandhoudende -bacteriële- infectie en heeft het paard eventueel reguliere medicatie nodig. Verkoudheid Wanneer het paard doorzichtige neusuitvloeiing heeft en andere paarden opstal ook, eventueel in combinatie met kuchen is de kans groot dat het gaat om een virusinfectie. (Griep)virusinfecties komen veel voor. Vaak gaat het hierbij om onschuldige virussen. Een griepvirus uit zich meestal in koorts, een natte neus, een loszittende hoest en/of sloom gedrag. Ondersteun het paard met weerstandverhogende middelen. Een eenvoudige verkoudheid is meestal met een week over. Een goed en volledig herstel is een absolute voorwaarde voor het voorkomen van nare en langdurige complicaties. Een virus tast namelijk het slijmvlies in de luchtwegen aan en maakt de weg vrij voor bacteriën, en dan kan een luchtwegaandoening chronisch worden.
Preventie
Voorkom een verkoudheid door een paard na het rijden niet nat weg te zetten,stap lang uit (droog het paard desnoods af) en stem de dikte van de deken af op het paard, de conditie van de vacht en de temperatuur. Met een te dunne deken wordt een grote aanslag gedaan op de energiehuishouding van het paard en met een te dikke deken wordt het paard te nat van het zweet. Zet een paard niet op de tocht stalklimaat Houd de stal zo vrij mogelijk van stof en ammoniak. Verwijder regelmatig stof (ook van de balken) en spinnenwebben. strooi de stal op als het paard niet in de buurt is en verwijder dagelijks de mest en urineplekken. Voor paarden met een stofallergie, vermijdt een bedekking met stro, kies voor vlas of rubberen matten. Rust, geef een verkouden, hoestend paard extra rust, liefst in de buitenlucht en anders in een goed geventileerde stal of een buitenstal. Pas het trainingsschema aan. stofvrij hooi. Schimmelsporen in het hooi vormen een belangrijke bedreiging voor het ontwikkelen van een allergische reactie. Gebruik uitsluitend hooi van goede kwaliteit. Week het hooi in water voordat u het geeft. Bij luchtwegaandoeningen is voldoende frisse lucht belangrijk. Vermijd stof.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Bij overmatig slijm in de longen wordt Puur Natuur Luchtwegkruiden geadviseerd. Voor de bovenste luchtwegen (larynx) is Puur Natuur Laryngo het juiste middel. Bij pollen, in het seizoen van stuifmeel in de lucht, kan Puur Natuur Luchtwegen gebruikt worden in combinatie met Puur Natuur Pollen. Ter verhoging van de weerstand kan Puur Natuur Weerstand gegeven worden.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

20 reviews
 • Minder hoesten (7)
 • Minder nies buien (2)
 • Geen loopneus meer (1)
 • Hoest minder (1)
 • Makkelijkere dosering (5)
 • Gemakkelijker doseren (1)

C uit Kalmthout op 1-3-2022

Ja, ik raad dit product aan

handige dosering

Makkelijk in gebruik, enkel weinig gemerkt aan paard zelf.

 • Druppel dosering werkt niet altijd goed

Anonymous uit Le fousseret op 4-11-2021

Ja, ik raad dit product aan

Natuurlijk product

Natuurlijk en effectief product dat ik aanbeveel vanwege de ruime keuze aan dieren die kunnen worden behandeld

 • Minder hoesten
 • Gemakkelijker doseren

Mischa uit Emmer-compascuum op 23-9-2021

Ja, ik raad dit product aan

Betaalbaar homeopatisch hulpmiddel

Had verwacht dat het meer zou doen. Mijn paard is gebaat bij 24/7 buiten lopen op paddock en wei. Inmiddels staan we op een ander pension waar ze dus 24/7 buiten loopt. Dat is het allerbeste voor ieder luchtweggevoelig paard.

 • Makkelijkere dosering

Maaike uit Zeewolde op 22-9-2021

Ja, ik raad dit product aan

Fijn product

Druppels werken goed en zijn makkelijk toe te dienen Paard vind ze lekker En ze waren snel geleverd

 • Minder hoesten

Sara uit Hilversum op 21-4-2021

Ja, ik raad dit product aan

Fijne druppels

Mijn paard heeft er baad bij. Ik weet niet of het echt aan de druppels ligt maar ze hoest aanzienlijk minder dan voorheen. Het druppelen gaat wel erg langzaam..

 • Minder hoesten
 • Makkelijkere dosering

Birte uit München op 29-3-2021

Ja, ik raad dit product aan

Puur Natuur ademhalingssap voor hoest

Natuurlijke voorbereiding tegen hoest - werkt erg goed, aanzienlijk minder tot helemaal geen hoest. We hebben de afgelopen weken hele sterke temperatuurwisselingen gehad, er was maar één hoest met hele sterke temperatuurschommelingen, anders geen hoesten meer. Ik kan het anderen aanbevelen.

 • Hoest minder