Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Matatabi Kat 10x2st

  • Gratis verzending vanaf € 39,-
  • 90 dagen gratis retour *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 850.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Matatabi Stress Kauwstok Kat 10x2st.
Bij stresssituaties, angst, multi-cat huishoudens, agressiviteit, onzindelijkheid, vernielzucht (krabben aan meubels), veel miauwen, zichzelf veel likken/of haren uittrekken (haarballen), diarree en overgeven.
Samenstelling
10x2 Matatabistokjes.
Katten die onrustig zijn door angst of stresssituaties reageren erg goed op Matatabi, een kauwstokje, afkomstig uit Japan, en gemaakt van de Silver Vine. De bladeren van deze klimplant, Actinidia plygama, die met name in Japan en China voorkomt, bevatten stoffen die als zeer aantrekkelijk door katachtige ervaren worden. Actinicine en Matatabi lacton zijn alkaloiden met een lichte chloroform of alcoholachtige werking die de zenuwprikkeling in de hersenen bij katachtige beïnvloeden (deze stoffen zitten in verhoogde concentratie in Moktenryo). Voor deze reden speciaal interessant als een sedatie middel voor leeuwen etc. in dierentuinen. In Okinawa is Matatabi gebruikt om wilde katten te kunnen vangen. Men zegt dat honden soms ook interesse hebben. De (rustige) poes en het kitten zouden minder interesse hebben. Het zou wellicht iets te maken kunnen hebben met seksuele opwinding. De kat krijgt met Matatabi afleiding en rust, hetgeen voor binnenshuis gehouden katten of katten die veel stresssituatiesvolle omstandigheden meemaken gunstig kan zijn (tentoonstelling, asiel, reizen, dierenarts, etc. ). Katten die last hebben van irritatie, frustratie en lusteloosheid kunnen baat hebben bij Matatabi. Katten spelen met het stokje, ze kauwen erop en als het voor een groot deel op is wordt het aan stukken gebeten. Ook ziet men dat de kat gaat rollen en wrijven op plaatsen waar het stokje of restanten ervan gelegen hebben. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en wordt er vaak ongeveer een half uur geslapen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd, is het effect groter. Werking van de bestanddelen: rustgevend, ontspannend.
Dosering
- Niet vaker dan 2-3x per week geven omdat anders gewenning optreedt en het geheel minder interessant wordt.
Bewaaradvies
De Matatabistokjes zijn onlangs geoogst en kunnen daarom nog vocht bevatten. In verband met de versheid van de stokjes adviseren wij de stokjes niet luchtdicht te verpakken in plastic zodat het product kan ademen. Het zakje van de Matatabi is geperforeerd zodat er lucht bij kan. Houdt u er rekening mee dat dit een natuurproduct is en dat het uiterlijk kan verschillen.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Contra-indicaties
Indien er problemen optreden, stoppen met geven en uw dierenarts raadplegen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Dit product bevat 10x2st in een zakje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Gedrag, Gedrag en Vitaliteit

Bekijk meer

Reviews

Patrick op 20-4-2015

Verpakking is prima, netjes per stuk verpakt. Om de stokjes langere tijd te bewaren, wordt geadviseerd om de zakjes open te laten. Echter zijn de meeste stokjes te dik voor een kat. De meeste zijn nu onbruikbaar, doordat ze niet in de bek passen.