• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting. | Nieuw: Eskadron Heritage!

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Puur Natuur Respirato / Luchtwegen Paard/Pony/Hond/Kat 100ml

Kleur

Maat

Aantal: 1

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis retour binnen 90 dagen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shop

Puur Natuur Luchtwegen 100ml.
Voor gezonde luchtwegen.
Samenstelling
Verdunde extracten van Echte tijm (Thymus vulgaris), Eucalyptusboom (Eucalyptus globulus), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), Ronde zonnedauw (Drosera rotundifolia) en Ui (Allium cepa). Alcohol 35% v/v.
Over de bestanddelen
Echte tijm (Thymus vulgaris), Eucalyptusboom (Eucalyptus globulus), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), Ronde zonnedahet (Drosera rotundifolia) en Ui (Allium cepa) worden ingezet voor gezonde luchtwegen en een goede weerstand.
Dosering
- Optimale dosering is 1-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 15-20 druppels.
- Hond: 10-15 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Luchtwegproblemen bij het paard komen zeer regelmatig voor, van een onschuldig kuchje of neusuitvloeiing tot een chronische hoest. De oorzaak van luchtwegproblemen kan verschillen. Soms raken de luchtwegen geïrriteerd door een stoffige of onfrisse (stal-) omgeving maar ook een virale of bacteriële infectie kan luchtwegproblemen veroorzaken. Paarden worden regelmatig aan virussen en bacteriën blootgesteld, bijvoorbeeld door deelname aan wedstrijden of de komst van een nieuw paard opstal. Infectieziekten worden meestal veroorzaakt door een virus en soms door een bacterie. In enkele gevallen kan de infectie worden veroorzaakt door longwormen of schimmels. Als een paard blijft hoesten en continue neusuitvloeiing heeft die niet doorzichtig is, raadpleeg dan altijd het dierenarts. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een zichzelf instandhoudende -bacteriële- infectie en heeft het paard eventueel reguliere medicatie nodig. Verkoudheid Wanneer het paard doorzichtige neusuitvloeiing heeft en andere paarden opstal ook, eventueel in combinatie met kuchen is de kans groot dat het gaat om een virusinfectie. (Griep)virusinfecties komen veel voor. Vaak gaat het hierbij om onschuldige virussen. Een griepvirus uit zich meestal in koorts, een natte neus, een loszittende hoest en/of sloom gedrag. Ondersteun het paard met weerstandverhogende middelen. Een eenvoudige verkoudheid is meestal met een week over. Een goed en volledig herstel is een absolute voorwaarde voor het voorkomen van nare en langdurige complicaties. Een virus tast namelijk het slijmvlies in de luchtwegen aan en maakt de weg vrij voor bacteriën, en dan kan een luchtwegaandoening chronisch worden.
Preventie
Voorkom een verkoudheid door een paard na het rijden niet nat weg te zetten,stap lang uit (droog het paard desnoods af) en stem de dikte van de deken af op het paard, de conditie van de vacht en de temperatuur. Met een te dunne deken wordt een grote aanslag gedaan op de energiehuishouding van het paard en met een te dikke deken wordt het paard te nat van het zweet. Zet een paard niet op de tocht stalklimaat Houd de stal zo vrij mogelijk van stof en ammoniak. Verwijder regelmatig stof (ook van de balken) en spinnenwebben. strooi de stal op als het paard niet in de buurt is en verwijder dagelijks de mest en urineplekken. Voor paarden met een stofallergie, vermijdt een bedekking met stro, kies voor vlas of rubberen matten. Rust, geef een verkouden, hoestend paard extra rust, liefst in de buitenlucht en anders in een goed geventileerde stal of een buitenstal. Pas het trainingsschema aan. stofvrij hooi. Schimmelsporen in het hooi vormen een belangrijke bedreiging voor het ontwikkelen van een allergische reactie. Gebruik uitsluitend hooi van goede kwaliteit. Week het hooi in water voordat u het geeft. Bij luchtwegaandoeningen is voldoende frisse lucht belangrijk. Vermijd stof.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Bij overmatig slijm in de longen wordt Puur Natuur Luchtwegkruiden geadviseerd. Voor de bovenste luchtwegen (larynx) is Puur Natuur Laryngo het juiste middel. Bij pollen, in het seizoen van stuifmeel in de lucht, kan Puur Natuur Luchtwegen gebruikt worden in combinatie met Puur Natuur Pollen. Ter verhoging van de weerstand kan Puur Natuur Weerstand gegeven worden.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Vaak meebesteld

vanaf € 20,95
PharmaHorse FoeneKnof
vanaf € 4,49
Voskes Geperste Staven L
Agradi's keuze
Kerbl Mestboy Compleet met Hark Aquamarine
vanaf € 19,99
Kerbl Mestboy Compleet met Hark Aquamarine
€ 10,99 € 8,29 -25%
Puur Natuur L-lysine Hond en Kat 50gr

Bekijk ook andere Luchtwegondersteuning voor paarden, Luchtwegondersteuning voor katten en Orgaanondersteuning van knaagdieren

€ 15,99 € 12,39 -23%
Puur Natuur Pollen Hond/Kat/Paard 50ml
€ 28,99 € 22,09 -24%
Phytonics Respi Compositum 50ml
€ 7,19 € 5,49 -24%
Beaphar Haarbalpasta (met Malt) 100gr
€ 19,95
Sensipharm Pulmitranq - Kleine Huisdieren 90 tabl. a 250 mg
€ 19,95
Sensipharm Monoderma Dry - Kleine Huisdieren 90 tabletten

Reviews

   10 reviews
90% zou dit product weer kopen.
 • Minder hoesten (1)
 • Minder nies buien (1)
 • Makkelijkere dosering (1)

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Oost-souburg op :

Ja, ik raad dit product aan

ideaal bij luchtwegproblemen

mijn paard hoest minder en ademt gemakkelijker hoef nu geen nat hooi meer te voeren

 • Minder hoesten
 • Makkelijkere dosering

uit Dendermonde op :

Ja, ik raad dit product aan

Verzachtend

Verzachtende druppels voor een milde hoest. Wel spijtig dat het niet met eten mag gegeven worden. Ruikt wel lekker

uit Westkapelle op :

Ja, ik raad dit product aan

Paard eet het goed

Paard eet het prima. Vond het verschil lastig te merken.

uit Essen op :

Nog niet zo lang in gebruik

Je moet wel volhouden met dit iedere dag te geven, in het begin lijkt het niezen (kat) erger. In combinatie met antibiotica, is het overgegaan. Nu blijf ik dit geven en hoop dat het goed blijft gaan.

uit Nieuw-weerdinge op :

Ja, ik raad dit product aan

Werkt zeer goed

Onze kat heeft nies ziekte en dit middel werkt super goed voor onze kleine Moja. Echt eenn aanrader.

 • Minder nies buien

uit Koningsbosch op :

Ja, ik raad dit product aan

snot neus

ik weet niet of het door dit product komt, maar ervan uit gegaan, dan helpt dit en verminderd het de snotneus van mijn paard.


Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.

We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.