Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Puur Natuur Omega-3 Hond/Kat 90 Caps

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Omega 3 Visolie Hond en Kat 90st.
Voor soepele beweging.
Voor een gezonde huid en vacht. Voor het hart. Bij overgevoeligheden. Voor gezonde darmen. Voor het immuunsysteem. Voor geestelijke gezondheid.
Samenstelling (per capsule)
Visolie 1000 mg waarvan EPA 180 mg en DHA 120 mg. 0,3 % Vitamine E (d-alpha-tocopherol).
Over de bestanddelen
De meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen worden onderverdeeld in twee grote families: de omega-3 familie (alfa-linoleenzuurgroep) en de omega-6 familie (linolzuurgroep). Omdat het dierenlichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken moeten omega-3 en omega-6 vetzuren via het voer of supplementering worden binnengekregen. Deze essentiele vetzuren werden vroeger ook wel vitamine F genoemd. In de twintigste eeuw is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in de voedingsterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Het toenemend gebruik van plantaardige olien en vetten, die rijk zijn aan omega-6 vetzuren,stimuleert de vorming van arachidonzuur, ten koste van EPA en DHA. Arachidonzuur zelf is in de westerse voeding overvloedig aanwezig. Geschat wordt dat de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in de westerse voeding ongeveer 20-25 : 1 is. Onderzoekersstellen dat een verhouding van ongeveer 5 :1 wenselijker is. Evolutionair gezien heeft de hond (en zijn voorlopers) miljoenen jaren omega-6 en omega-3 in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Het enzym delta-6-desaturase reguleert zowel de omzetting van linolzuur naar DGLA als de omzetting van ALA naar (uiteindelijk) EPA. Bij een overmaat van linolzuur heeft dat tot gevolg dat ALA het enzym nauwelijks meer kan gebruiken, en er dus nauwelijks meer EPA en DHA wordt gevormd. Dit enzym is al de langzaamstestap in de keten en de werking van dit enzym wordt ook nog eens geremd door vele factoren in de voeding (o. a. transvetzuren, verzadigde vetten, tekorten aan zink, magnesium en/of vitamine B6, alcohol) en metabole factoren (hyper-cholesterolemie, diabetes, bepaalde medicijnen). Dit heeft tot gevolg dat in onze westerse samenleving veel dieren zelf nauwelijks meer GLA en EPA kunnen vormen, en dat deze vetzuren dus via de voeding moeten worden aangevoerd.
Dosering
- Optimale dosering is 1x daags toedienen.
- Hond: 1-3 capsules.
- Kat: 1-2 capsules.
- Dosering langzaam opbouwen.
Toediening
Voor oraal gebruik. Kan rechtstreeks in de mond, in een stukje brood of in iets lekkers gegeven worden. Voor optimaal resultaat dient dit natuurproduct te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het voeren. In een acute situatie mag de dosering op advies van een dierenarts worden verhoogd. Bij toediening van Omega-3 olie kan in het begin dunne ontlasting optreden. Bouw eventueel langzaam op.
Behandelingsduur
Omega-3 vetzuren worden ingebouwd in de celmembranen. Dit is een proces van enkele dagen tot 2 weken. Het effect is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.
Bewaaradvies
Na openen in de koelkast bewaren. Onder invloed van licht en zuurstof kan de werkzaamheid van de meervoudig onverzadigde vetzuren afnemen. Buiten bereik van kinderen houden.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Omdat omega-3 vetzuren de eigenschap hebben bloedklontering tegen te gaan, kunnen bij dieren die bloedverdunners gebruiken, een tekort aan vitamine K vertonen of andere medicijnen gebruiken die de bloedstolling remmen (aspirine), interne bloedingen ontstaan bij gebruik van hoge doses omega-3 vetzuren (meer dan 5 gram EPA + DHA). In die gevallen wordt aangeraden de dosering aan te passen. Het effect op de bloedstolling door omega-3 vetzuren is na 6 weken behandeling maximaal.
Contra-indicaties
In de aangegeven dosering zijn geen contra-indicaties bekend.
Bijwerkingen
Bij gebruik van hoge doses visolie (meer dan 5 gram EPA + DHA) bestaat het risico op dunne ontlasting.
Dit product bevat 90 capsules in plastic pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

4 reviews
 • Goed verpakt (2)
 • Grote pillen (1)

Marianne uit Heelsum op 12-3-2022

Ja, ik raad dit product aan

Goed product en goede prijs

Goed product met goede prijs. Snelle bezorging. Tevreden.

 • Goed verpakt

Anonymous uit Mortagne op 19-9-2021

Ja, ik raad dit product aan

de hond vindt ze niet leuk

de hond eet de grote pillen niet. maar de hond is makkelijk, dus ze mag ze opeten.

 • Goed verpakt
 • Grote pillen

Danielle op 9-7-2015

Ja, ik raad dit product aan

Kan nog niet echt goed beoordelen of ze effect hebben bij mijn hond, maar ben tevreden met prijs.

Melissa op 1-3-2015

Ja, ik raad dit product aan

Je ziet snel verschil, de hond glimt en heeft een soepele huid.