Outlet
  • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis retour binnen 90dagen

Puur Natuur Omega-3 Paard/Pony/Hond/Kat

 1
Euro icon

Wij hebben een laagste prijsgarantie *

Puur Natuur Omega-3 Paard/Pony/Hond/Kat productomschrijving

Puur Natuur Omega-3 200ml.
Voor soepele beweging.

Voor een gezonde huid en vacht. Voor het hart.  Voor gezonde darmen. Voor het immuunsysteem. Voor geestelijke gezondheid.

Samenstelling
Olie (1,5 ml): visolie 1359 mg waarvan EPA 241 mg en DHA 163 mg.

Over de bestanddelen
De meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen worden onderverdeeld in twee grote families: de omega-3 familie (alfa-linoleenzuurgroep) en de omega-6 familie (linolzuurgroep). Omdat het dierenlichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken moeten omega-3 en omega-6 vetzuren via het voer of supplementering worden binnengekregen. Deze essentiele vetzuren werden vroeger ook wel vitamine F genoemd. In de twintigste eeuw is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in de voedingsterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Het toenemend gebruik van plantaardige olien en vetten, die rijk zijn aan omega-6 vetzuren,stimuleert de vorming van arachidonzuur, ten koste van EPA en DHA. Arachidonzuur zelf is in de westerse voeding overvloedig aanwezig. Geschat wordt dat de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in de westerse voeding ongeveer 20-25 : 1 is. Onderzoekersstellen dat een verhouding van ongeveer 5 :1 wenselijker is. Evolutionair gezien heeft de hond (en zijn voorlopers) miljoenen jaren omega-6 en omega-3 in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Het enzym delta-6-desaturase reguleert zowel de omzetting van linolzuur naar DGLA als de omzetting van ALA naar (uiteindelijk) EPA. Bij een overmaat van linolzuur heeft dat tot gevolg dat ALA het enzym nauwelijks meer kan gebruiken, en er dus nauwelijks meer EPA en DHA wordt gevormd. Dit enzym is al de langzaamstestap in de keten en de werking van dit enzym wordt ook nog eens geremd door vele factoren in de voeding (o. a. transvetzuren, verzadigde vetten, tekorten aan zink, magnesium en/of vitamine B6, alcohol) en metabole factoren (hyper-cholesterolemie, diabetes, bepaalde medicijnen). Dit heeft tot gevolg dat in onze westerse samenleving veel dieren zelf nauwelijks meer GLA en EPA kunnen vormen, en dat deze vetzuren dus via de voeding moeten worden aangevoerd.

Dosering
- Optimale dosering is 1x daags toedienen.
- Paard: 1-2 eetlepels.
- Hond: 1-4 theelepels.
- Kat: 1-2 theelepels.
- Dosering langzaam opbouwen.
- 1 eetlepel bevat circa 15 ml.
- 1 theelepel bevat circa 1,5 ml.

Toediening
Voor oraal gebruik. Kan rechtstreeks in de mond, in een stukje brood of in iets lekkers gegeven worden. Voor optimaal resultaat dient dit natuurproduct te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het voeren. In een acute situatie mag de dosering op advies van een dierenarts worden verhoogd. Bij toediening van Omega-3 olie kan in het begin dunne ontlasting optreden. Bouw eventueel langzaam op.


Behandelingsduur
Omega-3 vetzuren worden ingebouwd in de celmembranen. Dit is een proces van enkele dagen tot 2 weken. Het effect is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.

Bewaaradvies
Na openen in de koelkast bewaren. Onder invloed van licht en zuurstof kan de werkzaamheid van de meervoudig onverzadigde vetzuren afnemen. Buiten bereik van kinderen houden.

Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.

Omdat omega-3 vetzuren de eigenschap hebben bloedklontering tegen te gaan, kunnen bij dieren die bloedverdunners gebruiken, een tekort aan vitamine K vertonen of andere medicijnen gebruiken die de bloedstolling remmen (aspirine), interne bloedingen ontstaan bij gebruik van hoge doses omega-3 vetzuren (meer dan 5 gram EPA + DHA). In die gevallen wordt aangeraden de dosering aan te passen. Het effect op de bloedstolling door omega-3 vetzuren is na 6 weken behandeling maximaal.

Contra-indicaties
In de aangegeven dosering zijn geen contra-indicaties bekend.

Bijwerkingen
Bij gebruik van hoge doses visolie (meer dan 5 gram EPA + DHA) bestaat het risico op dunne ontlasting.

Dit product bevat 200ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.

Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Puur Natuur Omega-3 Paard/Pony/Hond/Kat reviews

   1 review
100% zou dit product weer kopen.
Pluspunten:
  • Goede ondersteuning (1)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Creil op :

goede ondersteuning

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: goede ondersteuning

Ter ondersteuning bij huidaandoening en algehele weerstand. Paard is kieskeurige eter, moest even wennen maar eet dit goed. Doe 2x daags een maatschepje over het voer.
Vraag en Antwoord

Stel gerust je vraag over Puur Natuur Omega-3 Paard/Pony/Hond/Kat

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

  1. Sale
    vanaf € 5,69
    Bezem met steelhouder
    (78)
  2. Bestseller
    vanaf € 2,99
    Ako Weidepaal Hoek Staal
    (90)
  3. Sale
    € 25,99 € 23,46 -10%
    Ako Draad Aluminium 1,6x400mtr
    (28)
  4. Sale
    vanaf € 5,69
    Kerbl Straatbezem Rood
    (53)

Bekijk ook andere Huidverzorging voor honden, Darmhygiëne voor honden en Darmhygiëne voor katten

  1. € 12,99 € 9,99 -23%
    Exil No Worm Pro Kat 2st
    (7)
  2. € 15,99 € 12,39 -23%
    Puur Natuur Intestine / Darm Hond/Kat 50ml
    (27)
  3. € 63,99 € 54,99 -14%
    Virbac Easypill Kat 30x10g
    (2)
  4. € 19,99 € 16,49 -18%
    Puur Natuur Omega-3 Hond/Kat 90caps
    (2)